Az Oracle bejelentette az Oracle Berkeley DB legújabb verzióját

Kiss Ádám Zoltán, 2010. március 31. 19:53

A nyílt forráskódú beágyazható adatbázismotor, SQL és immáron Android támogatással is rendelkezik.

Az Oracle bejelentette az Oracle Berkeley DB legújabb verzióját, amely az adatközpontok „peremén” található kritikus alkalmazásokhoz használható nagy teljesítményű, kisméretű, nyílt forráskódú, beágyazható adatbázismotort takar. Az Oracle Berkeley DB 11g Release 2 az SQLite-on alapuló új SQL API-val jelentkezik, amely így egy nagy fejlesztőközösség számára teremt ismerős környezetet, és jóval egyszerűbbé teszi az alkalmazásfejlesztés folyamatát. Az újabb funkciók között található az Oracle Berkeley DB-hez JDBC-n és ODBC-n keresztül kialakított kapcsolatok támogatása. Fejlettebb lesz az SQL-konkurenciakezelés, teljesítmény és megbízhatóság az Oracle Berkeley DB tárolómotorjának finomhangolható zárolási mechanizmusa és SQLite API alatti előre író naplózása révén. Leegyszerűsített folyamattá válik adatszinkronizálás az Oracle Database Lite mobil szerver segítségével, amely lehetővé teszi az Oracle Berkeley DB mobil alkalmazások és adatbázisok automatikus jogosultságkiosztását és szinkronizálását. Az új verzió emellett támogatja az Android platformot is, így a fejlesztők igazán sokféle alkalmazás fejlesztésére és rendszerbe állítására kapnak lehetőséget. A szoftver DB közvetlenül az adatbázist használó alkalmazásban fut, így az alkalmazások gyorsabbak lehetnek a beágyazott környezetekben, például telefonokon és mobil eszközökön. Az Oracle Berkeley DB 11g Release 2 verziója 2010. március 31-étől tölthető le.

Kulcsszavak: Oracle Android

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közel félszáz szakképzési centrumban segíti az oktatást 3D nyomtató

A hazai szakképzés alapját jelentő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alá tartozó 44 db szakképzési centrumnak, egy hazai és EU-s forrást egyaránt tartalmazó pályázati projektnek köszönhetően lehetősége van egy úgynevezett Digitális Közösségi Alkotólabor létesítésére, ahol a tanulók megismerhetik számos digitális tárgyalkotási technológia alapjait. Ezek között szerepel a 3D tervezés és nyomtatás is, és örömteli, hogy a centrumok jelentős része, a világszínvonalú, teljes egészében magyar mérnökök által fejlesztett CraftBot 3D nyomtatókat választotta. 

2019. október 18. 17:06

Az új Epson SureColor nyomtatók kivételes minőséget és sokoldalúságot biztosítanak

Az Epson bemutatja első, 12 színkomponenst használó nagy formátumú nyomtatóit, amelyek minden eddiginél szélesebb színteret biztosítanak 99%-os Pantone-lefedettséggel*. 

2019. október 17. 18:33

SUSE CaaS Platform 4: a felügyelő, akire bátran rábízhatja konténereit

Már elérhető a SUSE CaaS Platform 4, a SUSE konténerfelügyeleti platformjának legfrissebb kiadása. A megoldás egyszerűsíti a legszélesebb körben használt konténerfelügyeleti megoldás, a Kubernetes használatát, ezáltal lehetővé teszi a fejlesztő és DevOps csapatok számára a konténeralapú szolgáltatások bevezetését és üzemeltetését mind a helyszínen, mind pedig hibrid vagy többfelhős környezetben. 

2019. október 17. 13:44

Napjaink memóriakártyái

Szinte az összes napi használatú elektronikai eszközünk elsődleges vagy másodlagos mentési helyként ezt használja. Gondolunk itt a mobiltelefonra vagy az elektronikus könyvolvasóra, de az MP3 lejátszó és a digitális fényképezőgép sem kivétel. Jellemzően az eszközök nagyobbik része az SD típusú memóriakártyákat alkalmazza. Ezért ki is jelenthetjük, hogy napjaink legjellemzőbb memóriakártya típusa ez.

2019. október 17. 12:39

Újabb szervereket mutatott be a Fujitsu

A Fujitsu bemutatta legújabb mainframe számítástechnikai innovációját: az eddiginél magasabb szintű nyitottságot és integrációs képességet nyújtó, új, jövőbiztos Fujitsu BS2000 SE710 és SE310 szerverinfrastruktúrákat. A fejlett infrastruktúráknak köszönhetően a mainframe-rendszerek továbbra is hatékony, biztonságos és megbízható platformként támogathatják a digitális átalakulást, olyan új funkciókkal, amelyek még alkalmasabbá teszik őket a rugalmas, hibrid számítástechnikai környezetek kiszolgálására. 

2019. október 17. 11:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás