Össztűz alatt az Internet Explorer

Genda Csongor Zoltán, 2010. március 26. 12:12

Máris két hackercsoport vetette rá magát az aktuális Explorer-sebezhetőségre, és napi szinten több tízezer számítógépet próbálnak megfertőzni kártevőikkel.

A Microsoft már két héttel ezelőtt kiadott egy biztonsági közleményt, amelyben felhívták a felhasználók figyelmét az Internet Explorer 6-os és 7-es verzióinak veszélyes hibájára, amelyen keresztül vírusokat csempészhetnek a megtámadott rendszerekre a hackerek. A jelentés szerint az IE8-felhasználóknak nem kell aggódniuk, az azt megelőző változatokat használóknak pedig azt javasolja a redmondi vállalat, hogy cseréljék le a támadható böngészőjüket újra. A szoftveróriás csupán április 14-én adja ki a hibajavításokat, ám az AVG máris napi 30 ezer támadást regisztrál. A biztonságspecialisták szerint két bűnbanda áll a veszélyes kódok terjesztése mögött, akik hamis antivírus szoftverüket és a Sinowall trójai egyik változatát próbálják feljuttatni a megfertőzött PC-kre. Az AVG szerint az elkövetkező napokban egy erőteljesebb támadási hullámra számíthatnak az internetezők. Ha ez bekövetkezik, akkor talán az is megtörténhet, hogy a Microsoft soron kívül foltozza majd a veszélyes IE-rést.
 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A kvantumfölény IT biztonsági és GDPR kockázatai

Az összeesküvés elméletek rajongói már biztosra veszik, hogy a ma használt technológiát a kvantumszámítógépekkel már vissza tudják fejteni, ha nekünk „pór” népnek már elkotyogták, hogy a Google és az NSA 3,5 perc alatt oldott meg egy feladatot kvantumszámítógéppel amire a mai szuperszámítógépeknek még 10 000 évre lenne szükségük.

2019. október 14. 09:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás