Kisebb rendszer, több szabad memória a PS3-on

Milkovits Gábor, 2010. február 25. 11:41

A Sony legújabb firmware frissítése a PlayStation 3 játékkonzolhoz jelentősen zsugorítja az operációs rendszer méretét, amivel értékes RAM-ot nyerhetnek a játékosok a készüléken.

A Joystiq internetes híroldal információi szerint a legújabb PS3 szoftverfrissítéssel a játékkonzol operációs rendszerének mérete 120-ról mindössze 50 MB-ra csökkent, miáltal 70 MB értékes RAM szabadult föl a játékprogramok számára. Mindez az eddiginél több lehetőséget ad a fejlesztők számára. Szakemberek szerint a játékok karaktere ugyan nem fog sokat változni a több RAM hatására, viszont a változás több extra effektust, jobb képfelbontást és dinamikusabb fénykezelést eredményezhet.

A játékkonzolok piacán évek óta igen erős verseny zajlik az utolsó generációs készülékek, a PS3, a Wii és az Xbox 360 között, amit a gazdasági válság csak még jobban kiélezett. A gyártók mindegyike igyekszik minél több funkciót kínálni úgy, hogy közben folyamatosan lejjebb viszi a konzolok árát. A Nintendo Wii sikere emellett abból a szempontból volt tanulságos, hogy a siker fő záloga mégiscsak a játékélmény, a Sony mostani szoftverfrissítése pedig éppen ezt a célt szolgálja.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38