Mju Tough strapafényképezők 1 és 2 GB beépített memóriával

Kiss Ádám Zoltán, 2010. február 3. 13:28

A víz-, fagy-, és ütésálló Tough 6020 és 8010 közös vonása, hogy 14 megapixeles érzékelőjük, HD videós képességeik és 5x-ös zoomátfogásuk mellett a megszokottnál jóval nagyobb, már valóban használható méretű beépített memóriával rendelkeznek.

A legtöbb digitális fényképező csak jelzésértékű beépített memóriával rendelkezik, sőt egyes modellek esetében még a firmware megbízható frissítéséhez sem elegendő kapacitásuk. Ez az Olympus Tough 6020 és 8010 esetében 1 illetve 2 GB, ami még mindig nem túlságosan sok, de már kifejezetten a használható kategóriába tartozik, és természetesen mindez SD kártyával bővíthető. Az ellenálló eloxált alumínium felületnek, valamint a kettős vízzáró kialakításnak köszönhetően e fényképezőgépek ideálisak kalandtúrákhoz is. A kijelző „HC III” elnevezésű háromszoros bevonata mentesít a tükröződéstől, a karcolásoktól, illetve a szennyeződések hatásaitól – a fém váz pedig az objektívet óvja az erős külső behatásoktól. Az akkumulátortartó, memóriakártya nyílás, illetve a csatlakozók kettős zárású fedele is a védelmet fokozza. A továbbfejlesztett érintésvezérlés a ház megérintésével kezelhető funkciók mellett a fényképezőgép döntésével végezhető görgetés lehetőségét kínálja – a kesztyűs kéz igényeinek megfelelően. A gyorsnézet, fényképek visszanézése, valamint egy, a felhasználó által megadott funkció (vaku, vagy árnyékkompenzálás) érhető el a ház bizonyos pontjainak megérintésével. Megtekintés közben pedig a képek a fényképezőgép döntésével görgethetők. A víz alatti fotózás szerelmesei a LED világítást és a Tough-8010 nyomásmérőjét értékelhetik nagyra – melyek segítségével könnyen megállapítható, merre is járunk.A Mágikus szűrőktől a Retus üzemmódon át az i-Auto, követő AF és kettős képstabilizátor funkcióig számos Olympus jellemző beépítésre került. Az 5x-ös zoomátfogású nagylátószögű optika 28-140mm-es, a történések rögzíthetők a HD mozgókép funkcióval, valamint diavetítésbe illeszthetők, majd a HDMI csatlakozón keresztül TV-készüléken tekinthetők meg. Az Olympus [ib] technológia megoldja a kiválogatás feladatát: az új képkezelő szoftver az arcfelismerő technológia alkalmazásával személy szerint, GPS segítségével hely szerint, valamint akár esemény szerint képes kiválasztani a keresett képeket. Az ütés-, víz- és fagyálló Tough-8010 és 6020 márciustól érhető el többféle színben, 380 és 300 euró körüli áron.Olympus Tough-8010 és Tough-6020 jellemzők:

 • 2 méterig ütésálló, 10 méter mélységig vízálló, 100 kg-ig törésálló, -10°C-ig fagyálló, illetve karcálló (6020: 1.5 méterig ütésálló, 5 méter mélységig vízálló és -10°C-ig fagyálló)
 • 5x nagylátószögű zoom optika (28-140mm)
 • Mechanikus és digitális technológiát ötvöző kettős képstabilizátor
 • HD mozgóképfelvétel és HDMI technológia
 • 14 megapixel felbontás
 • 8010: 2GB, 6020: 1GB belső memória és SD bővíthetőség
 • Képböngészés és [ib] szoftver
 • Továbbfejlesztett érintésvezérlés
 • 6.9cm / 2.7 inches HyperCrystal III LCD kijelző 230 ezer képponttal
 • Továbbfejlesztett arcfelismerő technológia és árnyékkompenzáló technológia
 • „Intelligens-automatikus” (i-Auto) üzemmód és követő AF
 • Mágikus szűrők
 • Nyomásmérő (csak 8010)
 • Beépített használati útmutató
 • USB töltés funkció
 • Elérhető Platinum Silver és Midnight Black (8010), illetve Midnight Black, Candy Pink, Steel Blue és Cosmic Green (6020) színekben

Kulcsszavak: Olympus kamera

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony bejelentette legújabb ultraszéles látószögű zoomos vlogkameráját

A Sony bemutatja a ZV vlogkamera sorozatának második generációs kameráját, a ZV-1 II-t, amely rendkívül népszerű, piacvezető funkciókat tartalmaz. A ZV-1-nél szélesebb látószöggel a ZV-1 II segít a vloggereknek, hogy kiemelkedően fotogén képminőséggel még magával ragadóbb történeteket mesélhessenek.

2023. május 25. 15:42

A Nikon kiadja az agilis z 8 fényképezőgépet

A Nikon a nagy teljesítményű és agilis Z 8 fényképezőgéppel bővíti a professzionális Z sorozatú, tükör nélküli fényképezőgépei kínálatát. A Z 9 számos funkciója mellett könnyű vázzal rendelkező, vadonatúj Z 8 elképesztő rugalmasságot biztosít a videókkal és állóképekkel is dolgozó hibrid alkotók számára, amellyel életre kelthetik elképzeléseiket.

2023. május 11. 11:23

Szépirodalmi és fotós pályázatot hirdettek

Titkot rejt az erdő címmel hirdet országos vers- próza- és meseíró pályázatot a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület. Nyolcadik alkalommal rendezi meg az egyesület a különleges versenyt. A természetvédelmi-irodalmi pályázattal a 6-19 éves kategóriát célozzák meg. Idei újítás, hogy fotós kategóriába is külön címen jelentkezhetnek a gyerekek. A rendezvény fővédnöke Halász Judit, Kossuth- és Jászai díjas színművész, aki ötödik éve támogatja a rendezvényt.

2023. május 10. 14:17

A Sony új firmware-frissítést jelentett be az FX3 és FX30 kamerákhoz

A Sony új firmware-frissítéseket jelentett be az FX3 full-frame és az FX30 Super 35 digitális mozikamerákhoz, amelyek a filmes történetmesélés funkcióinak bővítésével és a filmalkotók szorosabb kapcsolatával jár. 

2023. április 20. 17:40

A Sony új vlogkamerája biztosítja a tökéletes tartalomgyártási élményt

A Sony bejelentette az új ZV-E1 modellt, egy cserélhető objektíves vlogkamerát, amely nagy teljesítményű, 35 mm-es full-frame szenzorral rendelkezik a tökéletes tartalomkészítés élményéért. 

2023. április 20. 17:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01