Nagyformátumú nyomtatás a Canontól: imagePROGRAF modellek

forrás Prim Online, 2010. március 22. 13:55

A Canon bemutatta három új, nagyformátumú modelljét, a 44 hüvelykes imagePROGRAF iPF8300, valamint a 24 hüvelykes imagePROGRAF iPF6350 és iPF6300 nyomtatókat. Kialakításuknak köszönhetően a modellek a ma elérhető legjobb minőséget biztosítják a vízbázisú nyomtatók piacán, mivel a Canon 12 színű LUCIA EX pigmentalapú tintarendszerét és innovatív nyomtatási technológiáját alkalmazzák. A nagyobb pontosságú és kiterjedt színskálájú nyomatok a professzionális felhasználók még kifinomultabb nyomtatási minőség iránti igényeit is kielégítik.

A Canon kifejlesztette az új 12 színű LUCIA EX pigmentalapú tintarendszerét, amelynek köszönhetően az imagePROGRAF iPF8300, iPF6350 és iPF6300 nyomtatók a korábbi imagePROGRAF iPFx100-sorozathoz képest kiváló színhűség mellett mintegy 20 százalékkal szélesebb színskálát biztosítanak. A  LUCIA EX tintarendszer segítségével jobb minőségű, nagyobb denzitású, élesebb fekete színekkel és egyenletes színárnyalatokkal rendelkező nyomatok készíthetőek. Az új tinták innovatív polimerstruktúrája jobban ellenáll a karcolásoknak és védelmet nyújt a színek fakulása ellen, miközben csökkenti a patinásodást, a metamériát, és ezáltal tartós, állandó minőségű nyomatokat eredményez. Az LUCIA EX tintakészlet dinamikus színterének maximális kihasználása érdekében minden új imagePROGRAF modellt két fejlett, 1 hüvelykes nyomtatófejjel szereltek fel, amelyek mindegyike színenként 2560 fúvókát tartalmaz, és 2400x1200 képpontos (dpi) felbontás mellett négy pikoliteres (pl) cseppeket bocsát ki. A z új modellek magas szintű pontossággal, tisztán képesek megjeleníteni a részleteket is.

A megnövelt mechanikai merevségnek köszönhetően az új modelleknél még pontosabb a tinta elhelyezése, így jobb vonal-, és szöveghűség, illetve egységesebb színvilág érhető el. A kiemelkedő képpontosság mellett az új termékek színkalibrációs funkcióval is rendelkeznek, amely a nagy teljesítményű belső érzékelőkkel pontosan észleli, beállítja és korrigálja a nyomtatófejek változásait, ezáltal állandó színhűséget és pontos színeket biztosít. A színkalibrációs funkció egyszerűen elérhető a nyomtató kezelőfelületéről, és tíz perc alatt elvégezhető a teljes kalibrációs folyamat.

Az új imagePROGRAF modellek még inkább kompatibilisek a külső raszterkép-feldolgozó (RIP) eszközökkel, hiszen támogatják a főbb szállítók – például CGS, ColorGATE, DEV studio, EFI, Eisfeld(PosterJet), GMG, ONYX Graphics és SCP – termékeit, így lehetővé teszik többek között próbanyomatok, tervek és kereskedelmi fotók nyomtatását is. A felhasználók így meglévő munkafolyamataik megváltoztatása nélkül élvezhetik az új imagePROGRAF modellek kiváló nyomtatási minőségét.

Az új Media Configuration Tool biztosítja, hogy az eredeti Canon márkájú papírok használata mellett a felhasználók saját módosításokat is végezhessenek a papírbeállításokon, így a harmadik féltől származó papírokra készített nyomatok is pontosak és magas minőségűek lesznek. A népszerű Hahnemuehle, Ilford és Sihl papírtípusok kompatibilis ICC-profiljai letölthetők a megfelelő vállalati webhelyekről. A Canon egy teljes körű, beolvasástól a nyomtatásig terjedő megoldást kifejlesztése érdekében olyan hardvergyártókkal is együttműködött, mint a Colortrac és a Contex.

A munkafolyamatok gördülékenysége, és a nagy mennyiségű nyomtatás érdekében a Canon iPF8300 és iPF6350 nyomtató 80 GB kapacitású merevlemezzel (HDD) rendelkezik, amely biztosítja a nagyméretű fájlok nyomtatási sorának gyorsabb feldolgozását, illetve lehetővé teszi a nyomtatóról a feladatok újranyomtatását. A magas termelékenység, valamint a teljes nyomtatási idő csökkentése érdekében az új modellek szabványos, gigabites Ethernet hálózati csatlakozóval és egy automatikus, kétpengés vágóval is rendelkeznek.

Az új imagePROGRAF modellek 2010 áprilisától megvásárolhatók Európában.
 

Kulcsszavak: Canon printer

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AOC piacra dobja vadonatúj játékmonitorát

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető, gaming monitorokat* – és IT-tartozékokat forgalmazó márkája – bejelenti a 68,58 cm-es (27 hüvelykes) AGON PRO AG274QZM rendkívül gyors, QHD felbontással és lélegzetelállító MiniLED IPS-panellel rendelkező 240 Hz-es gaming monitort. 576 dimming zónával rendelkező MiniLED háttérvilágításának köszönhetően az AG274QZM gyönyörűen passzol az IPS panel által biztosított markáns és színhű látványhoz. 

2022. május 17. 17:00

Az LG az újra élőben megrendezett ISE kiállításon mutatta be új kijelzőtechnológiáit

Az LG Electronics (LG) két évnyi kihagyás után 2022-ben újra az Integrated Systems Europe (ISE) kiállításon, Barcelonában mutatta be úttörő, üzleti használatra tervezett kijelzőtechnológiáit. A vállalat bemutatott újdonságai — az átlátszó OLED-megoldásoktól a Micro LED kijelzőkön át a LED-es üzleti megjelenítőkig — a digitális képmegjelenítést olyan hasznos üzleti felhasználási lehetőségekkel kombinálják, amelyek segítenek magasabb szintre emelni a pandémia utáni kommunikációt.

2022. május 15. 14:21

Miért jó egy használt monitor irodai felhasználásra?

Egy használt monitor irodai felhasználásra kiválóan alkalmas. Olyan készülékekről van szó, melyek költséghatékony megoldást jelentenek pl. KKV-k számára vagy egyéni vállalkozóknak. Kiválóan alkalmasak hosszú távú felhasználásra. Nézzik is meg, hogy miért!

2022. május 13. 16:02

A Philips monitors innovatív portfóliót mutat be az ISE 2022 kiállításon

A Philips monitors, valamint a Philips Professional Display Solutions örömmel erősíti meg részvételét az idei 2022. május 10-13. között megtartásra kerülő ISE 2022 kiállításon Barcelonában, a világ legnagyobb AV és rendszerintegrációs szakemberek számára rendezett kiállításán. 

2022. május 6. 14:13

Több mint egymillió Smart Monitort adott el a Samsung

A Samsung Smart Monitor szériájának összesített eladásai világszinten elérték az egymillió darabot. A népszerű készülék legújabb, M8 változata*  stílusos kialakítással és az okos életmódot támogató új funkciókkal érkezik.

2022. május 5. 16:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24