Samsung R és N sorozatú noteszgépek

Kiss Ádám Zoltán, 2010. április 4. 17:31

Az R széria kiemelkedő mobil teljesítményt és szórakozást kínál, az N sorozat a kicsi és formatervezett, hosszú üzemidővel rendelkező gépre vágyók számára készült.

A Samsung hordozható gépek két nagy családot alkotnak. A notebook kategóriát az R széria képviseli, a miniket pedig N szériának hívják. A Samsung R notebookok úgy készültek, hogy sokféle igénynek megfeleljenek, miközben kiváló teljesítményt és a multimédiás szórakozás széles skáláját is nyújtják egyben. A divatos és mind emellett masszív külső borítás egy asztali gépek teljesítményével vetekedő belsőt takar. A Samsung N netbookok fejlett műszaki megoldásokat tartalmaznak és a kimagaslóan magas akkumulátor üzemidő a mozgás szabadságát biztosítja.
 
Samsung R széria
 
A Samsung R580 Touch of Color elnevezésű design-ja kihangsúlyozza, hogy milyen teljesítményre is képes a gép. A 16:9-es szélesvásznú HD képernyő a gazdaságos LED megvilágítással újfajta képminőséget produkál. Az éjszakai mozizást könnyíti meg az érintőpad finom megvilágítása. A nappali munka során az elfáradt kezeket kíméli az alacsony profilú billentyűzet és a 17 gombos, különálló numerikus klaviatúra. A DDR3 memória támogatásával pörgő Core i5-ös processzorral a legújabb játékokból ki tudjuk hozni a maximumot a továbbfejlesztett és 1 GB dedikált memóriával rendelkező nVidia GeForce 330 M grafikus kártyával. Az energiatakarékos 40 cm átmérőjű képernyő minden színt, árnyalatot és részletet megjelenít. A burkolat stílusos és szilárd, megóvja a gép érzékeny alkatrészeit az ütődésektől és a rázkódásoktól, a felület kialakítása csökkenti a karcolódások és az ujjlenyomatok által hagyott szépséghibák kockázatát. A csúcskategóriás R580-as mellett a megbízható, különböző mintázatú R528-as, vagy a prémium, fekete-vörös, gyémántmintás R530-as modelleket is kínálja a gyártó.
 
Samsung N széria

 
A kis gépeket magunkkal vihetjük bárhová, a szállítás, a használat során azonban sokféle ütés vagy rázkódás érheti őket. Az egyedi mintázatú védőbevonat az ujjlenyomatokkal és a véletlen karcolásokkal szemben az N sorozat esetében is megőrzi a netbook eredeti szépségét. A merevlemez szenzora érzékeli, ha túl nagy sebességű az elmozdulás, és azonnal készenléti állapotba helyezi a meghajtót. A hatcellás akkumulátor az átlagosnál jóval tovább bírja a felpörgetett használatot. Tölthetünk fotókat le és fel a neten, emailezhetünk, chatelhetünk és aludhatunk is, mindez beleférhet egyetlen feltöltésbe anélkül, hogy leállna a gép, nyugodtan indulhatunk hosszú útra vagy egész napos kirándulásra. Az akkumulátort a tükröződésmentes és energiatakarékos LED képernyő is kíméli, a képet akár nappali fények mellett is, szemünk erőltetése nélkül is láthatjuk, mozizhatunk éjjel-nappal. Több szín és számos kiépítettség között választhatunk, de a lényeg az N sorozat esetében a műszaki megbízhatóság.

Kulcsszavak: Samsung notebook

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ericsson: az autó lesz a legfejlettebb okoseszköz a jövőben

Noha egyre többet hallunk az autonóm autózásról, a ma a piacon elérhető megoldások jellemzően a 2-es szintű önvezetésre képesek az ötfokozatú skálán. A valódi önvezetéshez az 5G széleskörű elterjedése is szükséges, mivel így lehset elérni, hogy a szoftver ne csak az adott autó által begyűjtött adatokra támaszkodjon, hanem messzebb is „ellásson” – derül ki az Ericsson új tanulmányából, amely a hálózatba kötött autók (connected cars) 166–200 milliárd dolláros piacán megnyíló üzleti lehetőségeket veszi számba.

2021. szeptember 24. 14:30

Védtelenül állnak a következő online betöréssel szemben a cégek

Idén még gyakoribbá váltak az internetes támadások, ennek ellenére a vállalatok nagy része nem fordít elég figyelmet a kibervédelemre – mutat rá az EY több mint 1000 informatikai vezető bevonásával készült nemzetközi kutatása. Minden harmadik döntéshozó szerint csupán idő kérdése, hogy cégük mikor válik egy súlyos online betörés áldozatává.       

2021. szeptember 23. 14:17

Széchenyi-egyetemi spinoff vállalkozás nyert támogatást termékfejlesztésre és hasznosításra

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázatán elnyert támogatásnak köszönhetően üzletileg hasznosítható termék válhat a Széchenyi István Egyetem két kutatója, dr. Kovács Norbert és dr. Fülep Dávid vezetésével fejlesztés alatt lévő projektportfóliómenedzsment-szoftverből. Maga az egyetem, illetve az intézmény Menedzsment Campusa a szellemi termék létrejöttében, a pályázat előkészítésében és beadásában is fontos szerepet játszott.

2021. szeptember 20. 12:40

Ezt kell tudnod a RAM-okról, ha gamer gépet akarsz építeni

Ha gamerként a számítógép-építés mellett döntünk, elsőre ijesztőnek tűnhet a feladat. A rengeteg komponens és specifikáció miatt nem egyszerű nyomon követni, hogy pontosan mire is figyeljünk a beszerzőkörút során. A grafikus kártyákat és a processzorokat általában körültekintően választjuk ki, de ha azt szeretnénk, hogy a játékok gond nélkül betöltődjenek és fussanak, a megfelelő RAM-memória kiválasztása is hasonlóan fontos feladat. A Kingston Technology szakértői összefoglalják, hogy mivel érdemes tisztában lenni, ha RAM-vásárlásról van szó.

2021. szeptember 19. 16:43

Ki, milyen kiegészítő eszközzel szerelje fel a munkakörnyezetét?

Ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk dolgozni és együttműködni a kollégákkal, ma már nem feltétlenül elég egy megbízható laptop. A kényelmünk és az egészségünk szempontjából is fontos, hogy munkaállomásunk megfelelő kiegészítőkkel legyen ellátva. Az ideális informatikai háttér minden munkakörben mást jelent, és ez nem csak feladatkörönként, de személyenként is változhat. A Dell Technologies szakembere megosztja a legfontosabb tanácsokat arra vonatkozóan, hogyan alakíthatunk ki kényelmes, egészséges, és a munkánkat leginkább támogató környezetet.

2021. szeptember 18. 16:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46