Alcatel-Lucent a Mobile World Congress 2010-en

Kovács Attila, 2010. február 16. 07:23

A február 15-én, hétfőn nyílt Mobile World Congress (MWC) rangos eseményen az Alcatel-Lucent is képviselteti magát. A távközlési vállalattal kapcsolatos több új hír is itt látott először napvilágot.

Ilyen például, hogy sikeresen befejeződött az Orange és az Alcatel-Lucent LTE Mobil Szélessávú Technológia próbájának első szakasza egy Franciaországban működő élő hálózaton. Ismeretes, hogy az Alcatel-Lucent end-to-end LTE megoldást nyújt a France Telecom Orange Group-nak. A próba lehetővé teszi az Orange számára, hogy betekintést kapjon az LTE technológia adottságairól és értékelje, hogyan működik igazi, élő hálózati környezetben. A próba első szakaszát követően az Orange értékeli az LTE mobil hálózaton felül az új multimédia-alkalmazásokat, mint pl. az IMS és streaming videó által irányított Voice Over IP (VoIP) alkalmazást.

A vállalat szintén bejelentette, hogy sikeresen végrehajtotta az első 4G hívásokat az LTE (Long Term Evolution) keretében laboratóriumi tesztek formájában, melyeket a spanyol Telefónica végez Latin Amerikában. Az első szolgáltatásokat a Telefónica laborjaiban hajtották végre az Alcatel-Lucent által biztosított végponttól-végpontig terjedő LTE megoldásokkal, amely magában foglalja az alapállomásokat, átviteli berendezéseket és az EPC-t (Evolved Packet Core), valamint professzionális tervezési és integrálási szolgáltatásokat -– részint az LG Electronics által biztosított berendezésekkel.

Az Alcatel-Lucent és a China Mobile bejelentette, hogy sikerült rekord sebességeket elérnie a China Mobile TD-LTE (time division duplex - Long Term Evolution) próbahálózatán, amelyet a 2010-es Sanghaji Világkiállításon fognak installálni és üzembe helyezni. A kiterjedt tesztek alatt több mint 80Mbps downstream csúcsértéket értek el az Alcatel-Lucent Shanghai Bell nevet viselő kínai leányvállalata által.

Kulcsszavak: Alcatel-Lucent

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mobilhálózata modernizációjával készül a Telekom a drasztikusan növekvő adatforgalomra

Lekapcsolta 3G hálózatát a Magyar Telekom, amely már sehol nem érhető el. Az ügyfelek nem maradnak szolgáltatás nélkül ezt követően sem: a közel országos lefedettségű, a korábbi technológiáknál jobb ügyfélélményt nyújtó 4G hálózat továbbra is rendelkezésre áll mind a hang-, mind az adatforgalom céljára. A legfeljebb 3G-képes készülékkel rendelkező ügyfelek hangforgalmát a meglévő 2G hálózat veszi át. 

2022. július 2. 15:40

Yettel: Tudatos utazási tippek

Elfogyott a mobilnetünk, lemerült a készülék vagy éppen a vízállósági teszten bukott el a mobilunk? Az okostelefonok korában már nem kérdés, hogy a mobilunk egyszerre az utazási irodánk, a beszállókártyánk, a fényképezőgépünk, a térképünk és a tudakozónk. 

2022. július 1. 09:55

A neves divatfotós örökítette meg a HONOR Magic4 Pro szépségét

A HONOR globális technológiai márka Nima Benatival, a tehetséges olasz, évek óta haute couture divatfotózással foglalkozó művésszel dolgozott együtt, hogy egy új oldaláról mutassák meg az egész világnak a HONOR Magic4 Pro készüléket. A HONOR a 2022-es Mobile World Congress-en mutatta be vadonatúj prémium termékcsaládját, élén a zászlóshajó HONOR Magic4 Pro-val.

2022. június 30. 17:00

Bővül a Nokia G-szériája

Újabb készülékkel bővíti a G-szériát a HMD Global, a Nokia telefonok gyártója. A Nokia G11 Plus a már megszokott, tartós kialakítással, 3 éven át érkező frissítésekkel, Android 12-es rendszerrel és háromnapos akkumulátor-üzemidővel könnyíti meg a hétköznapokat.

2022. június 29. 12:40

Vizsgálják az 5G-hálózatok elektromágneses sugárzását

Közös tesztmérésekkel vizsgálják az 5G-hálózatokból eredő elektormágneses sugárzást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakemberei. A Nemzetközi Sugárvédelmi Szövetség (IRPA) kétévente megrendezett konferenciáján a két szervezet közös mintamérési projektjét is bemutatták június 4-én a Kongresszusi Központban. 

2022. június 28. 17:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24