Még karcsúbb a Samsung új döntött optikás kamerája

Kiss Ádám Zoltán, 2010. március 31. 06:40

A vállalat az SMX-C20UN modell esetében továbbvitte a már korábban kipróbált kézkímélő döntött elhelyezésű optikát, ám karcsúbbá és olcsóbbá tette elődeinél.

A Samsung nem is olyan régen adta ki első nem teljesen frontális optikával szerelt videokameráját. Az elképzelés lényege, hogy ugyan rövid kipróbáláskor ez nem tűnik fel, de valójában a hosszú használat során könnyen megterhelheti a csukló izületeit, hogy természetellenes szögben kell tartanunk az eszközt. Ennek a problémának a feloldására találták ki a döntött rendszert, mely a jelek szerint a vásárlók szívébe is belopta magát, mivel az első ilyen modellek után nem visszakozott a cég. Olyannyira így van ez, hogy legújabb termékük, a SMX-C20UN is folytatja a megkezdett sort, ám mégis kínál újításokat.


Legelőször is a korábbi szinte teljesen kerek, csőszerű felépítést kissé tojásdad metszetűvé alakították át, ezzel még kisebb lett a kamera. Az SDHC kártyára rögzítő eszköz 1/6 inches CCD szenzort kapott 680 ezer pixeles felbontással, az optikai zoom 10x-es átfogású, de a szoftveres lehetőségeket maximálisan kihasználva további 1200x-es digitális zoom is rendelkezésünkre áll, ám ennek használata természetesen minőségromlással jár. Az LCD megjelenítő a kamera oldalán kapott helyet, és egy 2,7 inches, 320 ezer pixeles egységről van szó. A 25 fokban megdöntött optikával szerelt gép a modern H.264 kodeket használja, és telepítő CD nélkül is kommunikál gépünkkel, azonnali feltöltést biztosít a videomegosztó portálokra, ehhez képest ára sem magas, mindössze 199 dolláros irányáron kerül majd a boltokba.

Kulcsszavak: Samsung kamkorder

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony új vezeték nélküli távvezérlő markolatot mutat be

A fényképezőgépek és kiegészítők bővülő kínálatához igazodva a Sony bejelentette új vezeték nélküli távvezérlő markolatát, a GP-VPT2BT-t. Az eszköz ideális választás számos, különböző típusú tartalom készítéséhez: vlogok készítésétől kezdve útiképek és videók rögzítésén át a mindennapos használatáig, a stabilitást és kényelmet ötvöző, por- és nedvességálló*, vezeték nélküli markolat minden helyzetben segíti a felhasználó munkáját.

2020. január 17. 12:07

Két kiemelkedő telefotó zoom objektív

A Nikon két új, professzionális telefotó zoom objektívet mutat be. Az AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR objektívet D-SLR-fényképezőgépekhez, illetve a NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S objektívet a Nikon Z tükör nélküli fényképezőgépekhez. Ezek a strapabíró, telefotó zoom objektívek a fix objektívvel egyenértékű optikai teljesítményt biztosítva új magasságokba emelik a lécet az objektívtervezésben. 

2020. január 9. 11:53

Hozza közelebb a messzeséget az új Nikon fényképezőgéppel

A Nikon a lenyűgöző 83-szoros optikai zoommal rendelkező COOLPIX P950 géppel egészíti ki bridge fényképezőgépeinek már eddig is figyelemre méltó családját. Ez a nagy teljesítményű, szuperzoomos fényképezőgép olyan hasznos funkciókkal egészíti ki a COOLPIX P900 tudását, amelyekkel kivételesen egyszerűvé válik a távoli témák kivételesen részletes megörökítése – ragyogó közeliken éppúgy, mint megdöbbentően éles 4K-s videókon.

2020. január 7. 20:05

Itt a három legkisebb és legkönnyebb professzionális 4K 60p videokamera

A Panasonic bejelentette a videoipar három legkisebb és legkönnyebb professzionális 4K 60p videokameráját. A professzionális felhasználók elvárásainak megfelelő, kompakt méretű és felvétel közbeni mobilitást és hordozhatóságot biztosító videokamerák kiváló minőségű 4K 60p videorögzítést tesznek lehetővé. 

2020. január 7. 15:36

Digitális tükörreflexes fényképezőgépet mutat be a Nikon

Ma a Nikon bemutat egy olyan, nagy teljesítményű digitális tükörreflexes fényképezőgépet, amelyben teljesíti – sőt túl is szárnyalja – a teljes képes fényképezőgépekkel szemben támasztott összes elvárást. Megbízható partner a merész alkotók számára mindenhol – a D780 állóképekben és videókban is remekel.

2020. január 7. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44

2020: az adatok évtizedének kezdete

2019. december 27. 10:55
online sportfogadás