Még karcsúbb a Samsung új döntött optikás kamerája

Kiss Ádám Zoltán, 2010. március 31. 06:40

A vállalat az SMX-C20UN modell esetében továbbvitte a már korábban kipróbált kézkímélő döntött elhelyezésű optikát, ám karcsúbbá és olcsóbbá tette elődeinél.

A Samsung nem is olyan régen adta ki első nem teljesen frontális optikával szerelt videokameráját. Az elképzelés lényege, hogy ugyan rövid kipróbáláskor ez nem tűnik fel, de valójában a hosszú használat során könnyen megterhelheti a csukló izületeit, hogy természetellenes szögben kell tartanunk az eszközt. Ennek a problémának a feloldására találták ki a döntött rendszert, mely a jelek szerint a vásárlók szívébe is belopta magát, mivel az első ilyen modellek után nem visszakozott a cég. Olyannyira így van ez, hogy legújabb termékük, a SMX-C20UN is folytatja a megkezdett sort, ám mégis kínál újításokat.


Legelőször is a korábbi szinte teljesen kerek, csőszerű felépítést kissé tojásdad metszetűvé alakították át, ezzel még kisebb lett a kamera. Az SDHC kártyára rögzítő eszköz 1/6 inches CCD szenzort kapott 680 ezer pixeles felbontással, az optikai zoom 10x-es átfogású, de a szoftveres lehetőségeket maximálisan kihasználva további 1200x-es digitális zoom is rendelkezésünkre áll, ám ennek használata természetesen minőségromlással jár. Az LCD megjelenítő a kamera oldalán kapott helyet, és egy 2,7 inches, 320 ezer pixeles egységről van szó. A 25 fokban megdöntött optikával szerelt gép a modern H.264 kodeket használja, és telepítő CD nélkül is kommunikál gépünkkel, azonnali feltöltést biztosít a videomegosztó portálokra, ehhez képest ára sem magas, mindössze 199 dolláros irányáron kerül majd a boltokba.

Kulcsszavak: Samsung kamkorder

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a tökéletes elmosódást nyújtó objektív

A Nikon új magaslatokba emeli az S sorozat optikai kiválóságát a NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena objektívvel. Legyen szó állóképekről vagy videókról, e prémium, teljes képes objektív elhozza a tökéletességre emelt elmosódást. A képzőművészeti fotózástól kezdve a portrékon, a divaton, a természeten át az egyéb témákig még a legigényesebb fotósok is lenyűgöző mélységű és művészi képeket alkothatnak. 

2023. szeptember 28. 09:57

"Story in Sight": inspiráció és tudás a fotográfián keresztüli önkifejezésre

A Xiaomi a nagy elismertségnek örvendő Leica Akademie Instructor szakmai közösséggel és a híres fotóriporterrel, Giuseppe Nucci-val együttműködésben indította el "Story in Sight" elnevezésű projektjét. A kezdeményezés keretében a fényképészet iránt érdeklődő egyetemisták vehetnék részt szakmai workshopokon, amelyeken a vizuális történetmesélés módszereibe avatják be őket.

2023. szeptember 26. 11:21

Új tükör nélküli fényképezőgép a Nikontól

A Nikon ma bejelentette a legújabb teljes képkockás, FX-formátumú tükör nélküli fényképezőgépét, amelyben az örökség ihlette kialakítás fejlett technológiával és a kimagasló teljesítménnyel találkozik. Ez a Z f. Az ikonikus FM2 által inspirált fényképezőgép ugyanolyan jól néz ki, mint amilyen jó érzés kézben tartani. 

2023. szeptember 20. 21:07

Megérkezett a Panasonic új fényképezőgépe

A Panasonic büszkén mutatja be a LUMIX G9II digitális tükör nélküli fényképezőgépet, amely új képérzékelővel és PDAF (Phase Detection Auto-Focus) technológiával rendelkezik. A LUMIX G9II az első olyan fényképezőgép a mikró négyharmados LUMIX G sorozatban, amely PDAF technológiát vonultat fel.  

2023. szeptember 18. 16:43

Két új Alpha 7C kamerát dob piacra a Sony

A Sony bejelenti az α7C szériájának két új, kompakt, full-frame, cserélhető objektíves kameráját, az Alpha 7C II és Alpha 7C R modelleket.

2023. augusztus 30. 17:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38