Még karcsúbb a Samsung új döntött optikás kamerája

Kiss Ádám Zoltán, 2010. március 31. 06:40

A vállalat az SMX-C20UN modell esetében továbbvitte a már korábban kipróbált kézkímélő döntött elhelyezésű optikát, ám karcsúbbá és olcsóbbá tette elődeinél.

A Samsung nem is olyan régen adta ki első nem teljesen frontális optikával szerelt videokameráját. Az elképzelés lényege, hogy ugyan rövid kipróbáláskor ez nem tűnik fel, de valójában a hosszú használat során könnyen megterhelheti a csukló izületeit, hogy természetellenes szögben kell tartanunk az eszközt. Ennek a problémának a feloldására találták ki a döntött rendszert, mely a jelek szerint a vásárlók szívébe is belopta magát, mivel az első ilyen modellek után nem visszakozott a cég. Olyannyira így van ez, hogy legújabb termékük, a SMX-C20UN is folytatja a megkezdett sort, ám mégis kínál újításokat.


Legelőször is a korábbi szinte teljesen kerek, csőszerű felépítést kissé tojásdad metszetűvé alakították át, ezzel még kisebb lett a kamera. Az SDHC kártyára rögzítő eszköz 1/6 inches CCD szenzort kapott 680 ezer pixeles felbontással, az optikai zoom 10x-es átfogású, de a szoftveres lehetőségeket maximálisan kihasználva további 1200x-es digitális zoom is rendelkezésünkre áll, ám ennek használata természetesen minőségromlással jár. Az LCD megjelenítő a kamera oldalán kapott helyet, és egy 2,7 inches, 320 ezer pixeles egységről van szó. A 25 fokban megdöntött optikával szerelt gép a modern H.264 kodeket használja, és telepítő CD nélkül is kommunikál gépünkkel, azonnali feltöltést biztosít a videomegosztó portálokra, ehhez képest ára sem magas, mindössze 199 dolláros irányáron kerül majd a boltokba.

Kulcsszavak: Samsung kamkorder

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Nikon kiadja az első tükör nélküli DX formátumú fix objektívet

A Nikon ma bővíti a NIKKOR Z DX objektívek kínálatát az első DX formátumú fix objektívvel. A NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 objektív nagy fényerejű, éles, és közeli felvételekhez is kiváló, valamint gyenge fényben is remekül teljesít. A kompakt és sokoldalú objektív tökéletes fix objektív élénk mindennapi fényképekhez.

2023. május 31. 18:31

A Sony bejelentette legújabb ultraszéles látószögű zoomos vlogkameráját

A Sony bemutatja a ZV vlogkamera sorozatának második generációs kameráját, a ZV-1 II-t, amely rendkívül népszerű, piacvezető funkciókat tartalmaz. A ZV-1-nél szélesebb látószöggel a ZV-1 II segít a vloggereknek, hogy kiemelkedően fotogén képminőséggel még magával ragadóbb történeteket mesélhessenek.

2023. május 25. 15:42

A Nikon kiadja az agilis z 8 fényképezőgépet

A Nikon a nagy teljesítményű és agilis Z 8 fényképezőgéppel bővíti a professzionális Z sorozatú, tükör nélküli fényképezőgépei kínálatát. A Z 9 számos funkciója mellett könnyű vázzal rendelkező, vadonatúj Z 8 elképesztő rugalmasságot biztosít a videókkal és állóképekkel is dolgozó hibrid alkotók számára, amellyel életre kelthetik elképzeléseiket.

2023. május 11. 11:23

Szépirodalmi és fotós pályázatot hirdettek

Titkot rejt az erdő címmel hirdet országos vers- próza- és meseíró pályázatot a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület. Nyolcadik alkalommal rendezi meg az egyesület a különleges versenyt. A természetvédelmi-irodalmi pályázattal a 6-19 éves kategóriát célozzák meg. Idei újítás, hogy fotós kategóriába is külön címen jelentkezhetnek a gyerekek. A rendezvény fővédnöke Halász Judit, Kossuth- és Jászai díjas színművész, aki ötödik éve támogatja a rendezvényt.

2023. május 10. 14:17

A Sony új firmware-frissítést jelentett be az FX3 és FX30 kamerákhoz

A Sony új firmware-frissítéseket jelentett be az FX3 full-frame és az FX30 Super 35 digitális mozikamerákhoz, amelyek a filmes történetmesélés funkcióinak bővítésével és a filmalkotók szorosabb kapcsolatával jár. 

2023. április 20. 17:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39