Vége a webes anonimitásnak! Tudják a nevedet is!

Genda Csongor Zoltán, 2010. február 4. 07:41

Egy nemzetközi kutatócsapat megtalálta a módját annak, hogy hogyan lehet akár név szerint is beazonosítani az internetezőket. A technika óriási lehetőségeket nyit meg az online bűnözők előtt.

Az International Secure Labs (IsecLabs) az úgynevezett Browser History Stealinget teszi felelőssé a felhasználók személyazonosságának a kiderítéséért, ugyanis a böngészők megjegyzik a meglátogatott honlapokat, s ezekhez az adatokhoz a weboldalak is hozzáférnek. Többnyire olyankor bizonyul hasznosnak az említett funkció, amikor szörfölés közben más színnel kijelzi a böngésző, hogy mely site-okat hívtuk már le, ám ezen információk alapján az online bűnözők visszakereshetik az áldozatok közösségi portálos tevékenységeit, s így akár a felhasználók nevét is könnyen kideríthetik. Ha a hackerek fényt derítettek az internetezők kilétére, akkor személyre szabott üzenetekkel bombázhatják azokat, vagy az ismerőseik nevében is küldhetnek azoknak leveleket.

Thorsten Holz, az IsecLabs egyik vezető munkatársa azt nyilatkozta a sajtó megkérdezésére, hogy ez a technika annyira egyszerű, hogy még a kezdő hackerek is könnyűszerrel beazonosíthatják a History Stealing metaadatainak a kielemzésével a megfigyelt személyeket.

Kulcsszavak: hacker security

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Fujitsu új megoldása megfizethető áron nyújt all-flash adattárolást

A Fujitsu bemutatta ETERNUS AF S3 all-flash tömbjei és ETERNUS DX S5 hibrid tárolórendszerei kibővített és megújult kínálatát. A digitalizáció új paradigmáinak támogatására fejlesztett, új generációs tárolórendszerek optimalizált teljesítménnyel kezelik a digitális korszakra jellemző adattömeg-növekedést, folyamatosan rendelkezésre álló alkalmazásokat és komplex munkaterhelést, miközben kimagasló adattárolási hatékonysággal tartják alacsony szinten a költségeket. 

2019. november 12. 18:55

Ez vár ránk 2020-ban: szofisztikáltabb támadások

A Sophos közzétette a 2020-as fenyegetettségi jelentését, amely betekintést nyújt a gyorsan fejlődő digitális veszélyek helyzetébe. Az elemzés az elmúlt 12 hónap fenyegetéseit mutatja be, illetve kifejti, hogy a trendek milyen hatással lehetnek a digitális biztonságra 2020-ban.

2019. november 12. 13:40

Öt általános hiba, melyet mindannyian elkövetünk a közösségi média használatakor

A Facebook, a Twitter és az Instagram a világ 10 leglátogatottabb webhelye közé tartozik a legutóbbi jelentés szerint. Bár emberek milliárdjai naponta több ezer órát töltenek ezeken a közösségi média platformokon, nem sokan gondolják ezt a tevékenységet kockázatosnak. A kockázat az olyan meggondolatlan online tevékenységekből származik, melynek során olykor elfeledkezünk az adatvédelemről.

2019. november 12. 11:52

A Zyxel új szolgáltatása növeli a hálózati biztonságot

A tajvani Zyxel bemutatta új, AiShield szolgáltatását, amely jelentősen hozzájárul az otthonok és vállalkozások hálózati biztonságához. A MultyX és Multy Plus eszközök mellé használható intuitív alkalmazás az egyre kifinomultabb zsarolóvírusokkal és a rosszindulatú szoftverekkel veszi fel a harcot.

2019. november 11. 15:57

Kiterjesztett valóság megoldással teszi gyorsabbá és pontosabbá a repülőgépek átvizsgálását az Aeroplex

Az Aeroplex of Central Europe tesztüzemben elkezdte használni az AerinX által fejlesztett, kiterjesztett valóság alapú hi-tech repülőgép átvizsgáló rendszert. A tesztüzem során az Aeroplex mérnökei valós ipari körülmények között használják majd az innovatív szoftveres megoldást repülőgépek külső felszíni átvizsgálására. Ezzel párhuzamosan az AerinX Early Adopter programot indított, melynek keretében a cég további nemzetközi repülőgépipari szereplőkkel tervezi stratégiai együttműködés elindítását.  

2019. november 11. 14:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás