Fizetőssé válnak a brit online újságok

Genda Csongor Zoltán, 2010. március 28. 16:48

Rupert Murdoch médiavállalata úgy döntött, hogy fizetőssé teszik a cég égisze alatt működő legnépszerűbb brit lapok online verzióját.

Akik júniustól továbbra is szeretnék olvasni a Sunday Times és a The Times cikkeit, azoknak napi 1 fontot, azaz átszámolva 300 Ft-t kell majd fizetniük az aktuális hírekért - adta hírül a BBC News a News International közleményére hivatkozva. Rebekah Brooks, a médiavállalat vezetője szerint az ingyenesség megszüntetésével nagy lépést tettek meg a hír-üzletág újjáélesztése felé. Az említett újságok regisztrált tagjainak lehetőségük lesz rövid ideig térítésmentesen is hozzáférni a friss tartalmakhoz, azután pedig vagy naponta 1 fontot, vagy hetente 2 fontot fizetnek majd a cikkek olvasásáért.
Az online magazinok már jó ideje keresik a profitnövelés, vagyis pontosabban az életben maradáshoz szükséges összegek előteremtésének a lehetőségét, hogy ellensúlyozzák a nyomtatott verziók siralmas értékesítési mérlegét. Rupert Murdoch már számtalanszor kijelentette, hogy az internetes magazinok fizetőssé válása jelentené a kiutat, ám a szakértők szerint ezen modell bevezetése rendkívül kockázatos, ugyanis az internetezők nem szívesen fizetnek a webes tartalmakért.
 

Kulcsszavak: média újság

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05