Hackerek és az Oscar díjátadó

forrás Prim Online, 2010. március 9. 14:49

Amint láthattuk, Kathryn Bigelow „The Hurt Locker", azaz a Bombák földjén című filmje tarolt az Oscar díjátadó gáláján. Gondolom, senkinek sem okoz meglepetést, hogy az interneten is sokan nyomon követik szerte a világon azt, hogy ki és milyen Oscar díjat nyer és - sajnálatosan - hackerek is megpróbálják kihasználni a neves esemény körüli felhajtást. – olvasható Graham Cluley, a Sophos vezető biztonsági tanácsadójának blogjában…

Az internetes felhasználók az „Oscars 2010 winners" és hasonló keresési kifejezések használatával veszélynek tehetik ki számítógépeiket, mivel a keresőmotorok által visszaadott találatok kártékony weboldalakra mutathatnak.
SEO (Search Engine Optimisation), azaz keresőmotor optimalizációs technikák használatával a hackerek olyan weboldalakat hoztak létre, amelyek tartalmilag a 2010-es Oscar díjátadó oldalához hasonlatosak, de valójában azért lettek létrehozva, hogy megfertőzzék az Ön számítógépét.Amint láthatják, az Oscar gálával és a díjnyertesekkel kapcsolatos információk az elmúlt éjjel folyamán a legkeresettebb keresési kifejezések voltak.
A veszélyes hivatkozásokra kattintva olyan oldalra juttatja el Önt, amely felkínálja az Ön számítógépének átnézését biztonsági fenyegetések után, és megpróbálja Önt rávenni arra, hogy kártékony kódot töltsön le, valamint hitelkártyaszámát a hacker kezére juttassa.Ahogy Fraser Howard nemrégiben részletezte a SophosLabs blogjában is, az áldozatokat számos esetben átirányították egy keresőmotor meglátogatása után, mielőtt egy kártékony scriptet tartalmazó weboldalra juttatták volna el.
A Sophos a kártékony scripteket Mal/FakeAVJs-A néven, a hamis antivírust pedig Troj/FakeAV-AXS néven észleli.
A hamis antivírus támadások (úgy is ismertek, mint scareware) nem jelentenek újdonságot, és a hackerek igen gyakran használják ki a legkeresettebb kifejezéseket és eseményeket azért, hogy a hatalmas méretű forgalmat fertőzött weboldalaikra irányítsák át.

Kulcsszavak: Sophos security hacker

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A kvantumfölény IT biztonsági és GDPR kockázatai

Az összeesküvés elméletek rajongói már biztosra veszik, hogy a ma használt technológiát a kvantumszámítógépekkel már vissza tudják fejteni, ha nekünk „pór” népnek már elkotyogták, hogy a Google és az NSA 3,5 perc alatt oldott meg egy feladatot kvantumszámítógéppel amire a mai szuperszámítógépeknek még 10 000 évre lenne szükségük.

2019. október 14. 09:04

Az egyik legnagyobb ománi cégcsoporttal kötött együttműködési megállapodást a magyar QUADRON Kibervédelmi Kft.

Exkluzív stratégiai partnerségi megállapodást kötött a magyar QUADRON Kibervédelmi Kft. az egyik legnagyobb ománi cégcsoporttal, a Zubair Corporationnel. A megállapodás keretében a Zubair a QUADRON kizárólagos ománi partnereként értékesíti majd a magyar vállalkozás kibervédelmi szolgáltatásait Ománban. A felek a megállapodástól a következő egy év során közel 300 millió forint (egymillió dollár) értékű üzleti potenciál felderítését várják. 

2019. október 13. 12:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás