Mju Tough strapafényképezők 1 és 2 GB beépített memóriával

Kiss Ádám Zoltán, 2010. február 3. 13:28

A víz-, fagy-, és ütésálló Tough 6020 és 8010 közös vonása, hogy 14 megapixeles érzékelőjük, HD videós képességeik és 5x-ös zoomátfogásuk mellett a megszokottnál jóval nagyobb, már valóban használható méretű beépített memóriával rendelkeznek.

A legtöbb digitális fényképező csak jelzésértékű beépített memóriával rendelkezik, sőt egyes modellek esetében még a firmware megbízható frissítéséhez sem elegendő kapacitásuk. Ez az Olympus Tough 6020 és 8010 esetében 1 illetve 2 GB, ami még mindig nem túlságosan sok, de már kifejezetten a használható kategóriába tartozik, és természetesen mindez SD kártyával bővíthető. Az ellenálló eloxált alumínium felületnek, valamint a kettős vízzáró kialakításnak köszönhetően e fényképezőgépek ideálisak kalandtúrákhoz is. A kijelző „HC III” elnevezésű háromszoros bevonata mentesít a tükröződéstől, a karcolásoktól, illetve a szennyeződések hatásaitól – a fém váz pedig az objektívet óvja az erős külső behatásoktól. Az akkumulátortartó, memóriakártya nyílás, illetve a csatlakozók kettős zárású fedele is a védelmet fokozza. A továbbfejlesztett érintésvezérlés a ház megérintésével kezelhető funkciók mellett a fényképezőgép döntésével végezhető görgetés lehetőségét kínálja – a kesztyűs kéz igényeinek megfelelően. A gyorsnézet, fényképek visszanézése, valamint egy, a felhasználó által megadott funkció (vaku, vagy árnyékkompenzálás) érhető el a ház bizonyos pontjainak megérintésével. Megtekintés közben pedig a képek a fényképezőgép döntésével görgethetők. A víz alatti fotózás szerelmesei a LED világítást és a Tough-8010 nyomásmérőjét értékelhetik nagyra – melyek segítségével könnyen megállapítható, merre is járunk.A Mágikus szűrőktől a Retus üzemmódon át az i-Auto, követő AF és kettős képstabilizátor funkcióig számos Olympus jellemző beépítésre került. Az 5x-ös zoomátfogású nagylátószögű optika 28-140mm-es, a történések rögzíthetők a HD mozgókép funkcióval, valamint diavetítésbe illeszthetők, majd a HDMI csatlakozón keresztül TV-készüléken tekinthetők meg. Az Olympus [ib] technológia megoldja a kiválogatás feladatát: az új képkezelő szoftver az arcfelismerő technológia alkalmazásával személy szerint, GPS segítségével hely szerint, valamint akár esemény szerint képes kiválasztani a keresett képeket. Az ütés-, víz- és fagyálló Tough-8010 és 6020 márciustól érhető el többféle színben, 380 és 300 euró körüli áron.Olympus Tough-8010 és Tough-6020 jellemzők:

 • 2 méterig ütésálló, 10 méter mélységig vízálló, 100 kg-ig törésálló, -10°C-ig fagyálló, illetve karcálló (6020: 1.5 méterig ütésálló, 5 méter mélységig vízálló és -10°C-ig fagyálló)
 • 5x nagylátószögű zoom optika (28-140mm)
 • Mechanikus és digitális technológiát ötvöző kettős képstabilizátor
 • HD mozgóképfelvétel és HDMI technológia
 • 14 megapixel felbontás
 • 8010: 2GB, 6020: 1GB belső memória és SD bővíthetőség
 • Képböngészés és [ib] szoftver
 • Továbbfejlesztett érintésvezérlés
 • 6.9cm / 2.7 inches HyperCrystal III LCD kijelző 230 ezer képponttal
 • Továbbfejlesztett arcfelismerő technológia és árnyékkompenzáló technológia
 • „Intelligens-automatikus” (i-Auto) üzemmód és követő AF
 • Mágikus szűrők
 • Nyomásmérő (csak 8010)
 • Beépített használati útmutató
 • USB töltés funkció
 • Elérhető Platinum Silver és Midnight Black (8010), illetve Midnight Black, Candy Pink, Steel Blue és Cosmic Green (6020) színekben

Kulcsszavak: Olympus kamera

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

"Story in Sight": inspiráció és tudás a fotográfián keresztüli önkifejezésre

A Xiaomi a nagy elismertségnek örvendő Leica Akademie Instructor szakmai közösséggel és a híres fotóriporterrel, Giuseppe Nucci-val együttműködésben indította el "Story in Sight" elnevezésű projektjét. A kezdeményezés keretében a fényképészet iránt érdeklődő egyetemisták vehetnék részt szakmai workshopokon, amelyeken a vizuális történetmesélés módszereibe avatják be őket.

2023. szeptember 26. 11:21

Új tükör nélküli fényképezőgép a Nikontól

A Nikon ma bejelentette a legújabb teljes képkockás, FX-formátumú tükör nélküli fényképezőgépét, amelyben az örökség ihlette kialakítás fejlett technológiával és a kimagasló teljesítménnyel találkozik. Ez a Z f. Az ikonikus FM2 által inspirált fényképezőgép ugyanolyan jól néz ki, mint amilyen jó érzés kézben tartani. 

2023. szeptember 20. 21:07

Megérkezett a Panasonic új fényképezőgépe

A Panasonic büszkén mutatja be a LUMIX G9II digitális tükör nélküli fényképezőgépet, amely új képérzékelővel és PDAF (Phase Detection Auto-Focus) technológiával rendelkezik. A LUMIX G9II az első olyan fényképezőgép a mikró négyharmados LUMIX G sorozatban, amely PDAF technológiát vonultat fel.  

2023. szeptember 18. 16:43

Két új Alpha 7C kamerát dob piacra a Sony

A Sony bejelenti az α7C szériájának két új, kompakt, full-frame, cserélhető objektíves kameráját, az Alpha 7C II és Alpha 7C R modelleket.

2023. augusztus 30. 17:48

A Sony továbbfejleszti a teljes Alpha rendszert

A Sony bejelenti a G Master FE 16-35mm F2.8 GM II nagylátószögű zoomobjektívet, amely egy 35 mm-es, full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektív, és amely 16 mm-től 35 mm-ig terjedő gyújtótávolságokat fed le, a teljes zoomtartományban F2,8 maximális rekeszértékkel.

2023. augusztus 30. 16:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59