Titkosított DVD-vel az illetéktelen hozzáférés ellen

Mészáros Péter, 2010. március 11. 14:32

A Verbatim új írható SecureSave DVD-je 256-bites szoftveres AES titkosítással védi adatainkat. A lemezen tárolt adataink biztonságosan szállíthatóak, nem kell aggódnunk adataink biztonságáért, ha esetleg elveszítenénk a lemezeket és illetéktelenek kezébe kerülne.

Sokan használják a DVD-ket fájljaik, személyes emlékeik mentéséhez, tárolásához. Ha utazás közben a lemezeket elveszítjük, akkor azok tartalmát gyakorlatilag bárki böngészheti – vagy akár az interneten is közzéteheti. Nem csak vállalati információk esetében kínos ez. A SecureSave DVD-re mentett mappák és fájlok védve maradnak akkor is, ha a lemez illetéktelenek kezébe kerül; ugyanis jelszó és erős titkosítás védi a lemezek tartalmát a kíváncsi szemektől. A SecureSave DVD 256-bites szoftveres AES titkosítása kötelező biztonsági jelszóval akadályozza meg a lemezre mentett adatokhoz való hozzáférést. A 4,5GB tárolókapacitással rendelkező DVD-R lemezekbe épített szoftver automatikusan indul, amikor a lemezt a számítógépbe helyezzük, így csupán pár kattintás kell ahhoz, hogy adatainkat titkosítva mentsük. A SecureSave DVD-ket nem kell elsőre feltölteni fájljainkkal: a lemezek 4,5 GB-os kapacitásának eléréséig több alkalommal is menthetők rá bizalmas információk.

A SecureSave DVD-k 5 db-os és 1 db-os csomagolásban már megtalálhatók az üzletekben. A biztonságos DVD lemez (ÁFA nélkül) 1460 Ft-tól érhető el.
 

Kulcsszavak: Verbatim DVD security

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A személyes adataink 5 legnagyobb ellensége

Az Európai Tanács kezdeményezésére 2007 óta minden év január 28-a az adatvédelem nemzetközi napja, amely adataink védelmére, és az ehhez kapcsolódó ismeretek fontosságára hívja fel a figyelmünket. Az idei világnap mégis más, mint a többi, hiszen az elmúlt egy évben az életterünk még inkább az online világ köré fonódott. A megnövekedett digitális jelenléttel egyenes arányban nőtt a kibertámadások száma is, amelyek során illetéktelen kezekbe kerültek a felhasználók érzékeny adatai. Ezt támasztja alá az ESET kiberbiztonsági jelentése is, mely szerint globális szinten 37%-kal nőtt az otthoni munkavállalókat érő kibertámadások száma. 

2021. január 28. 09:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás