Újra keres a Google Kínában

MTI Sajtóadatbank, 2010. április 1. 09:02

Ismét működik a Google keresője Kínában, de továbbra is ellentmondó nyilatkozatok, hiányos magyarázatok hangzanak el arra vonatkozóan, hogy mi okozta a többórás technikai fennakadást kedden - derül ki szerdai sajtójelentésekből.

Miután kedden délután Kína-szerte több helyütt, így Pekingben és Sanghajban is hol teljesen, hol részlegesen használhatatlanná vált a Google keresője, a zavart a cég először az átállás, a Hongkongba történő átirányítás váratlan technikai következményével magyarázta, majd később azt valószínűsítették, hogy a problémát a "nagy kínai tűzfal" eddig ismeretlen okból történő működésbe lépése okozta.

A Google szerint a kereső forgalma immár ismét teljesen normális, "figyelni fogjuk a jövőbeni fejleményeket, de egyelőre az ügy megoldottnak tűnik" - áll a cég közleményében.

A kínai sajtó szerda reggel meg sem említette a keddi zavart, a hongkongi South China Morning Post összefoglalót közöl, de kínai részről nem idéz hivatalos személyt.

A kínai piacon négy éve jelenlévő amerikai keresőóriás azt követően, hogy rendszerét még tavaly hackertámadás érte és állítása szerint Kínából kínai emberjogi aktivisták postaládáit kívánták feltörni, ez év januárjában kilátásba helyezte, hogy ha továbbra is kötelezik keresőjének szűrésére, akkor kivonul az országból. Peking vállalati, üzleti ügyként kezelte a Google fenyegetését és azt hangsúlyozta, hogy a kínai törvények betartása alól nem adhat
felmentést.

A Google március 22-én kínai internetezőit hongkongi oldalára irányította, ahol immár nem kényszerül a keresések találatainak szűrésére, s kínai tevékenységének technikai és szervezeti központját is áthelyezte. A lépést a pekingi vezetés akkor rossz, hibás döntésnek nevezte és válaszintézkedéseket helyezett kilátásba.

Kulcsszavak: Google Kína

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új közösségi platformmal hóditja meg a magyar milliárdos vállalkozó a világot

2004-ben költözött Írországba, majd a világ számos pontján is élt Joe Bitter, vagyis Bitter József. A 76 országban működő E-commerce vállalkozásairól ismert magyar származású üzletember korai kriptovaluta portfóliójával emelte új dimenzióba a karrierjét. Noha a vállalkozó ma már elégedetten dőlhetne hátra, Bitter Józsefnek mégis van egy szívügye: szeretne luxustermékeket elérhetővé tenni a vásárlók legszélesebb körének, és egyben a legmagasabb profitot garantálni az eladóknak, ezért egy új elveken működő közösségi platformot fejlesztett ki.

2023. szeptember 23. 15:59

Technológia-imádó vállalkozó anyuka Az Év Marketingese

A veszprémi Sóskuthyné Mészáros Mira lett Az Év Marketingese. A fiatal vállalkozónő példátlan gyorsasággal alkalmazza a legújabb technológiai újdonságokat a marketingjében, mellyel kiemelkedett a piaci versenyből. A 16. Marketing Szuperkonferencia keretében megrendezett verseny, idén először élő online közvetítésen is követhető volt a Facebookon.

2023. szeptember 23. 13:55

Búvárkodásra is alkalmas prémium okosórával bővült a Huawei magyarországi kínálata

Búvárkodásra is alkalmas okosórát hozott a Huawei hazánkba. A luxusórák formavilágát idéző WATCH Ultimate 100 méteres mélységig vízálló, precíz navigációs rendszerrel szerelték fel, és kifejezetten strapabíró anyagokból készült. Az óra átfogó egészségkövető funkciókkal, többek között EKG-méréssel és stresszfigyeléssel is rendelkezik. A HUAWEI WATCH Ultimate egyaránt kompatibilis Android és iOS okostelefonokkal.

2023. szeptember 23. 12:10

Hajlítható élmény a Try Galaxy segítségével

Már elérhető a Samsung Try Galaxy program frissítése, amellyel a nem androidos okostelefonok  felhasználói már magyar nyelven is kipróbálhatják a One UI 5.1.1 szoftver vonzó lehetőségeit és felfedezhetik az új Galaxy Z Flip5 és Z Fold5 okostelefonok funkcióit. A Galaxy Z Fold5 sokoldalú és magával ragadó kijelzőjének előnyeit újszerűen mutatja be az alkalmazás: két párosított eszközön szemlélteti a hajlítható élményt.

2023. szeptember 23. 10:23

Emeld magasabb szintre az edzésterved a HONOR Watch 4 segítségével

A HONOR bejelentette a HONOR Watch 4-et, a viselhető HONOR készülékek legújabb tagját. Stílusos formatervezés, precíz funkciók, egy nagy, akár 60Hz-es képfrissítésre is képes, 1,75-os színes AMOLED kijelző jellemzik amellett, hogy Bluetooth hívásokra is alkalmas. Mindehhez egy akár 14 napot is bíró akkumulátor társul, amivel tökéletes társ a fittség nyomon követésére bárhol, bármikor.

2023. szeptember 22. 19:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59