Az MTelekom az eredménytartalékot is igénybe veszi az osztalékhoz

MTI Sajtóadatbank, 2010. március 18. 08:12

Az eredménytartalékból 2,8 milliárd forintot vesz ki a Magyar Telekom az igazgatóság által javasolt 77,05 milliárd forintos osztalékalaphoz, amivel részvényenként 74 forint osztalék kifizetését teszi lehetővé - derül ki a társaság igazgatóságának az április 25-re összehívott közgyűlésre készült  és a BÉT honlapján olvasható előterjesztéséből.

A magyar számviteli szabvány (HAR) szerinti adózott nyereség 2009-ben 74,23 milliárd forint volt, ezt egészíti ki több mint kétmilliárd forint az eredménytartalékból.

Az igazgatóság már februárban bejelentette a részvényenként 74 forint osztalékjavaslatot és azt is, hogy az osztalékfizetés kezdőnapja május 7.

A közgyűlési előterjesztés szerint az igazgatóság 18 hónapra szóló felhatalmazást kér legfeljebb 104.274.254 darab egyenként 100 forint névértékű Magyar Telekom részvény tőzsdei vásárlására. Ez a jegyzett tőke 10 százaléka. Az ár legfeljebb 5 százalékkal lehet
drágább, mint a vásárlás napján  kereskedés nyitószakaszában kialakult piaci ár.

A közgyűlés napirendjén szerepel a 2007. üzleti év lezárása is. A Fővárosi Bíróság ugyanis hatályon kívül helyezett több határozatot, amit azon a 2008. április 25-i éves rendes közgyűlésen hoztak meg, amelyen a 2007. évi beszámolót fogadták el.

Kulcsszavak: Magyar Telekom +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elindult a Magyar Klímacsereprogram

A minden negyedik magyar háztartásban megtalálható klímaberendezések közül a nagy energiafogyasztásúak cseréje még gyorsabban térülhet meg a Magyar Klímacsereprogram segítségével.

2023. október 2. 16:53

Minden második rendelést csomagautomatába kérnek a Vaterafutáron

A magánszemélyek közötti értékesítés hazai szintlépését mutatja, hogy a Vatera saját, a piactéren vásárolt tételek biztonságos és gyors továbbítását biztosító Vaterafutár szolgáltatásán keresztül minden második feladott csomag már valamelyik csomagautomatán keresztül jut el új tulajdonosához. A legtöbben könyvet és ruhát küldenek ezen a módon, de rengeteg zenei CD és DVD-film talál új gazdára automatán keresztül – sokan gyűjtői pénzérmét vagy háborús relikviákat is az átvétel e kényelmes módján veszik át.

2023. október 2. 12:41

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

A KPMG és a Microsoft globális ESG Akadémiát indított

A „KPMG ESG Akadémia” a KPMG, a Microsoft és számos elismert egyetem együttműködésében indult el. Célja, hogy elérhetővé tegye a naprakész és nélkülözhetetlen ESG-tudást, támogassa és képezze az üzleti élet szereplőit a legváltozatosabb fenntarthatósági témákban.

2023. szeptember 30. 16:52

Mesterséges intelligenciával harcol a Binance a tiltott piacbefolyásolás ellen

Nagy mennyiségű adat elemzésére alkalmas, mesterséges intelligenciát alkalmazó szoftvert használ a Binance a tiltott piacbefolyásolás azonosítására a kriptoszektorban. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje más cégekkel és a hatóságokkal is együttműködik annak érdekében, hogy a gyanús szereplőket ne csak a saját platformjáról, hanem a teljes piacról el lehessen távolítani. Ugyanakkor a befektetőknek is érdemes odafigyelniük azokra a jelekre, amelyek az árakat manipuláló tevékenységekre utalnak.

2023. szeptember 30. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38