3D Blu-ray lejátszók a Sonytól

Kiss Ádám Zoltán, 2010. február 11. 09:59

Mint azt az év legelején megjósoltuk, 2010 a 3D éve lesz, és ennek jegyében a Sony már be is mutatta vadonatúj Blu-ray 3D szabvány lejátszására is képes készülékeit.

A 3D technológia az idei CES 2010 egyik vezető témája volt, amely során a Sony részletesen bemutatta saját 3D fejlesztéseit, többek között a Blu-ray 3D lemezjátszók formájában. Egy szoftverfrissítéssel a BDP-S470 már képes kezelni a Blu-ray 3D filmeket, illetve megjeleníteni a kompatibilis 3D tévén. A különleges “Active Shutter” szemüvegek realisztikus térérzetet illetve valósághű, 3D képeket nyújtanak 1080p HD (High Definition) minőségben. A BDP-S570, mely a CES-en debütált, már firmware frissítés nélkül képes kezelni a 3D Blu-ray filmeket. A Full HD élményre építve a Blu-ray szórakoztatás napjainkra még egy dimenzióval bővült. A filmeket – még a koncerteket is – 3D-ben rögzítik, amelyet a legújabb 3D technológiával felszerelt, új BRAVIA televíziók, mint pl. az LX900, egy Sony 3D Blu-ray lejátszóval élethűen képes megjeleníteni.

A beépített Wi-Fi funkciójával a S570 vezeték nélkül csatlakozhat az internetre, és azonnal hozzájuthatunk a BRAVIA Internet Video szolgáltatásaihoz. A Sony USB wireless LAN adapter segítségével az S470 készüléknél ugyanez a lehetőség elérhető. A Gracenote technológiáját alkalmazó “Entertainment Database Browser” segítségével az adott film szereplőiről, a filmmel kapcsolatos további adatokról lehet informálódni a Blu-ray lemez illetve internet kapcsolat segítségével a BRAVIA Internet Video-n. Az S570 teljesíti a DLNA szabvány előírásait, amely azt jelenti, hogy a Sony Blu-ray Disc lejátszói kommunikálni képesek a többi DLNA készülékekkel, mint a zenei lejátszók, telefonok illetve laptopok, és így a rajtuk tárolt adatok lejátszhatók a tévén, függetlenül attól, az adott készülék hol is helyezkedik el az otthonunkban. Külső merevlemez vagy bármely USB csatlakozóval rendelkező készülék is könnyedén csatlakoztatható a Blu-ray lejátszó előlapján található csatlakozóhoz, így filmek, zenék illetve fotók is azonnal megjeleníthetők a televízión vagy a házimozi rendszeren.

A Blu-ray kompatibilitás mellett a támogatott fájlok köre is tovább bővült, beleértve a DivX HD illetve MKV formátumokat. Az új Sony Blu-ray Disc lejátszókat illetve házimozi rendszereket tulajdonosaik iPhone vagy iPod touch készülékeikkel az App Storeból ingyenesen letölthető alkalmazással telepítésével egyaránt vezérelhetik. Az alkalmazással az iPhone illetve az iPod touch távirányítóként használható, sőt, a Blu-ray lemezzel kapcsolatos információk, mint pl. a lemez borítója, a színészek és egyéb filminformációk is megjeleníthetők rajtuk, valamint önálló, kapcsolódó videótartalmak is kereshetők az interneten.


 

Kulcsszavak: Sony DVD Blu-ray 3D

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG bemutatja legújabb, továbbfejlesztett Ultra szériás monitorait

Az LG Electronics (LG) tovább erősíti pozícióját a prémium monitorok piacán új, a 2021-es CES kiállításon debütáló Ultra monitoraival. A gamerek, digitális művészek és professzionális felhasználók igényeit szem előtt tartva a legújabb UltraGear, UltraWide és UltraFine szériás kijelzők magas szintű hatékonyságot és szórakozási élményt kínálnak, így otthoni és irodai használatra is tökéletesek.

2021. január 16. 18:15

Terjeszkedik az LG a globális e-sport-piacon

Az LG Electronics (LG) megerősíti jelenlétét a gyorsan növekvő globális e-sport-piacon, mégpedig a világ egyik legnagyobb e-sport-szervezetével, a Gen.G Esportsszal (Gen.G) kialakított partnerségi együttműködés révén. A két vállalat együtt dolgozik majd azon, hogy az LG kategóriavezető UltraGear gaming monitorainak segítségével fejlődhessen tovább a nemzetközi e-sport-színtér.

2021. január 16. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05

Egy Waldorf-iskola nyerte a VISZ digitalizációs pályázatát

2020. december 11. 16:40
online sportfogadás