USB flash támogatást kap az Xbox 360

Milkovits Gábor, 2010. március 27. 07:38

A Microsoft bejelentette, hogy április 6-án egy olyan rendszerfrissítést ad ki az Xbox 360 játékkonzolhoz, amely lehetővé teszi majd USB flash meghajtók használatát is a készülékhez.

A sajtóközlemény szerint az újítás felgyorsíthatja majd a játékélményt az eszközökön, mivel az elmentett játékokat, demókat és egyéb tartalmakat ezentúl nem a lassúbb merevlemezen kell majd tárolni. Az egyetlen negatívum az, hogy a játékkonzolok csak maximálisan 16 GB memóriát fognak támogatni USB-n keresztül, a Microsoft éppen ezért azt javasolja, hogy ne külső merevlemez, hanem jóval gyorsabb USB flashmemória-eszköz csatlakoztatásával használják ki a lehetőséget. Ha azonban valakinek 16 GB-nál nagyobb teljesítményű külső adattárolója van, az nem jelenti azt, hogy fennmaradó tárhely elvész, mivel a szoftverfrissítés révén lehetőség van arra is, hogy az USB meghajtót a felhasználó megossza az Xbox és számítógépe között. Emellett lehetőség lesz egyszerre két darab 16 GB-os eszköz csatlakoztatására is, ezeket azonban csak felváltva tudja majd használni a játékkonzol.

A fenti hír kapcsán a Microsoft azt is bejelentette, hogy a cég a SanDisk-kel együttműködve májustól piacra dob egy Xbox 360 USB flash meghajtót, amely előre lesz konfigurálva, azaz kicsomagolás után azonnal használható lesz a konzolhoz.
 

Kulcsszavak: Microsoft Xbox játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás