Év vége felé vár fellendülést a Vodafone a mobilpiacon

MTI Sajtóadatbank, 2010. április 1. 08:49

A várakozásokkal ellentétben nem indult fejlődésnek tavaly év végén, az idén év elején a mobiltávközlési piac, aminek növekedését Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója most 2010 őszére teszi.

Beck György szerdán Budapesten sajtótájékoztatón hozzátette, a növekedést meghatározza az is, hogy a munkanélküliekkel jelentősen megnőtt azoknak a száma, akik lemondanak a mobil használatáról.

A magyar mobilpiac tavaly a becslések szerint értékben 6-8 százalékkal csökkent 2008-hoz képest, az iparági előrejelzések szerint várhatóan 2009-hez hasonlóan alakul a helyzet az idén is, s csak valamikor 2010 végén stabilizálódik a piac, illetve indul meg ezt követően a növekedés.

Beck György elmondta, a társaság az idén is az iparági lehetőségeknek, a fizetőképes keresletnek megfelelően fejleszt, mivel az invesztíció mértéke limitált.

Beck György, aki április 1-től a magyar leánycégnél az igazgatóság elnöki tisztét is betölti, kifejtette, azt várják, hogy a következő időszakban több nagy projekt is megvalósul, így például az autópályákon a használat-arányos díjfizetés, illetve a helyi közlekedésben a mobilfizetés lehetősége.

A vezérigazgató a március végén záruló elmúlt pénzügyi évről anyavállalati előírások miatt nem nyilatkozott, az adatokról csak később beszélhet.

Beck György elmondta, reméli, hogy az iparági szabályozás kiegyensúlyozottabbá válik, s nem szólnak bele drasztikusan a díjazásba. Elmondta, az idén például az uniós szabályozás miatt 30 százalékkal csökkennek a végződtetési díjak, ami negatívan hat az iparág eredményességére.

Hozzátette, miközben a válság idején minden leányvállalatnak létszám-racionalizálást kellett végrehajtania, addig a Vodafone Magyarországra, Miskolcra telepítette regionális ügyfélközpontját, illetve Budapestre pénzügyi központját. A pénzügyi központban most
mintegy háromszázan dolgoznak, de az idén újabb országok becsatolásával, újabb mintegy kétszáz munkatársat vesznek fel. A miskolci központban mintegy százötvenen dolgoznak, ám év végre a tervek szerint a számuk megduplázódik vagy még ennél is nagyobbra nő.

Beck György elmondta azt is, hogy korábbi szerződésének lejártával az idei év elején újabb három évre szóló szerződést írt alá a Vodafone-nal.

Az elmúlt három évről elmondta, nagyon erős versenytársakkal kell megküzdeni a piacon, s ezért csak kis lépésekben tud előre haladni a Vodafone Magyarországon. A cégnek a teljes piacra kivetített részesedése 22,07 százalék, míg a csak aktív ügyfelek esetében 22,70 százalék, az árbevételt nézve pedig 23 százalék feletti, mivel a társaságnál a legmagasabb az egy főre eső átlagos költés.

A 2,6 millió fölötti ügyfélszámmal rendelkező társaság a mobilinternet-piacon egy év alatt kétszeresére növelte az aktív mobilinternezői előfizetői számát, s most több mint 187 ezer ilyen ügyfele van. Év végére a számuk a tervek szerint eléri a 250 ezret.

A társaság áprilistól, mintegy 25 fővel létrehozza az üzletfejlesztési divízióját, a részleg feladata az lesz, hogy új szolgáltatási lehetőségeket tárjon fel a piacon.

Kulcsszavak: Vodafone-hu +céginfo

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HUAWEI P50 sorozat készülékein is elérhető lesz az érintésmentes fizetés

Új intelligens pénzügyi alkalmazással bővült a HUAWEI mobilökoszisztémája, amely lehetővé teszi az NFC-s, érintésmentes fizetést a gyártó legújabb P50 készülékcsaládjának okostelefonjain is, más, már a piacon lévő HMS-alapú készülékhez, például a HUAWEI nova 9-hez hasonlóan. Az alkalmazás a felhasználó tartózkodási helyétől függetlenül bármilyen bankkal vagy kártyaszolgáltatóval működik, és már elérhető Magyarországon is. 

2022. január 22. 12:26

A HONOR Magic V különleges kijelzővel és dinamikus teljesítménnyel nyújt kiváló felhasználói élményt

A HONOR nemzetközi technológiai márka a mai napon bejelentette a HONOR Magic V telefont, a vállalat első 5G képes, hajlítható csúcskészülékét. A HONOR Magic V piacvezető formatervezést, különleges kijelzőt, az új Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 csipszetnek köszönhetően pedig dinamikus teljesítményt nyújt. A vékony, „waterdrop” zsanérszerkezettel, a szélesebb külső kijelzővel és a legújabb Magic U 6.0-val a HONOR Magic V nagyot lép előre az hajlítható okostelefonok kialakítását tekintve, széleskörű funkciói pedig megkülönböztetik a jelenleg kapható hajlítható telefonoktól.

2022. január 10. 18:08

6 GB mobilnet a Telekom KKV ügyfeleinek a digitális elképzelésekhez

Ahogy a magánéletben, az üzleti életben is előtérbe kerülnek az év első napjaiban az újévi fogadalmak: a Telekom most díjmentes extra mobilnettel segíti a vállalkozások újévi elhatározásainak megvalósítását, digitális céljainak elérését.

2022. január 10. 16:27

A spanyol Király Kupában is debütál a díjnyertes magyar sporttech megoldás

A magyar fejlesztésű, díjnyertes digitális sporttechnológiai megoldásnak köszönhetően már a spanyol labdarúgókupa — hivatalos nevén Copa del Rey — 2021/22-es évadja során lehetővé válik a virtuális szurkolás az SD Ponferradina rajongói számára. Az alkalmazáson és weblinken keresztül akár az érdeklődő magyar szurkolók is beküldhetik szelfijeiket és személyes üzeneteiket, hogy távolról támogassák a csapat játékosait. 

2022. január 10. 13:44

Már egymilliónál többen töltötték le az eMAG appját

2021 a növekedés és innovációk éve volt az eMAG-nál: Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi cége tavaly négy új üzletet nyitott, meghatszorozta az eMAG easybox csomagautomatáinak számát, mobilappjának felhasználói pedig másfélszeresükre bővültek - mostanra egymillió feletti letöltésszámot generálva.

2022. január 4. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58