A Google fellép kínai másolatával szemben

MTI Sajtóadatbank, 2010. február 9. 09:14

A Google amerikai informatikai vállalat jogi lépéseket fontolgat a Goojje kínai webes kereső és közösségi portál ellen, mert az oldal emblémáját a Google és Baidu jól ismert logóiból ollózták össze.

A honlap - amely magát a "Google kínai nővérének" tartja - januárban látott napvilágot, miután az amerikai keresőmotor bejelentette, hogy fontolgatja kivonulását Kínából. Kínai médiabeszámolók szerint a Google védjegysértéssel vádolja a www.goojje.com alkotóit, és levélben már kérte a félrevezető logó eltávolítását.

 A Goojje-t állítólag egy kantoni egyetemista vezette 20 fős csoport hozta létre, és azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Google pártját fogva közölte: örülne, ha az amerikai vállalat a maradás mellett döntene. Az azonban továbbra is rejtély, hogy mi állhatott a Google január 12-i bejelentése mögött, amely szerint keresőjében nem hajlandó tovább cenzúrázni a tartalmakat, mert rendszerét kínai területről kiinduló, azonosítatlan hackertámadások érték.

 Elemzők szerint a Mountain View-i székhelyű vállalat már rég megbánta a világ legnagyobb piacának elhagyásával való fenyegetőzését, ám a meggondolatlanul kiadott közleménynek nagyobb volt a visszhangja, mint gondolták.
 

Kulcsszavak: onlineszolg jog Google

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás