Fizetőssé válnak a brit online újságok

Genda Csongor Zoltán, 2010. március 28. 16:48

Rupert Murdoch médiavállalata úgy döntött, hogy fizetőssé teszik a cég égisze alatt működő legnépszerűbb brit lapok online verzióját.

Akik júniustól továbbra is szeretnék olvasni a Sunday Times és a The Times cikkeit, azoknak napi 1 fontot, azaz átszámolva 300 Ft-t kell majd fizetniük az aktuális hírekért - adta hírül a BBC News a News International közleményére hivatkozva. Rebekah Brooks, a médiavállalat vezetője szerint az ingyenesség megszüntetésével nagy lépést tettek meg a hír-üzletág újjáélesztése felé. Az említett újságok regisztrált tagjainak lehetőségük lesz rövid ideig térítésmentesen is hozzáférni a friss tartalmakhoz, azután pedig vagy naponta 1 fontot, vagy hetente 2 fontot fizetnek majd a cikkek olvasásáért.
Az online magazinok már jó ideje keresik a profitnövelés, vagyis pontosabban az életben maradáshoz szükséges összegek előteremtésének a lehetőségét, hogy ellensúlyozzák a nyomtatott verziók siralmas értékesítési mérlegét. Rupert Murdoch már számtalanszor kijelentette, hogy az internetes magazinok fizetőssé válása jelentené a kiutat, ám a szakértők szerint ezen modell bevezetése rendkívül kockázatos, ugyanis az internetezők nem szívesen fizetnek a webes tartalmakért.
 

Kulcsszavak: média újság

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás