Ashton Kutcher a Twitteren segít felépíteni az orosz Szilícium-völgyet

MTI Sajtóadatbank, 2010. február 22. 09:40

Ashton Kutcher hollywoodi színész hivatalos látogatáson Moszkvában tartózkodik több jelentős személyiség társaságában, és felajánlotta, hogy a Twitteren olvasható blogjában igyekszik majd segíteni a tervezett orosz Szilícium-völgy felépítésében.

Kutcher a többi hollywoodi sztártól eltérően nem szórakozni és nem is pénzt keresni érkezett Moszkvába, hanem olyan küldöttség tagjaként, amely azt tanulmányozza, hogyan lehet felhasználni a társasági honlapokat és más innovatív technológiai lehetőségeket az Oroszország és az Egyesült Államok közötti kapcsolatok elmélyítésére.

 A küldöttség - amelynek tagjai között van John Donahoe, az eBay internetes aukciósház vezérigazgatója, továbbá a Twitter, a Mozilla, és a Cisco több vezető személyisége, továbbá számos információs technológiával foglalkozó kormányzati tisztségviselő – találkozik többek között az orosz távközlési, egészségügyi, oktatási és tudományügyi miniszterrel, számos egyetem rektorával és Dmitrij Medvegyev elnök több tanácsadójával. A megbeszélések témája első sorban az, hogyan lehet az internetet felhasználni az orosz vezetés kezdeményezéseinek előmozdítására, a kulturális csere, a távoktatás céljaira és az emberkereskedelem elleni fellépésre.

 Kutcher már az indulás előtt bejelentette: rendkívül népszerű blogjában kikéri majd az amerikai felhasználók ötleteit ahhoz, hogyan lehet felépíteni az orosz Szilícium-völgyet, s felteszi majd nekik azokat a kérdéseket, amelyeket az orosz vendéglátók tettek fel a küldöttség tagjainak.

 Kutcher a küldöttség moszkvai sajtóértekezletén bejelentette: blogja hamarosan orosz nyelven is olvasható lesz. Az ifjú színész igen jelentős mértékben hozzájárult a Twitter felfutásához, nem utolsó sorban azzal, hogy kitette lapjára szépséges és láthatólag örökifjú feleségének, Demi Moore-nak a képeit, amelyeken a művésznő bájait nem túl sok textil takarta. Kutcher amellett kampányol - s ezt Moszkvában is többször hangsúlyozta -, hogy az internet adta lehetőségeket használják fel az emberkereskedelem elleni harcra.
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bajusszal és focival kampányolt a férfiegészség mellett a Bridgestone Tatabánya

Ötödször tartották meg a „Movember – Bajusszal az egészségért” hónapot a Bridgestone tatabányai gyárában, és mivel a 2022-es futball világbajnokság kezdete is rendhagyó módon novemberre esik, izgalmas, labdarúgással kapcsolatos játékokkal hívták fel a figyelmet a szűrővizsgálatok és férfiegészség fontosságára. 

2022. december 2. 20:02

Korszerű tudás az állásszerzésért

Folytatja nagysikerű képzési programját a Microsoft: a LinkedIn-nel együttműködve világszerte 10 millió embert terveznek bevonni olyan képzésekbe, amelyek a digitális szektorban nagyon keresett hat szakterületen kínálnak tudást, és ezzel jobb esélyt az elhelyezkedésre. 350 ingyenes kurzus indul hét nyelven, ezekben a szakmákban: ügyintéző, projektmenedzser, üzleti elemző, rendszergazda, szoftverfejlesztő, adatelemző. A bizonyítvány megszerzői LinkedIn jelvénnyel adhatják tudtára a munkaadóknak, milyen szakterületeken szereztek jártasságot.

2022. december 2. 18:36

Több tucatnyi elismerést kaptak az LG innovációi a CES 2023 bíráitól

Az LG Electronics (LG) legújabb életmód-megoldásainak technológiai és dizájnbeli kiválóságát ezúttal is számos elismeréssel jutalmazták: a vállalat több mint két tucat CES 2023 innovációs díjat érdemelt ki. Ezek között az LG OLED készülékei a legkiemelkedőbb megoldásoknak odaítélt Best of Innovation díjból hármat is bezsebeltek a számítógépes perifériák, játékok és videokijelzők kategóriáiban.

2022. december 2. 17:00

Újabb világbajnokságon szoríthatunk a Magyar E-sport Válogatottnak

Megkezdte szereplését a Magyar E-sport Válogatott a Balin zajló 14. IESF Világbajnokságon, ahol nemzeti kiválóságaink a Counter-Strike: Global Offensive és a Tekken 7 játékokban állnak rajthoz. Elsőként CS:GO-csapatunk lépett a virtuális küzdőtérre Bulgária ellen magyar idő szerint ma reggel 8 órakor, szombaton pedig már hazánk legjobb Tekken 7-versenyzőjének is szurkolhatunk a csoportmérkőzések során. A Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) egyúttal a világbajnokságot kísérő szakmai rendezvényre is meghívást kapott: a magyar fejlesztésű videójátékos-kompetenciamérést, a Vajákot mutatja be a nemzetközi e-sport-közösség számára.

2022. december 2. 15:21

97 éves a magyar rádió-műsorszórás

1925. december elsején indult el Magyarországon a rendszeres rádiósugárzás. Az évfordulóról közös ünnepségen emlékezett meg a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Média Klub szakosztálya, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Postamúzeum.

2022. december 2. 12:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55