Gazdaságinformatikus szak a Károly Róbert Főiskolán

forrás Prim Online, 2010. február 12. 12:48

A Magyar Akkreditációs Bizottság a napokban fogadta el a Károly Róbert Főiskola gazdaságinformatikus alapképzési szak indítására vonatkozó kérelmét, ezzel a Főiskola az első az ország keleti részében, ahol lehetőség nyílik gazdaságinformatikus szakemberek képzésére. A 2010. február 15-ig tartó felvételi időszakban már lehet jelentkezni a 2010 szeptemberében induló szakra. A képzési idő nappali tagozaton 7 félév.

A gazdasági informatikus szakon, szemben a programtervező ill. mérnök informatikus szakokkal, két terület kurzusait hallgathatják a diákok: a gazdaságtudományokét és az informatikáét. Míg az előző két szakon inkább a matematikai tudásra helyezik a hangsúlyt, addig a gazdaságinformatikus szakon elsajátított gazdasági tudást jobban tudják kamatoztatni a végzősök, mert mára már kevesebb az olyan állás, ahol műszaki előképzettség szükséges. A sokrétű ismeretanyag viszont nemcsak a napi feladatok elvégzését segíti, hanem akkor is nagy előnyt jelent, ha a gazdaságinformatikus önálló vállalkozást szeretne beindítani, vagy karrierjét úgy tervezi, hogy később egy cég vezetője szeretne lenni. A szakma vonzerejét tovább növeli, hogy megfelelő nyelvismerettel külföldön sem jelent gondot az elhelyezkedés. A gazdaságinformatikus felsőoktatás célja: piacképes, gyakorlati és használható tudás biztosítása.

A hazai felsőoktatásban a 60-as évek óta nyílik lehetőség informatikai képzésre történő jelentkezésre, önálló szakként a 70-es évek óta választható. Azonnali sikere és karrierje azóta is töretlen, sőt egyre népszerűbb a diákok körében, hiszen a foglalkoztatottak száma  évről évre nő, a végzősök garantáltan versenyképes diplomához jutnak. Most a felsőoktatáson a sor, hiszen elsősorban az oktatás feladata, hogy megfeleljen az egyre változó piaci igényeknek és ennek megfelelően differenciáljon az átadott tudásanyagra vonatkozóan.

További információk: www.karolyrobert.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59