Új területen a Lenovo a ThinkPad X100e mini laptoppal

Kovács Attila, 2010. március 2. 09:50

A Lenovo bemutatta ThinkPad X100e mini üzleti notebookják, mellyel megtette az első lépéseket egy új kategória felé. Az X100e a Lenovo és AMD első együttműködésének szimbóluma, így egyes gépek az AMD processzorral is rendelhetők.

A ThinkPadektől már megszokott professzionális teljesítmény mellett, most a dizájn is szerepet kap, hiszen például piros, fekete és fehér fedlappal is megvásárolható a laptop.  A ThinkPad X100e az üzleti felhasználók számára releváns területeken tűnik ki versenytársai közül: teljesítmény, hordozhatóság és mobilitás.

  • Teljesítmény – A választható AMD Athlon Neo egy- és kétmagos, Turion kétmagos processzorok mellett Intel-alapú X100e is elérhető lesz. Az X100e a Lenovo ThinkVantage technológia, hardver és szoftver eszközök révén segítséget nyújt a felhasználóknak laptopjuk kezelésében, akik emellett technikai támogatásban és garancia opciók széles választékában is részesülnek.
  • Használhatóság és dizájn – A kicsi és kompakt 11,6 hüvelykes szélesvásznú kijelzővel érkező X100e gépet megszabadították néhány billentyűtől (ilyen például System Request és a billentyűkombinációval előhívható numerikus gombok) és megnövelték a méretüket is. A multitouch tapipad és a már jól ismert trackpoint is megtalálható a klaviatúrán.
  • Mobilitás – Az csupán 1,5 kg tömegű X100e 6 cellás akkumulátort kapott. A menet közbeni vezeték nélküli kapcsolatot a b/g/n szabványú Wi-Fi és az opcionális Bluetooth és 3G biztosítja.


Business-Class szolgáltatás azt jelenti, hogy a Lenovo egy külön szolgáltatás keretében lehetőséget ad a vásárlóknak, hogy merevlemezüket megtartsák, ha az megsérül vagy elromlik. A ThinkPad X100e üzleti felhasználók számára már Magyarországon is rendelhető.

Kulcsszavak: Lenovo notebook

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Napi 75 milliót lopnak a csalók a kibertérben

Naponta 75 millió forintot tettek zsebre a digitális tér kalózai a bankkártyákat és a számlákat támadó csalásokkal az idei II. negyedévben. A visszaélésekben érintett pénzek több, mint 70 százaléka, közel 5 milliárd forint a bankszámlákról tűnt el – emlékeztet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

2023. szeptember 28. 18:34

A Zyxel új modellekkel bővíti népszerű switch sorozatát

A hagyományos switchek továbbra is az üzleti hálózati infrastruktúra gerincét képezik még a vezeték nélküli hálózatok korában is. A Zyxel GS1915 switchek gazdag funkciókészletet kínálnak, beleértve a nagy teljesítményű Power of Ethernetet (PoE) és a Nebula felhőalapú kezelést. Ráadásul rendkívül megfizethető áron kaphatók, emellett remek ár-érték arányú csomagban is elérhetők élvonalbeli vezeték nélküli hozzáférési pontokkal együtt.

2023. szeptember 27. 18:45

A Thermaltake The Tower 200 Mini toronyház új zöld színekben debütál

A Thermaltake bejelentette a The Tower 200 Mini toronyházak új verzióit a PC-rajongók kedvenc Turquoise, Racing Green színeiben, valamint az idei év új árnyalatában, Matcha Greenben. A Tower 200 egy kicsi, mégis tágas mini-ITX toronyház, amely egy ikonikus, függőleges kialakítással érkezik, képes befogadni akár egy 4090-es grafikus kártyát, és akár egy 280 mm-es AIO-t is támogat. A felhasználók már nagyon várták a The Tower 200 különböző színű változatait, a Thermaltake pedig meghallotta ezeket az igényeket. 

2023. szeptember 27. 17:19

Joule – az irodai munka új mértékegysége

Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portfóliójába, és képes lesz proaktívan betekintést adni a vállalati adatok mélységébe, nem csak az SAP teljes szoftverportfólióján, hanem akár harmadik féltől származó forrásokat is feldolgozva. 

2023. szeptember 27. 14:23

Elismerték az Epson fenntarthatósági törekvéseit

Az Epson idén harmadjára nyerte el a DataMaster Lab GREEN Award díját, amellyel tintasugaras innovációját és általános fenntarthatósági erőfeszítéseit ismerték el. Ráadásul dupla elismerést zsebelhetett be a márka, ugyanis a terméktesztek során a DataMaster ötcsillagos értékelést adott az Epson AM-C többfunkciós tintasugaras másolóinak.

2023. szeptember 26. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38