Nem lesz Windows Mobile-os Firefox

Genda Csongor Zoltán, 2010. március 23. 17:02

A Mozilla bejelentette, hogy leállítja a Fennec kódnéven futó projekt Windows-os részét, ugyanis a Microsoft Windows Phone 7 platformja nem támogatja a külső alkalmazásokat.

Rossz hír a Tűzróka-rajongóknak, hogy kedvenc böngészőjükből nem készül Windows mobilos verzió, mivel a Windows Mobile 7 nem engedi meg a natív applikációk futtatását. Éppen ezért a Mozilla értelmetlennek tartja a program ezen platformra történő implementációját - nyilatkozta a sajtónak Stuart Parmenter, az alapítvány mobil részlegének vezetője. Mivel egyelőre nem lehet tudni, hogy vajon a Microsoft közzétesz-e egy fejlesztői KIT-et, így ésszerű döntésnek tűnik a projekt szüneteltetése. Az alapítvány azonban bízik abban, hogy a redmondi vállalat mégis csak utat nyit a natív applikációk előtt.
Érthetetlen azonban, hogy a Mozilla miért állította le a teljes Windows-fejlesztést, ugyanis még ha a Windows Phone 7-re nem is tudják kiélezni a böngészőt, a 6.5-ös verzióra optimalizálhatnák azt. Ehelyett a Maemo és Android platformokra koncentrál ezentúl az alapítvány.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59