Obama Twitter-fiókját törte fel egy francia hacker

Milkovits Gábor, 2010. március 26. 07:39

A francia rendőrség letartóztatott egy 25 éves hackert, aki tavaly nyáron többek között Barack Obama amerikai elnök és Britney Spears Twitter felhasználói fiókját is feltörte.

A nyomozó hatóságok információi szerint a támadó nem módosította a feltört fiókok tartalmát, ugyanakkor sikerült adminisztrátori jogosultságokat szereznie e Twitter-en, amelynek segítségével lehetősége nyílt új fiókok létrehozására és meglévők törlésére, illetve bizalmas adatok megkaparintására. Ez utóbbi tevékenységére bizonyítékokat is találtak a hacker lakásán, a népszerű közösség-építő mikroblog felhasználóiról megszerzett személyes információk formájában. Az eddigi hivatalos közlemények alapján a HackerCroll álnevet viselő Clermont Ferrand-i fiatalember elsődleges célja nem kémkedés vagy a megszerzett adatok pénzért történő értékesítése volt, hanem sokkal inkább az, hogy eldicsekedhessen tette bizonyítékaival a szoftverkalózok és hackerek által látogatott blogokon.

A francia rendőrséget még tavaly értesítette az FBI arról, hogy valaki behatolt a Twitter rendszerébe és adminisztrátori jogosultságra tett ott szert. A nyomozásban az amerikai és a francia hatóságok mindvégig együttműködtek. A Twitter mára hatalmasra nőtt népszerűsége igencsak vonzza a hackereket és a cyber-bűnözőket, ami miatt az üzemeltetők egyre szigorúbb biztonsági intézkedéseket igyekeznek foganatosítani.

 

Kulcsszavak: hacker security

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Paris Call: A kiberbiztonság iránti elkötelezettség folyamatosan nő

A francia kormány 2019. november 12-én hatalmas előrelépést jelentett be a kibertér biztonságáért való összefogás terén: a Paris Call for Trust and Security in Cyberspace nevű kiberbiztonsági kezdeményezéshez csatlakozók száma egy év alatt közel háromszorosára nőtt, összesen több mint 1000-re.

2019. november 18. 12:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás