3D Blu-ray lejátszók a Sonytól

Kiss Ádám Zoltán, 2010. február 11. 09:59

Mint azt az év legelején megjósoltuk, 2010 a 3D éve lesz, és ennek jegyében a Sony már be is mutatta vadonatúj Blu-ray 3D szabvány lejátszására is képes készülékeit.

A 3D technológia az idei CES 2010 egyik vezető témája volt, amely során a Sony részletesen bemutatta saját 3D fejlesztéseit, többek között a Blu-ray 3D lemezjátszók formájában. Egy szoftverfrissítéssel a BDP-S470 már képes kezelni a Blu-ray 3D filmeket, illetve megjeleníteni a kompatibilis 3D tévén. A különleges “Active Shutter” szemüvegek realisztikus térérzetet illetve valósághű, 3D képeket nyújtanak 1080p HD (High Definition) minőségben. A BDP-S570, mely a CES-en debütált, már firmware frissítés nélkül képes kezelni a 3D Blu-ray filmeket. A Full HD élményre építve a Blu-ray szórakoztatás napjainkra még egy dimenzióval bővült. A filmeket – még a koncerteket is – 3D-ben rögzítik, amelyet a legújabb 3D technológiával felszerelt, új BRAVIA televíziók, mint pl. az LX900, egy Sony 3D Blu-ray lejátszóval élethűen képes megjeleníteni.

A beépített Wi-Fi funkciójával a S570 vezeték nélkül csatlakozhat az internetre, és azonnal hozzájuthatunk a BRAVIA Internet Video szolgáltatásaihoz. A Sony USB wireless LAN adapter segítségével az S470 készüléknél ugyanez a lehetőség elérhető. A Gracenote technológiáját alkalmazó “Entertainment Database Browser” segítségével az adott film szereplőiről, a filmmel kapcsolatos további adatokról lehet informálódni a Blu-ray lemez illetve internet kapcsolat segítségével a BRAVIA Internet Video-n. Az S570 teljesíti a DLNA szabvány előírásait, amely azt jelenti, hogy a Sony Blu-ray Disc lejátszói kommunikálni képesek a többi DLNA készülékekkel, mint a zenei lejátszók, telefonok illetve laptopok, és így a rajtuk tárolt adatok lejátszhatók a tévén, függetlenül attól, az adott készülék hol is helyezkedik el az otthonunkban. Külső merevlemez vagy bármely USB csatlakozóval rendelkező készülék is könnyedén csatlakoztatható a Blu-ray lejátszó előlapján található csatlakozóhoz, így filmek, zenék illetve fotók is azonnal megjeleníthetők a televízión vagy a házimozi rendszeren.

A Blu-ray kompatibilitás mellett a támogatott fájlok köre is tovább bővült, beleértve a DivX HD illetve MKV formátumokat. Az új Sony Blu-ray Disc lejátszókat illetve házimozi rendszereket tulajdonosaik iPhone vagy iPod touch készülékeikkel az App Storeból ingyenesen letölthető alkalmazással telepítésével egyaránt vezérelhetik. Az alkalmazással az iPhone illetve az iPod touch távirányítóként használható, sőt, a Blu-ray lemezzel kapcsolatos információk, mint pl. a lemez borítója, a színészek és egyéb filminformációk is megjeleníthetők rajtuk, valamint önálló, kapcsolódó videótartalmak is kereshetők az interneten.


 

Kulcsszavak: Sony DVD Blu-ray 3D

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyensúly a kényelem és a csatlakoztathatóság között

Az ideális monitornak bármilyen irodában robusztusságot, kényelmet és komfortot kell nyújtania a felhasználónak. A mindennapi munka nehézségeihez tervezett Philips monitors 243S1 minden tulajdonsággal rendelkezik, ötvözi a kényelmes felhasználói élményt, a jó képminőséget, a teljesítményt és a tartósságot.

2022. január 24. 20:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58