Egy tizenéves fiú hekkelte meg a PlayStation weboldalát

Milkovits Gábor, 2010. február 27. 10:16

Egy 17 éves Pennsylvania-i fiatalember a bíróságon bevallotta, hogy 2008-ban ő fertőzte meg vírusprogrammal a Sony Playstation.com online játék-weboldalát.

Mivel az elkövető kiskorú, a nevét nem hozták nyilvánosságra. A fiút az FBI különleges egysége tartóztatta le nemrégiben otthonában és a mostani bírósági meghallgatásról egyelőre szabadlábon távozhatott, ám a későbbiekben könnyen lehet, hogy börtönbüntetéssel kell majd szembenéznie. A Sony ugyanis nem nyújtott be polgári peres keresetet a fiatalember ellen, akinek viszont így végül büntetőperrel kell szembenéznie, ráadásul a bíróság azt fontolgatja, hogy amerikai módi szerint az eset súlyossága miatt egy döntéssel felnőttként kezeli majd az eljárás során.

Az egyébként középiskolájában jó tanuló diáknak számító fiút sajtóértesülések szerint néhány éve azon kapták, hogy csalt a Playstation.com-on futó Socom: US Navy Seals online játékban. A Sony emiatt letiltotta a szolgáltatásról, mire azzal állt bosszút, hogy egy vírussal fertőzte meg a Playstation.com-ot futtató szervereket. A vírus aztán 2008. november 16. és november 26. között többször is a portál összeomlását okozta.

Kulcsszavak: PlayStation security hacker

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A kvantumfölény IT biztonsági és GDPR kockázatai

Az összeesküvés elméletek rajongói már biztosra veszik, hogy a ma használt technológiát a kvantumszámítógépekkel már vissza tudják fejteni, ha nekünk „pór” népnek már elkotyogták, hogy a Google és az NSA 3,5 perc alatt oldott meg egy feladatot kvantumszámítógéppel amire a mai szuperszámítógépeknek még 10 000 évre lenne szükségük.

2019. október 14. 09:04

Az egyik legnagyobb ománi cégcsoporttal kötött együttműködési megállapodást a magyar QUADRON Kibervédelmi Kft.

Exkluzív stratégiai partnerségi megállapodást kötött a magyar QUADRON Kibervédelmi Kft. az egyik legnagyobb ománi cégcsoporttal, a Zubair Corporationnel. A megállapodás keretében a Zubair a QUADRON kizárólagos ománi partnereként értékesíti majd a magyar vállalkozás kibervédelmi szolgáltatásait Ománban. A felek a megállapodástól a következő egy év során közel 300 millió forint (egymillió dollár) értékű üzleti potenciál felderítését várják. 

2019. október 13. 12:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás