15 évet kapott a Facebook-on zsaroló teenager

Genda Csongor Zoltán, 2010. február 25. 19:27

Egy 19 éves amerikai fiatalembert 15 év szabadságvesztésre ítélt a fölötte ítélkező bíróság, mivel az egy hamis FaceBook-os profilon keresztül megzsarolta, és szexuálisan zaklatta kiskorú iskolatársait.

Az esküdtszék meglehetősen szigorú ítéletet hozott Anthony Stancl ügyében, mivel bűnösnek találták őt pedofilia vádjában. A fiatalember létrehozott egy hamis FaceBook fiókot, vonzó iskolás lánynak adta ki magát, és levélben megkereste diáktársait, hogy meztelen fotókat és szexuális tartalmú videókat csaljon ki azokból. Az így megszerzett képanyagokat aztán arra használta, hogy megzsarolja gyanútlan áldozatait, és nemi aktusra kényszerítse azokat. Stancl megfenyegette kollégáit, hogy feltölti a legnépszerűbb közösségi oldalakra az inkriminált fotókat, ha azok nem kezdeményeznek vele nemi kapcsolatot. A pedofil zaklató videófelvételeket is készített arról, ahogyan megszégyenítette a kiskorú iskolásfiúkat, amiket aztán a rendőrség munkatársai megtaláltak annak számítógépén és mobiltelefonján. Stancl hét áldozata tanúskodott a bíróságon, az esküdtszék pedig a terhelő bizonyítékok ismeretében 15 évet szabott ki a zaklatóra, aki rezzenéstelen arccal vette tudomásul a súlyos ítéletet.
A mostani eset ismét rávilágít a közösségi hálózatok azon veszélyeire, hogy saját identitását elrejtve bárki regisztrálhat az ilyen oldalakra, és visszaélhet mások bizalmával.
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így dolgozunk majd a jövőben?

Az irodai munkáról sokaknak az akár több órányi ingázás, a véget nem érő személyes megbeszélések, hosszas telefonos egyeztetések, véget nem érő email-folyamok és dokumentumok olvasása jut eszébe. Persze, mint oly’ sok mindenben, az elmúlt hónapok során ebben is sok változást tapasztalhattunk. A Ericsson legújabb kutatása azt mutatja be, hogy a szellemi munkát végzők hogyan látják saját munkájukat, és milyen elvárásaik vannak jövőbeni munkahelyükkel szemben. Felsejlik a dematerializált iroda képe.

2020. október 31. 16:55

Xiaomi: Dobogós helyen a mobilpiacon

A Xiaomi– működése tizedik évében – a világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártójává vált, derült ki három globális piackutató cég, az IDC, a Canalys és a Counterpoint Research harmadik negyedéves jelentéséből.

2020. október 31. 14:10

Halloweenkor takarítsuk ki a zombikat a hálózatból

A G DATA szerint a nem frissített rendszerek komoly biztonsági kockázatot jelentenek. A vállalatoknál működő Windows XP rendszerek olyanok, mint a zombik. Nehéz megszabadulni tőlük, de a halloween erre remek alkalom.

2020. október 31. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás