Portál készül közigazgatási tudásmegosztási fókusszal

Kovács Attila, 2010. március 23. 16:51

Ma mutatták be a a március végére elkészülő Elektronikus Közigazgatási Tudásportált (EKT). Sajnálatosan a portál funkcióit még nem lehetett kipróbálni, a szolgáltatás a határidőt követően állítólag 2-3 héttel később, április hónapban indul.

A célja szerint e-közigazgatási kultúrát terjesztő portált a hagyományos honlap funkciók mellett a következő interaktív szolgáltatásokkal "töltik fel": e-learning, e-tanácsadás, navigációs és keresési lehetőségek, többdimenziós tudástérkép. A portál célcsoportja a teljes hazai közigazgatás, de a honlapot a tervek szerint a nagyközönség számára is megnyitják. A várható tartalmak között lesznek: hírek, csemegék, aktualitások, stratégiák, pályázatok, projektinfomációk, szoftverletöltési lehetőségek. A funkciók között lesz egy tízezerrekordos tudástérkép, elektronikus közigazgatási tanácsadási információk, fórum, best practices, avagy bevált gyakorlatok műhelye, és 10 darab e-learning modul. Az áprilisi néhány hetes tesztelést követően a portál az etudasportal.gov.hu címen érhető majd el (a pontos indulási dátumot állítólag a Magyarország.hu közli majd).

Az EKT az Európai Unió Európai Szociális Alapja és a magyar kormány társfinanszírozásával valósul meg, összesen bruttó 145,8 millió forint értékben. A vissza nem térítendő EU-támogatás mértéke 85%, 5 évig szóló projekteredmények portálfenntartási összege 10%-ot tesz ki. 
 

Kulcsszavak: onlineszolg e-government

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az adóhatóság a big data révén ellenőriz

Az adóhatóság a saját maga által gyűjtött, illetve a társintézményektől kapott digitálisan rendelkezésre álló adatokat több körben elemzi, azonosítja a kockázatos adózókat és tényezőket, és dönt arról, hogy kit ellenőriz.

2019. szeptember 17. 12:08

Akár elektronikusan is lehetne gyűjteni a kopogtatócédulát

A választásokat megelőző ajánlószelvények gyűjtését digitálissá lehetne tenni, ha elektronikusan írnák alá a polgárok az ajánlóíveket. A NETLOCK becslése szerint legalább 2–2,5 millió oldalnyi dokumentum kerülhetne át így a digitális térbe. Ezzel nemcsak olcsóbbá és zöldebbé válna a teljes folyamat, de gyorsabb, biztonságosabb, diszkrétebb lenne az adatkezelés is. Ezen felül egyszerűbben kiszűrhetnék a visszaéléseket, és hatékonyabbá válna az adminisztrációs munka és a GDPR előírásoknak való megfelelés is.

2019. szeptember 16. 12:53

Az ipari automatizáció kihívásai

A tapasztalatok szerint az automatizáció útjában álló legnagyobb akadályok a telepítéssel kapcsolatos költség- és időkorlátokban keresendők. Mivel ez a folyamat speciális szaktudást igényel, ezt általában egy csapatnyi, különféle programozási nyelvekben jártas és magas szintű műszaki ismeretekkel rendelkező robotikai szakember végzi.

2019. május 24. 12:47

Az Adókikerülés Elleni Direktíva hatása a cégekre

Számos, a hazai vállalkozásokat is jelentős mértékben érintő módosítást tartalmaz az eddigi gyakorlathoz képest az Európai Bizottság által elfogadott Adókikerülés Elleni Direktíva (ATAD). Várhatóan a legjelentősebb változást a kamatlevonhatósági szabályok módosulása okozza, az új alapokra helyezett szabályozást ez év végéig kell átültetniük a tagországoknak a nemzeti jogba.  

2018. szeptember 20. 11:20

Júliusban indítja pályakezdő programját a Lufthansa Systems Hungária

A légiközlekedési informatika egyik meghatározó szereplőjének pályakezdő programjába jelentkezhetnek június 1-ig az általános szoftverfejlesztői tudással és magabiztos angol nyelvismerettel rendelkező fiatalok. 

2018. április 27. 15:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás