Start2 és XL IQ Routes Edition2: új modellek a TomTomtól

forrás Prim Online, 2010. április 3. 16:09

A TomTom bemutatta Start2 és XL IQ Routes Edition2 navigációs készülékét.

A TomTom Start2  tartalmazza a továbbfejlesztett sávasszisztenst, ami összetett csomópontoknál könnyíti az eligazodást. Ez a funkció jól átláthatóan mutatja az adott útszakaszon található sávokat és megmutatja, melyik sávot kell válasszuk a nyugodt és folyamatos haladás érdekében.

Az éppen vezetni tanulók és azok, akik most először használnak műholdas navigációt bizonyára nagy segítségnek veszik majd az utcanevek hangos beolvasása funkciót (az utcanevek hangos felolvasása funkció Kelet-Európában, valamint a Skandináv országokban nem érhető el), ami lehetővé teszi, hogy a felhasználó anélkül is tudja, épp milyen utcán halad át, hogy közben a figyelmét le kelljen vegye az útról.

A TomTom Start2 akár RDS-TMC közlekedési információk fogadására is képes. Ennek segítségével minden közlekedési incidens pontosan megjeleníthetővé válik a készüléken, valamint az is, hogy az egyes forgalmi események miatt mennyi késésre számíthatunk az adott útvonalon. Amennyiben szükséges, a készülék akár rögtön új útvonalat is tervez számunkra, így biztosítva a pontos célba érést.

A TomTom Start2 egyszerűsített menürendszerrel van ellátva, ami két alapvető navigációs funkciót tesz lehetővé: a „Navigálás”, valamint a „Térkép böngészése” funkciókat, ily módon bármilyen útvonalról is legyen szó, gyerekjáték lesz a tervezés.

A készülékek személyre szabhatóságáról immáron a választható „StartSkin” tokok gondoskodnak, hiszen a cserélhető hátlapok változatos színárnyalatokban kaphatók a készülékhez.

A legoptimálisabb útvonal-kalkuláció és a legpontosabb menetidő meghatározás érdekében a TomTom IQ Routes technológiája valódi, korábban mért sebességadatok alapján, az adott napszakra jellemző forgalmi és menetidő adatok szerint kalkulálja ki a leggyorsabb és legmegbízhatóbb útvonalat, ami ezért időt, pénzt és üzemanyagot takarít meg a felhasználóinak.

Könnyű súly, kompakt kivitel, 9cm-es (3.5”) érintőképernyős kijelző és félig rögzített, összecsukható tartó jellemzi a TomTom Start2 készüléket.

Az Európa térképpel ellátott TomTom Start2 április végétől lesz kapható Magyarországon 39 990 forintos ajánlott fogyasztói áron. A készülékhez kapható „StartSkins” hátlapok a www.tomtom.com/startskins oldalon rendelhetők meg.

A TomTom XL IQ Routes Edition2 új, egyszerűsített menürendszerrel és többek között olyan egyedi extrákkal válik elérhetővé, mint a sávasszisztens, utcanevek beolvasása funkció, a Map Share és természetesen az IQ Routes.

Kulcsszavak: TomTom

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A BOOX bemutatta legújabb mobil e-papír készülékét

A Boox bemutatta a legújabb mobil e-papír készülékét, amely a csúcsteljesítményt az E Ink kijelzővel és a telefon méretű dizájnnal ötvözi, így könnyedén magaddal viheted bárhová, hiszen elfér akár a zsebedben is.

2023. szeptember 20. 18:31

Ihletet ad a jövő autói tervezőinek a Hot Wheels

Idén szeptemberben a világ egyik legrangosabb autós formatervezői pályázata, a Polestar Design Contest tulajdonosai partnerségi megállapodást kötöttek a Mattel-lel. Ennek részeként a márkához tartozó, 55 éves múltra visszatekintő Hot Wheels járművek innovatív tervei a verseny leendő résztvevőinek rendelkezésére állnak majd, illetve a jövőben a Polestar autókból Hot Wheels és Matchbox gyűjthető modellek készülnek.

2023. szeptember 20. 16:16

Már Magyarországon is kapható a Huawei legújabb prémium kategóriás vezeték nélküli fülhallgatója

Már Magyarországon is kapható a Huawei legújabb flagship vezeték nélküli fülhallgatója, az open-fit kialakítású HUAWEI FreeBuds 5. A fülhallgató futurisztikus, csepp alakú megjelenéssel, intelligens zajszűrő technológiákkal és továbbfejlesztett nagy felbontású, tiszta hangzással érkezik. A HUAWEI FreeBuds 5 akár harminc órán át használható a feltöltést követően, egy gyors 5 perces töltés pedig akár 2 órányi zenehallgatást tesz lehetővé. A fülhallgató bármilyen iOS vagy Android okostelefonhoz csatlakoztatható.

2023. szeptember 20. 09:56

Megérkezett a Panasonic új fényképezőgépe

A Panasonic büszkén mutatja be a LUMIX G9II digitális tükör nélküli fényképezőgépet, amely új képérzékelővel és PDAF (Phase Detection Auto-Focus) technológiával rendelkezik. A LUMIX G9II az első olyan fényképezőgép a mikró négyharmados LUMIX G sorozatban, amely PDAF technológiát vonultat fel.  

2023. szeptember 18. 16:43

Világhírű műalkotások a Samsung The Frame képernyőin

A Metropolitan Művészeti Múzeum (The Met) a Samsunggal karöltve elérhetővé teszi a legértékesebb műalkotásait a vállalat okostévéinek millióin. A Samsung Art Store-nak* köszönhetően a The Frame felhasználók lakásuk belső tereit folyamatosan megújíthatják, saját ízlésük szerint alakíthatják a leghíresebb művészek alkotásaiból és a legnevesebb múzeumok gyűjteményiből válogatva, a több mint 2300 digitális műalkotás közül választva. Ezt a kínálatot bővíti most a Samsung és a Met együttműködése.

2023. szeptember 18. 14:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59