Visszatér az SAP a kettős ügyvezetéshez

forrás Prim Online, 2010. február 8. 15:02

Bill McDermott és Jim Hagemann Snabe irányítja a céget, Leo Apotheker közös megegyezéssel távozik az SAP éléről.

Az SAP AG bejelentette, hogy Leo Apotheker azonnali hatállyal lemondott vezérigazgatói tisztségéről, és az SAP Végrehajtó Tanácsában betöltött szerepéről, miután a vállalat felügyelő bizottsága nem hosszabította meg a szerződését. Az SAP Végrehajtó Tanácsa, az SAP Felügyelő Bizottságának egyetértésével két társ-vezérigazgatót nevezett ki Bill McDermott (az ügyfélkapcsolatokért felelős globális vezető), és Jim Hagemann Snabe (termékfejlesztésért felelős globális vezető) személyében.
Ezzel párhuzamosan Vishal Sikkát, a cég technológiai igazgatóját beválasztották az SAP Végrehajtó Tanácsába.
Az SAP Felügyelő Bizottságának kérése alapján Hasso Plattner, (az SAP egyik alapítója, és a Felügyelő Bizottság elnöke) továbbra is aktív tanácsadó szerepet fog játszani technológiai és termékfejlesztési kérdésekben.

 ʺA Végrehajtó Tanács új felállása lehetővé teszi, hogy az SAP jobban megfeleljen a termékinnovációknak és ügyféligényeknek. Az új vezetőség folytatni fogja a cég stratégiáját és a profitábilis növekedésre fókuszál.ʺ- mondta Hasso Plattner. Az SAP Felügyelő Bizottsága megköszönte Leo Apotheker több mint 20 éves munkáját, mellyel hozzájárult a cég sikeréhez.

Leo Apotheker 2008. április óta vezette a világ legnagyobb üzleti szoftvercégét Hennig Kagermannal együtt, annak 2009. májusi visszavonulásáig. Azóta egyedül látta el a CEO teendőket.
Apotheker az SAP-hoz 1988-ban csatlakozott.

Kulcsszavak: SAP +céginfo CIO

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kétszáz millió forint értékű külpiaci megbízást kapott tavaly a QUADRON

A tavalyi évben 200 millió forint értékben kötött szolgáltatási szerződést külföldön a magyar QUADRON Kibervédelmi Kft. A cég ezzel 2018-hoz képest megduplázta exportpiaci tevékenységének volumenét, a vállalkozás összárbevétele pedig megközelítette a 900 millió forintot, amely 20 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az IT-biztonsági tanácsadást nyújtó QUADRON Bahreinben, Kuvaitban, Ománban, Kenyában és Törökországban is jelen van, a cég jelenleg 10 külföldi ügyfelet szolgál ki és saját irodával is rendelkezik a Közel-Keleten. 

2020. január 29. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44
online sportfogadás