Új területen a Lenovo a ThinkPad X100e mini laptoppal

Kovács Attila, 2010. március 2. 09:50

A Lenovo bemutatta ThinkPad X100e mini üzleti notebookják, mellyel megtette az első lépéseket egy új kategória felé. Az X100e a Lenovo és AMD első együttműködésének szimbóluma, így egyes gépek az AMD processzorral is rendelhetők.

A ThinkPadektől már megszokott professzionális teljesítmény mellett, most a dizájn is szerepet kap, hiszen például piros, fekete és fehér fedlappal is megvásárolható a laptop.  A ThinkPad X100e az üzleti felhasználók számára releváns területeken tűnik ki versenytársai közül: teljesítmény, hordozhatóság és mobilitás.

  • Teljesítmény – A választható AMD Athlon Neo egy- és kétmagos, Turion kétmagos processzorok mellett Intel-alapú X100e is elérhető lesz. Az X100e a Lenovo ThinkVantage technológia, hardver és szoftver eszközök révén segítséget nyújt a felhasználóknak laptopjuk kezelésében, akik emellett technikai támogatásban és garancia opciók széles választékában is részesülnek.
  • Használhatóság és dizájn – A kicsi és kompakt 11,6 hüvelykes szélesvásznú kijelzővel érkező X100e gépet megszabadították néhány billentyűtől (ilyen például System Request és a billentyűkombinációval előhívható numerikus gombok) és megnövelték a méretüket is. A multitouch tapipad és a már jól ismert trackpoint is megtalálható a klaviatúrán.
  • Mobilitás – Az csupán 1,5 kg tömegű X100e 6 cellás akkumulátort kapott. A menet közbeni vezeték nélküli kapcsolatot a b/g/n szabványú Wi-Fi és az opcionális Bluetooth és 3G biztosítja.


Business-Class szolgáltatás azt jelenti, hogy a Lenovo egy külön szolgáltatás keretében lehetőséget ad a vásárlóknak, hogy merevlemezüket megtartsák, ha az megsérül vagy elromlik. A ThinkPad X100e üzleti felhasználók számára már Magyarországon is rendelhető.

Kulcsszavak: Lenovo notebook

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyensúly a kényelem és a csatlakoztathatóság között

Az ideális monitornak bármilyen irodában robusztusságot, kényelmet és komfortot kell nyújtania a felhasználónak. A mindennapi munka nehézségeihez tervezett Philips monitors 243S1 minden tulajdonsággal rendelkezik, ötvözi a kényelmes felhasználói élményt, a jó képminőséget, a teljesítményt és a tartósságot.

2022. január 24. 20:05

A Zyxel kibővített Nebula portfóliója már az 5G kapcsolatot is támogatja

A Zyxel Networks bejelentette, hogy Nebula Cloud Networking megoldása mostantól az 5G kapcsolatot is támogatja, biztonsági szolgáltatásait pedig közvetlenül a hozzáférési pontokra is kiterjeszti.

2022. január 20. 09:49

A Xiaomi új globális IoT kiberbiztonsági szabványt tett közzé

Az IoT eszközök használatára vonatkozó új közös, globális szabványra vonatkozó javaslatot tett közzé Xiaomi Cyber Security Baseline for Consumer Internet of Things Device Version 2.0 (Kiberbiztonsági Alapok a Fogyasztói IoT Eszközökhöz 2.0) néven a Xiaomi. Ezzel egyidejűleg a vállalat bejelentette, hogy egy újabb IoT-terméke kapta meg a BSI IoT Kitemark tanúsítványt. Két fontos hír, amely tovább erősíti a Xiaomi IoT ökoszisztéma biztonságos működésébe vetett bizalmat.

2022. január 19. 16:59

Hogyan lehet egy laptop tervezése fenntartható?

A Dell Technologies nem kizárólag új termékek létrehozására törekszik, hanem olyan új technológiákat is kutat, amelyek összetett társadalmi kihívásokra jelenthetnek választ. A vállalat több évtizede törekszik az ökológiai lábnyomának csökkentésére. A Dell Technologies az elmúlt évben bevezette a használt merevlemezekből kinyert alumínium újrahasznosítási folyamatát, a papírkészítési folyamat melléktermékéből készített bioműanyagot, és újrahasznosított szénszál-felhasználását több mint 540 ezer kilogrammra növelte. 

2022. január 19. 15:24

Milyen lesz a jövő munkahelye?

A hibrid munkavégzés során fennakadásokat okozhat a munkakörnyezet folyamatos változása. A jobb kommunikáció és az együttműködés hatékonyságának növelése érdekében a Dell Technologies vázolt pár potenciális megoldást, amelyek a jövő munkahelyének szerves részei lehetnek.

2022. január 18. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58