Samsung R és N sorozatú noteszgépek

Kiss Ádám Zoltán, 2010. április 4. 17:31

Az R széria kiemelkedő mobil teljesítményt és szórakozást kínál, az N sorozat a kicsi és formatervezett, hosszú üzemidővel rendelkező gépre vágyók számára készült.

A Samsung hordozható gépek két nagy családot alkotnak. A notebook kategóriát az R széria képviseli, a miniket pedig N szériának hívják. A Samsung R notebookok úgy készültek, hogy sokféle igénynek megfeleljenek, miközben kiváló teljesítményt és a multimédiás szórakozás széles skáláját is nyújtják egyben. A divatos és mind emellett masszív külső borítás egy asztali gépek teljesítményével vetekedő belsőt takar. A Samsung N netbookok fejlett műszaki megoldásokat tartalmaznak és a kimagaslóan magas akkumulátor üzemidő a mozgás szabadságát biztosítja.
 
Samsung R széria
 
A Samsung R580 Touch of Color elnevezésű design-ja kihangsúlyozza, hogy milyen teljesítményre is képes a gép. A 16:9-es szélesvásznú HD képernyő a gazdaságos LED megvilágítással újfajta képminőséget produkál. Az éjszakai mozizást könnyíti meg az érintőpad finom megvilágítása. A nappali munka során az elfáradt kezeket kíméli az alacsony profilú billentyűzet és a 17 gombos, különálló numerikus klaviatúra. A DDR3 memória támogatásával pörgő Core i5-ös processzorral a legújabb játékokból ki tudjuk hozni a maximumot a továbbfejlesztett és 1 GB dedikált memóriával rendelkező nVidia GeForce 330 M grafikus kártyával. Az energiatakarékos 40 cm átmérőjű képernyő minden színt, árnyalatot és részletet megjelenít. A burkolat stílusos és szilárd, megóvja a gép érzékeny alkatrészeit az ütődésektől és a rázkódásoktól, a felület kialakítása csökkenti a karcolódások és az ujjlenyomatok által hagyott szépséghibák kockázatát. A csúcskategóriás R580-as mellett a megbízható, különböző mintázatú R528-as, vagy a prémium, fekete-vörös, gyémántmintás R530-as modelleket is kínálja a gyártó.
 
Samsung N széria

 
A kis gépeket magunkkal vihetjük bárhová, a szállítás, a használat során azonban sokféle ütés vagy rázkódás érheti őket. Az egyedi mintázatú védőbevonat az ujjlenyomatokkal és a véletlen karcolásokkal szemben az N sorozat esetében is megőrzi a netbook eredeti szépségét. A merevlemez szenzora érzékeli, ha túl nagy sebességű az elmozdulás, és azonnal készenléti állapotba helyezi a meghajtót. A hatcellás akkumulátor az átlagosnál jóval tovább bírja a felpörgetett használatot. Tölthetünk fotókat le és fel a neten, emailezhetünk, chatelhetünk és aludhatunk is, mindez beleférhet egyetlen feltöltésbe anélkül, hogy leállna a gép, nyugodtan indulhatunk hosszú útra vagy egész napos kirándulásra. Az akkumulátort a tükröződésmentes és energiatakarékos LED képernyő is kíméli, a képet akár nappali fények mellett is, szemünk erőltetése nélkül is láthatjuk, mozizhatunk éjjel-nappal. Több szín és számos kiépítettség között választhatunk, de a lényeg az N sorozat esetében a műszaki megbízhatóság.

Kulcsszavak: Samsung notebook

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vékonykliens munkaállomásokkal támogatja a Delta Technologies a debreceni szakemberképzést

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Delta Technologies Nyrt. kiemelt figyelmet fordít az oktatási intézmények digitális felzárkóztatására. Ezen törekvés mentén a társaság leányvállalata, a Delta Systems Kft. a Delta Informatika Zrt-vel közösen összesen 1 000 darab vékonykliens munkaállomással járult hozzá a Debreceni Szakképzési Centrum eszközparkjának fejlesztéséhez.

2021. november 29. 12:20

Új notebookot hozott Magyarországra a HUAWEI

Megérkezett a legújabb HUAWEI notebook a magyar piacra. A prémium kialakítású MateBook 14-et nagy sebességű SSD-meghajtóval, Intel Core i5-1135G7 processzorral és Shark fin hűtőrendszerrel szerelték fel. A FullView képernyő 90 százalékos képernyő-test arányt biztosít. A HUAWEI MateBook 14 egyetlen töltéssel egy teljes napig használható, köszönhetően nagy kapacitású 56 Wh-s akkumulátornak. A notebookot kifejezetten arra tervezték, hogy könnyedén együttműködjön más eszközökkel, és munkára, valamint szórakozásra egyaránt alkalmas. 

2021. november 29. 11:07

Védelem a készülék minden szintjén

A megkérdezett magyarok közel 85 százaléka internetezik naponta*, a folyamatosan az online közegben mozgó felhasználókat pedig számos biztonsági fenyegetés veszélyeztetheti. Kevesen tudják, hogy a malware-ek vagy más vírusok akár hetekig észrevétlenek maradhatnak a hagyományos védelemmel ellátott eszközökön. 

2021. november 28. 17:59

Bemutatjuk az új XPS asztali számítógépet

A Dell Technologies bemutatta legújabb XPS asztali számítógépét, amely számos új teljesítménynövelő technológiát és erősebb hűtési megoldást tartalmaz, illetve elődjénél csaknem 42 százalékkal nagyobb. Az eddigi legerősebb XPS asztali modellt visszafogott, minimalista váz jellemzi, miközben kiemelkedő teljesítményt nyújt a kreatív szakembereknek és a játékosoknak.

2021. november 28. 14:11

A piaci szereplők együttműködése gyorsíthatja az 5G elterjedését

A felhasználóknak egyelőre nem sürgős átállni az 5G-s technológiára – derül ki a Deloitte felméréséből. Egyfelől elégedettek aktuális szolgáltatójukkal, másfelől egyelőre várat magára az 5G legizgalmasabb aspektusai és az ezek által tökéletesedő alkalmazási lehetőségek széleskörű elterjedése. Ezek közé tartozik az önvezető autó, a távolról elvégezhető műtét, a drónos kiszállítás vagy a virtuális edzés.

2021. november 28. 12:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12