Obama Twitter-fiókját törte fel egy francia hacker

Milkovits Gábor, 2010. március 26. 07:39

A francia rendőrség letartóztatott egy 25 éves hackert, aki tavaly nyáron többek között Barack Obama amerikai elnök és Britney Spears Twitter felhasználói fiókját is feltörte.

A nyomozó hatóságok információi szerint a támadó nem módosította a feltört fiókok tartalmát, ugyanakkor sikerült adminisztrátori jogosultságokat szereznie e Twitter-en, amelynek segítségével lehetősége nyílt új fiókok létrehozására és meglévők törlésére, illetve bizalmas adatok megkaparintására. Ez utóbbi tevékenységére bizonyítékokat is találtak a hacker lakásán, a népszerű közösség-építő mikroblog felhasználóiról megszerzett személyes információk formájában. Az eddigi hivatalos közlemények alapján a HackerCroll álnevet viselő Clermont Ferrand-i fiatalember elsődleges célja nem kémkedés vagy a megszerzett adatok pénzért történő értékesítése volt, hanem sokkal inkább az, hogy eldicsekedhessen tette bizonyítékaival a szoftverkalózok és hackerek által látogatott blogokon.

A francia rendőrséget még tavaly értesítette az FBI arról, hogy valaki behatolt a Twitter rendszerébe és adminisztrátori jogosultságra tett ott szert. A nyomozásban az amerikai és a francia hatóságok mindvégig együttműködtek. A Twitter mára hatalmasra nőtt népszerűsége igencsak vonzza a hackereket és a cyber-bűnözőket, ami miatt az üzemeltetők egyre szigorúbb biztonsági intézkedéseket igyekeznek foganatosítani.

 

Kulcsszavak: hacker security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás