Három új csoki Asus

Kiss Ádám Zoltán, 2010. április 4. 12:51

Az asztali gépeket lassan kiszorító laptopok általában két tekintetben maradhatnak el a PC-vel szemben. Az egyik a kis kijelző, a másik a kis billentyűzet. Az ASUS K70-es széria esetében az első problémámra a 17,3 colos modern LED kijelző, a másik gondomra pedig az IceCool klaviatúra a válasz.

A csokoládé színű ASUS K70-esek a beépített Altec Lansing hangszóróikkal bárhol SRS minőségű hangzást produkálnak, akár út közben is. Otthon pedig a házimozira kapcsolva akár media playernek is használhatók a gépek. A hatalmas, LED megvilágítású kijelző sokkal jobb egy korosabb átlagos TFT monitorhoz képest, magasabb szintű és mélységű kontrasztot és színtelítettséget érhetünk el vele.

Aki sokat gépel, annak nem mindegy milyen klaviatúra van az ujjai alatt. A kezek hamar elfáradnak és a laptopok által felmelegített nyomógombok kifejezetten irritálóak tudnak lenni. Az ASUS mérnökei úgy segítettek ezen, hogy a legnagyobb hőt leadó alkatrészeket távolabb tették a dolgos kezektől. Az IceCool billentyűzet felülete így órák múltán sem lesz melegebb az átlagos testhőmérsékletnél. Az áttervezett és ergonómiailag jól megálmodott gomb formák mellett még arra is volt gondjuk, hogy a billentyű távok megnövelésével a gombok alá összegyűlő szennyeződések is könnyebben tisztíthatók legyenek.

A három új K70-es közül kettő energiatakarékos AMD motorral szerelt, egy pedig Intel Pentium Dual Core-ral. Nagyon jó árú és szinte mindenre megfelelő kiépítésű a K70AE - a 2 GB DDR2 memória és az ATI HD4200 grafikus motor melletti 256 MB tár - a munkára és szórakozásra is használt laptoppal szembeni elvárásoknak felel meg. A 250 GB-os merevlemez is elegendő legtöbbünknek. Sok-sok multimédiás fájl is elfér a fél terabájtos HDD-n, ha a K70AD-ra esik a választásunk. A laptopok között középkategóriás ár magában foglal 4 GB DDR2-es memóriát és egy 512 MB saját memóriával rendelkező HD4570-est is. Szerencsére az ASUS biztosítja számunkra a szabad választást. Akinek jobban fekszik az Intel processzor és az NVIDIA grafika, annak pont ugyanezért az árért a K70IC is elérhető, a különbség csupán annyi, hogy az NVIDIA a GT220M mellé 1 GB VRAM-ot tett.

Kulcsszavak: Asus notebook

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips monitors új gaming monitorokkal jelentkezik

Az elmúlt év során sok felhasználó fedezte fel újra a PC gaming örömét és élményét, miközben megértették, hogy szükségük van egy jó, teljes értékű monitorra, amely mind az újonnan felfedezett hobbijuk, mind a konzol játékok terén megfelel az elvárásaiknak. 

2021. október 28. 18:10

Új Kingston SSD asztali gépekhez és laptopokhoz

Kingston Digital Europe Co LLP bemutatta asztali PC-khez és laptopokhoz szánt, újgenerációs PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD meghajtóját, a KC3000-et. A Kingston az SSD-t a legújabb Gen 4x4 NVMe vezérlővel és a piacon elérhető legnagyobb sebességet igénylő, nagy teljesítményigényű felhasználóknak szánt 3D TLC NAND technológiával látta el.

2021. október 28. 10:37

A HONOR bemutatja erőteljes és kompakt laptopjait 10. generációs Intel Core processzorral

A HONOR nemzetközi technológiai márka bejelentette az új HONOR MagicBook X 14 és HONOR MagicBook X 15 laptopokat. A karcsú, alumínium készülékház 10. generációs Intel Core processzort, 56 Wh-s akkumulátort, kétcsatornás memóriavezérlőt, 2x2 MOMO kétantennás kialakítást és nagyteljesítményű hűtőventilátort rejt. A laptopok így gyors működést és kimagasló felhasználói élményt biztosítanak munka és kikapcsolódás közben. 

2021. október 27. 18:40

Új Xboxhoz tervezett Philips Momentum monitorok

A gaming világ drámaian megváltozott tavaly a HDMI 2.1 bevezetésével, amely továbbfejleszti a csatlakoztathatóságot azáltal, hogy támogatja a magasabb videofelbontást és frissítési rátát, beleértve a 4K felbontást 120 Hz-en, új szintre emelve ezzel a konzolokon történő játékot. Néhány hónappal ezelőtt a konzoljátékosok megismerhették az első Xboxhoz tervezett (Designed for Xbox) Philips Momentum monitort, az 559M1RYV (55 hüvelyk/139,7 cm) modellt.

2021. október 27. 11:17

Széles sávú hálózat és infrastruktúrafejlesztés a tabi járásban

A Vidanet Zrt. sikeresen megvalósította és lezárta a tabi járás 3 települését érintő szélessávú internetszolgáltatást biztosító hálózat és központi infrastruktúrafejlesztési projektjét. A fejlesztéshez jelentősen hozzájárult a Széchenyi 2020 program keretében kiírásra került GINOP-3.4.1-15 Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése elnevezésű pályázat keretében a Vidanet Zrt. által elnyert 146,47 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatás is.

2021. október 26. 13:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20