Mobile World Congress: magyar cégek is kiállítanak

MTI Sajtóadatbank, 2010. február 16. 08:02

A mobiliparág legjelentősebb eseményén, a barcelonai GSMA Mobile World Congressen (MWC) az ITD Hungary támogatásával magyar cégek is jelen lesznek.

A kiállítás szervezői szerint az érdeklődés nem csökkent az elmúlt évhez képest, s várhatóan az idén is legalább 40 ezer látogatója lesz a MWC-nek, ahol a szórakoztatóipari, média és internetes, illetve navigációs megoldásokat nyújtó cégek is bemutatkoznak.

A készülékgyártók, így például a Samsung, a Sony Ericsson elsősorban az egyre nagyobb tudású, többféle színben is megjelenő okos telefonjaikat mutatják be élénk színvilágú képernyőkkel és érintő-kijelzőkkel. Igazán új megoldásokat nem mutatnak be a gyártók, inkább az eddigi technológiát finomítják, s teszik felhasználóbarátabbá.

A Nokia ugyan nem vesz részt a kiállításon, de az MWC helyszínétől nem messze, két napon át azért bemutatkozik a barcelonai közönségnek.

A szolgáltatók továbbra is mobilinternetre és mobiltévére helyezik a hangsúlyt, előtérbe állítva a negyedik generációs, a most elterjedtnél sokkal gyorsabb letöltést lehetővé tevő LTE (Long Term Evolution) megoldásra. Az Ericsson például bemutatja a világ leggyorsabb, másodpercenként 84 megabite sebességet produkáló technológiáját, amit a 3 Scandinavia mobilszolgáltató már meg is vásárolt. Ezzel a technológiával egy átlagos film gyakorlatilag egy-két perc alatt letölthető.

 A szolgáltatók és a gyártók elsősorban azt akarják bemutatni, hogy megoldásaik növelik a felhasználói élményt, s egyre nagyobb közösségi tér könnyebb, egy-két gombnyomással való létrehozását, illetve a Twitter és a Fecebook alkalmazását teszik lehetővé.

Az MWC-n egyre több kínai és más ázsiai telefongyártó is bemutatkozik, így például a magyar piacon is jelen lévő, eddig inkább hálózati szállítóként ismert Huawei, a HTC és a ZTE Corporation.

A február 15-18 között megrendezendő eseményen a mintegy 1300 kiállító között magyar cégek is részt vesznek: az Allround, a FlexiTon, az ITware, és a BHE Bonn Hungary közös standon mutatkozik be a világ legnagyobbjai mellett. A vállalkozások mobilszolgáltatóknak kínálnak szoftver- és hardvermegoldásokat.

Az Allround a világ több mint húsz országában van jelen szoftvereivel, amelyek a számlázás, barangolás és a bevétel-biztosítás terén segítik a távközlési szolgáltatók működését.

Az ITware a kiállításon bemutatja például legújabb, a televíziózáshoz kapcsolódó fejlesztését, a MOTIware-t, ami közösségi élménnyé teszi a mobiltelefonos tévézést.

A FlexiTon Kft. fejlesztése a megváltozott felhasználói szokások és az új szolgáltatások bevezetése miatt keletkezett kapacitás problémákat segít megoldani.

A BHE Bonn Hungary Kft. mikrohullámú fejlesztései például a helymeghatározásban nyújtanak támogatást a felhasználóknak.

Dankó Sándor, az IT Ware ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a kiállításon való megjelenés az otthoni reputációjukat is jelentősen javítja. Mobiltévés megoldásaik iránt a magyarországi szolgáltatók is érdeklődnek.

Árvay László, a FlexiTon ügyvezető igazgatója kifejtette, a barcelonai megjelenés nem annyira új üzleteket hoz, mint inkább ráerősít piaci jelenlétükre. Új üzlet, alapvetően a gazdasági nehézségek miatt, nehezen születik, az első tárgyalást követően két év is eltelik, mire létrejön egy-egy megállapodás.

A nyilatkozók szerint ugyanakkor a válság egyik pozitív hatása, hogy a kiállításra mindinkább olyan céges alkalmazottak jönnek el, akik döntési helyzetben vannak.

Kulcsszavak: kiállítás mobilszolg

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Korlátlan belföldi mobilinternetet kínál az új Mobilnet XXL díjcsomag

A megnövekedett adatigényekre reagálva megújítja hordozható eszközökhöz is használt, csak mobilinternetet biztosító SIM-kártyákhoz tartozó lakossági hordozható mobilinternet portfolióját a Vodafone Magyarország. A szolgáltató új díjcsomagja, a korlátlan belföldi adatkeretet kínáló Mobilnet XXL a Mobilnet Start+, a Mobilnet Medium+ és Mobilnet 150 GB csomagokat váltja. 

2023. június 4. 12:20

Vadonatúj, trendi színekben érkezik a megújult Nokia 2660 Flip

Húzd jobbra a valóságot a vadonatúj, Pop Pink és Lush Green színekben is elérhető Nokia 2660 Flippel. A már jól ismert, élénk színekben újragondolt készüléket a Z és Y generáció hirtelen megugró érdeklődése hívta életre, akik a saját mentális egészségük érdekében egyre többen választják a Flipet, hogy korlátozzák az okostelefonjuk képernyője előtt töltött idejüket.*

2023. június 2. 09:54

Mobiltelefonokon érkezik a bankolás jövője

A következő évtizedben az Y és a Z generáció válnak a bankok legfontosabb célcsoportjaivái, mivel várhatóan közel 70 billió dollárnyi vagyon száll rájuk szüleiktől. Mit jelent ez a bankszektor számára? Először is azt, hogy gyorsan kell digitalizálódnia. Az újabb generációk szülöttei számára a mobiltelefonok kiemelt fontossággal bírnak: gyors, kényelmes és könnyen navigálható hozzáférést szeretnének a szolgáltatásokhoz. Mivel az Y és a Z generáció közel fele online szeretne hozzájutni a szükséges információkhoz, a banki szolgáltatások iránti elvárásaik eltérnek a szüleikétől.

2023. május 31. 12:45

Mozgalom világít rá az élet láthatatlan szépségeire

A modern, pörgős, digitális világban könnyű szem elől téveszteni a kisebb, látszólag jelentéktelen pillanatokat, amik igazán varázslatossá teszik az életet. Ezek a momentumok csak úgy elsuhanhatnak mellettünk, ahogy feladatról feladatra zakatolunk hétköznapjainkban, már-már odatapadva a képernyőkhöz. Pedig ezekben a mulandó pillanatokban lelhető meg az élet esszenciája – azokban az apróságokban, amelyek szünetre és reflekcióra késztetnek, és amiknek köszönhetően igazán értékelhetjük a körülöttünk lévő világot. A HONOR Magic5 Pro azzal a céllal készült, hogy segítse az embereket az ilyen értékes, gyakran megfoghatatlan mozzanatok megörökítésében. Így ragadható meg a láthatatlan szépség.

2023. május 30. 14:00

Így kíméli szemünket a HONOR Magic5 Pro

Napjainkban a technológia kikerülhetetlen eleme a hétköznapoknak, így létfontosságú, hogy azzal is foglalkozzunk, hogy a digitalis eszközök milyen hatással vannak szemeinkre. A HONOR Magic5 Pro, a vállalat legújabb csúcskategóriás készüléke számos szemkímélő funkcióval óvja a felhasználók látását. 

2023. május 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39