15 évet kapott a Facebook-on zsaroló teenager

Genda Csongor Zoltán, 2010. február 25. 19:27

Egy 19 éves amerikai fiatalembert 15 év szabadságvesztésre ítélt a fölötte ítélkező bíróság, mivel az egy hamis FaceBook-os profilon keresztül megzsarolta, és szexuálisan zaklatta kiskorú iskolatársait.

Az esküdtszék meglehetősen szigorú ítéletet hozott Anthony Stancl ügyében, mivel bűnösnek találták őt pedofilia vádjában. A fiatalember létrehozott egy hamis FaceBook fiókot, vonzó iskolás lánynak adta ki magát, és levélben megkereste diáktársait, hogy meztelen fotókat és szexuális tartalmú videókat csaljon ki azokból. Az így megszerzett képanyagokat aztán arra használta, hogy megzsarolja gyanútlan áldozatait, és nemi aktusra kényszerítse azokat. Stancl megfenyegette kollégáit, hogy feltölti a legnépszerűbb közösségi oldalakra az inkriminált fotókat, ha azok nem kezdeményeznek vele nemi kapcsolatot. A pedofil zaklató videófelvételeket is készített arról, ahogyan megszégyenítette a kiskorú iskolásfiúkat, amiket aztán a rendőrség munkatársai megtaláltak annak számítógépén és mobiltelefonján. Stancl hét áldozata tanúskodott a bíróságon, az esküdtszék pedig a terhelő bizonyítékok ismeretében 15 évet szabott ki a zaklatóra, aki rezzenéstelen arccal vette tudomásul a súlyos ítéletet.
A mostani eset ismét rávilágít a közösségi hálózatok azon veszélyeire, hogy saját identitását elrejtve bárki regisztrálhat az ilyen oldalakra, és visszaélhet mások bizalmával.
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megállapodott a Vodafone és az AMCNI

Fontos hazai és nemzetközi sportmérkőzéseket és a legkedveltebb ismeretterjesztő és szórakoztató csatornák tartalmait élvezhetik továbbra is zavartalanul a Vodafone Magyarország televíziós előfizetői, mert az AMC Networks International ("AMCNI ") népszerű hazai csatornái a Sport1, Sport2, AMC, Spektrum, Spektrum Home, TV Paprika, Minimax, JimJam, FilmCafe, FilmMania megmarad a szolgáltató televíziós előfizetői kínálatában. A két cég megállapodott a terjesztési szolgáltatás hosszútávú folytatásáról. 

2022. október 3. 20:01

Új klímatechnológiai befektetési alap jön létre

A portugáliai Lisszabonban megrendezett szeptemberi esemény, a The Business Booster keretein belül bejelentették, hogy a Santander Asset Management (Santander AM) és az EIT InnoEnergy összefogásával új kockázati tőkealapot hoznak létre, amelyen keresztül a jövőben az energiaátállást segítő induló vállalkozásokat kívánják támogatni.

2022. október 3. 18:22

Már nincs messze, hogy kriptovalutában kapjuk a jutalompontokat

A kereskedelem régóta jól bevált marketingeszközei a vásárlások után járó jutalompontok, hűségpontok, kuponok. Hamarosan azonban könnyen lehet, hogy a matricák és vonalkódos cetlik helyett kriptovalutát kaphatnak majd az emberek. Legalábbis ezen dolgozik a Crypto Chip Token (BVC) csapata, felhasználva az elérhető legmodernebb blokklánctechnológiát és a nagyforgalmú webshopon történő tesztelés lehetőségét.

2022. október 3. 16:47

Miért éri meg NVMe SSD-re váltaniuk a vállalatoknak és a tartalomgyártóknak?

A digitális átállással világszerte exponenciálisan nő a használatban lévő technológiai eszközök száma és az online tevékenység mértéke, különösen a felhőben. Ezzel a növekedéssel párhuzamosan erősödik a digitális szolgáltatások iránti kereslet, valamint az igény a nagyobb adatfeldolgozási teljesítményre és a fejlettebb adattárolási protokollokra, hiszen a kezelt adatmennyiség bővülése fokozódó nyomást gyakorol az üzleti környezetre. 

2022. október 3. 15:01

A nyár végével sincs megállás a lakossági klíma-piacon

Nincs idő pihenésre a nyári főszezon után a klímás cégeknél – folyamatosan érkeznek a megrendelések annak ellenére, hogy betört az országba a hideg időjárás. A szakemberek arra számítanak, hogy egész ősszel érkeznek majd megkeresések és sokan már téli telepítéseket is beírtak a naptárba. A jelenség kialakulásában többek között a rezsiárak emelkedésének és a kedvezményes H tarifának van szerepe.

2022. október 3. 12:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38