utvonalterv.hu újdonságok: Térképről menetrend egyetlen kattintással

forrás Prim Online, 2010. március 28. 10:49

A népszerű útvonaltervező portál, az utvonalterv.hu tavaly indult országos tömegközlekedési útvonaltervező szolgáltatása különleges újdonsággal bővült: egyetlen kattintással megjelenítheti a főváros és a megyeszékhelyek összes tömegközlekedési megállója, valamint a vasútállomások országszerte.

Az utvonalterv.hu térképén a megállók ikonjára kattintva láthatóvá válik az ott közlekedő járatok neve, száma, valamint elérhető a menetrendjük. Mindez azonban csak kiegészítés a menetrendhez igazított útvonaltervezéshez. Az országos tömegközlekedési útvonaltervezi a vonatmegállóval rendelkező települések között háztól-házig ad útvonalajánlatot, kirajzolva a gyaloglás és átszállás útvonalát.

A rendszer az útvonalat a MÁV menetrendhez igazítja, sőt a megyeszékhelyeken a helyi tömegközlekedési eszközöket is felhasználja, azok menetrendjének megfelelően. Ez természetesen alkalmas a megyeszékhelyek és Budapest területén a városi tömegközlekedési útvonal megtervezésére is.

Az utvonalterv.hu ugyanakkor az autóval közlekedőknek is nyújt olyan egyedülálló szolgáltatást, mely még a globális vetélytárs magyarországi térképén sem elérheti: valósidejű forgalmi információt a TrafficTMC jelei alapján. A térképen különféle figyelmeztető ikonnal jelennek meg az aktuális torlódások, lezárások és egyéb forgalmi akadályok.

Aki pedig csak virtuálisan akar utazgatni az országban, böngészheti — egyelőre még csak tesztüzemben — a címekhez, helyekhez kapcsolódó, szabadon nagyítható-kicsinyíthető és forgatható panorámaképeket.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58