Samsung R és N sorozatú noteszgépek

Kiss Ádám Zoltán, 2010. április 4. 17:31

Az R széria kiemelkedő mobil teljesítményt és szórakozást kínál, az N sorozat a kicsi és formatervezett, hosszú üzemidővel rendelkező gépre vágyók számára készült.

A Samsung hordozható gépek két nagy családot alkotnak. A notebook kategóriát az R széria képviseli, a miniket pedig N szériának hívják. A Samsung R notebookok úgy készültek, hogy sokféle igénynek megfeleljenek, miközben kiváló teljesítményt és a multimédiás szórakozás széles skáláját is nyújtják egyben. A divatos és mind emellett masszív külső borítás egy asztali gépek teljesítményével vetekedő belsőt takar. A Samsung N netbookok fejlett műszaki megoldásokat tartalmaznak és a kimagaslóan magas akkumulátor üzemidő a mozgás szabadságát biztosítja.
 
Samsung R széria
 
A Samsung R580 Touch of Color elnevezésű design-ja kihangsúlyozza, hogy milyen teljesítményre is képes a gép. A 16:9-es szélesvásznú HD képernyő a gazdaságos LED megvilágítással újfajta képminőséget produkál. Az éjszakai mozizást könnyíti meg az érintőpad finom megvilágítása. A nappali munka során az elfáradt kezeket kíméli az alacsony profilú billentyűzet és a 17 gombos, különálló numerikus klaviatúra. A DDR3 memória támogatásával pörgő Core i5-ös processzorral a legújabb játékokból ki tudjuk hozni a maximumot a továbbfejlesztett és 1 GB dedikált memóriával rendelkező nVidia GeForce 330 M grafikus kártyával. Az energiatakarékos 40 cm átmérőjű képernyő minden színt, árnyalatot és részletet megjelenít. A burkolat stílusos és szilárd, megóvja a gép érzékeny alkatrészeit az ütődésektől és a rázkódásoktól, a felület kialakítása csökkenti a karcolódások és az ujjlenyomatok által hagyott szépséghibák kockázatát. A csúcskategóriás R580-as mellett a megbízható, különböző mintázatú R528-as, vagy a prémium, fekete-vörös, gyémántmintás R530-as modelleket is kínálja a gyártó.
 
Samsung N széria

 
A kis gépeket magunkkal vihetjük bárhová, a szállítás, a használat során azonban sokféle ütés vagy rázkódás érheti őket. Az egyedi mintázatú védőbevonat az ujjlenyomatokkal és a véletlen karcolásokkal szemben az N sorozat esetében is megőrzi a netbook eredeti szépségét. A merevlemez szenzora érzékeli, ha túl nagy sebességű az elmozdulás, és azonnal készenléti állapotba helyezi a meghajtót. A hatcellás akkumulátor az átlagosnál jóval tovább bírja a felpörgetett használatot. Tölthetünk fotókat le és fel a neten, emailezhetünk, chatelhetünk és aludhatunk is, mindez beleférhet egyetlen feltöltésbe anélkül, hogy leállna a gép, nyugodtan indulhatunk hosszú útra vagy egész napos kirándulásra. Az akkumulátort a tükröződésmentes és energiatakarékos LED képernyő is kíméli, a képet akár nappali fények mellett is, szemünk erőltetése nélkül is láthatjuk, mozizhatunk éjjel-nappal. Több szín és számos kiépítettség között választhatunk, de a lényeg az N sorozat esetében a műszaki megbízhatóság.

Kulcsszavak: Samsung notebook

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Agresszív zsarolóvírus-taktikákról és tömeges jelszó-feltörő támadásokról számol be az ESET új vírusriportja

A kiberbiztonsági megoldásokat fejlesztő ESET közzétette a 2021 második harmadát vizsgáló vírusriportját, amely összefoglalja észlelőrendszereinek legfontosabb statisztikáit és kutatási eredményeit. Az ESET legújabb vírusriportja több aggasztó tendenciát is kiemel, köztük az egyre agresszívabb zsarolóvírus-taktikákat, az egyre intenzívebb brute-force támadásokat, valamint a gyakori, megtévesztő adathalász-kampányokat, melyek az otthonról dolgozókat célozzák.

2021. október 14. 12:27

Modern támogatások és biztonsági megoldások a Dell Technologiestól

A Dell Technologies bejelentette új támogatását és biztonsági megoldásait, amelyek elősegítik, hogy az informatikai vezetők modern, intelligens és biztonságos felhasználói élményt nyújthassanak az alkalmazottaknak. A ProSupport Suite for PCs új funkciói a mesterséges intelligenciára és a folyamatos rendelkezésre állásra épülnek, így az informatikai támogatás leegyszerűsödik és testre szabhatóbb lesz. Az új biztonsági megoldások az üzleti számítógépeket új biztonsági ellenőrzési funkciókkal bővítik, és kiegészítő védelmi megoldásokat biztosítanak az operációs rendszer alatti szinteken.

2021. október 13. 18:26

Népszerű a szálláshelyek okmányolvasásához kifejlesztett furfangos magyar szoftver

Nincs több haladék - szeptember elsejétől minden magyarországi szálláshelyre érvényes az új adatszolgáltatási kötelezettség. A kormányrendelet újabb kihívásokat és költségeket jelent a pandémia miatt nehéz helyzetbe került turizmus vállalkozásai számára. A problémára a GoodID készített költséghatékony és szakszerű megoldást, így eszközberuházás helyett egy meglévő okostelefon is megteszi. 

2021. október 9. 16:13

Fejlettebb kiberbiztonsági védelmet biztosít a Nebula Felhő Hálózati Megoldáshoz a Zyxel

A Zyxel Networks bejelentette, hogy csúcskategóriás, fejlett fenyegetésvédelmi (ATP) tűzfalainak sorozata is támogatja mostantól a központosított felhőalapú kezelést, további, a kis- és középvállalkozásokat és menedzselt szolgáltatókat támogató funkciófrissítésekkel a Nebulán keresztül, hiszen mára a hibrid munkavégzés alaphelyzetté vált.

2021. október 9. 13:49

A Kingston Technology DDR5 memóriáját validálták elsőként az Intel platformra

A Kingston Technology Europe Co LLP bejelentette, hogy bevezetés előtt álló DDR5 UDIMM-memóriáit validálták az Intel platformra. Ez az első és legfontosabb mérföldkő a Kingston DDR5 memóriamegoldásai és a DDR5-öt alkalmazó Intel platformok közötti kompatibilitás igazolásának folyamatában.

2021. október 8. 17:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20