Villámgyors tároló ipari szintű titkosítással

forrás Prim Online, 2010. március 3. 18:35

Nincsenek mozgó alkatrészek a Secure ExpressCard SSD kártyában, viszont 256 bites AES titkosítással tárol akár 64 GB-nyi érzékeny információt.

A Verbatim 256 bites hardveres AES titkosítással felszerelt Secure ExpressCard SSD kártyája kiemelkedő adatbiztonságot kínál: a kötelező jelszóbevitellel megtoldott hardver alapú titkosítás akkor is megvédi adatainkat, ha az SSD kártya rossz kezekbe kerülne, ugyanis a meghajtó 10 helytelen jelszóbevitel után automatikusan és visszahozhatatlanul letörli az összes adatot. Az eszközön tárolt információkhoz vendégjelszavakat is rendhetünk, azaz mások számára is adhatunk hozzáférési jogokat a kártyán tárolt adatok egy részéhez vagy egészéhez.

A félvezető alapú (solid-state) SSD meghajtó ütés-, illetve rezgésálló. Az SSD-technológiájú adattárolás további előnye az alacsony energiafogyasztás, ami jelentősen növeli a laptopok és netbookok akkumulátor-élettartamát. Plug and play kompatibilitásának köszönhetően a Secure ExpressCard SSD kártya azonnal használható, nem igényel előzetes szoftverinstallációt, vagy rendszergazda jogosultságot – elég az eszközt a számítógép ExpressCard nyílásába helyezni. Az ExpressCard SSD netbookok és laptopok állandó tárhely-kiegészítéseként is szolgálhat, hiszen nem lóg ki a gépházból.

A kártyák zökkenőmentesen működnek Windows XP-vel és Vistával, és már kaphatóak a boltokban 64, 32 és 16 GB tárolókapacitással.

Kulcsszavak: Verbatim adattárolás

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

7 biztonsági tipp a mobilunk és az adataink védelméhez

Az elmúlt napokban komoly zűrzavart, több esetben anyagi kárt is okoztak a tömegesen kiküldött, csomag érkezéséről szóló csaló SMS-ek. Az incidens ráirányította a figyelmet arra, hogy az okostelefonok esetében is kulcsfontosságú, hogy gondoskodjunk a megfelelő védelemről, épp úgy, mint a Windows és más rendszereken. Mik azok az óvintézkedések, amelyeket érdemes betartani a készülékünk, illetve a rajta tárolt személyes és banki adataink védelme érdekében?  

2021. április 15. 15:37

Az Oracle felhőjében folyik a MÁV-Volán-csoport jegyértékesítő rendszerének fejlesztése

A MÁV-Volán-csoport jegyértékesítési (JÉ) rendszere a magyarországi közösségi közlekedés legtöbb értékesítési csatornával bíró, legszélesebb kínálatot nyújtó jegyértékesítési felülete, amely folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre több platformon és funkcióval szolgálja ki az utasok szélesedő körét. 

2021. április 14. 12:45

Fontos új frissítés érkezett a kibertámadások ellen

A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhő alapú üzleti és otthoni hálózati megoldások szállítója, bejelentette, hogy az USG FLEX Firewall sorozata is bekerül az átfogó Nebula Felhő Hálózati megoldásába. Az újonnan kiadott ZLD5.0 firmware-verzióval felszerelve a megoldással a kis- és középvállalkozások számára is elérhetővé válnak az intelligens hálózati biztonsági képességek.

2021. április 12. 11:19

Sikeresen zárult a Vidanet Zrt. infrastruktúrafejlesztése a tabi járásban

A Vidanet Zrt. sikeresen megvalósította és lezárta a tabi járás 20 települését érintő szélessávú internetszolgáltatást biztosító hálózat és központi infrastruktúrafejlesztési projektjét. A fejlesztéshez jelentősen hozzájárult a Széchenyi 2020 program keretében kiírásra került GINOP-3.4.1-15 Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése elnevezésű pályázat keretében a Vidanet Zrt. által elnyert 355,20 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatás is.

2021. április 9. 13:35

A PlanRadar felpörgetné a magyar építőipar digitalizációját

Havi 5 és 8 százalékos bővülési ütem 2020-ban, több, mint 10 ezer ügyfél, 100 ezret közelítő felhasználó a világ 46 országában. Sikeres indulás az orosz, a lengyel, a francia, a spanyol és az olasz piacon. Stabil anyagi háttér, 30 millió eurós tőkebefektetés, eurótízmilliókban mérhető licenszdíj-bevételek. Számokkal, adatokkal így lehet leírni a PlanRadar építőipari és ingatlankezelési szoftvert gyártó és forgalmazó, bécsi székhelyű cég tavalyi történetét. Igazi sikersztori a járvány idején. Az elemzői várakozások szerint a jelenleg „soonicorn” besorolású vállalat már unikornisként vetheti meg lábát a magyarországi piacon.

2021. április 8. 18:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

2021. március 4. 16:27