Acer Timeline X noteszgépek májusban

Széll Zoltán, 2010. április 4. 13:00

Az Acer bemutatta a Timelin X noteszgép családot és bejelentette, hogy az Ethos szórakoztató noteszgépek új sorozatának bevezetését is tervezi.

Az első Timeline X gépek – x745 és x741 – szállítása májusban kezdődik. A két sorozat – 3820, 4820 és 5820 modellek - jellemzője a 14, 15,6, valamint 17,3 hüvelykes képernyő. A x741 modellek Intel Core i3 és i5 processzorokat, míg az x745 sorozat modelljei Intel Core i7 processzorokat is tartalmaznak.

Az új Timeline X noteszgépek 1080p és 720p felbontású, LED hátsó megvilágítású LCD képernyőket, HDMI kaput, 802.11n Wi-Fi és Bluetooth 2.1 vezeték nélküli modulokat, Gigabit Ethernet csatolót és Dolby Theatre 3 hangtechnológiát (virtuális 5.1 térhatású hangzással), két hangszórót és fejhallagtó csatlakozót foglalnak magukba.

Néhány Timeline X modell integrált garfikus processzort, mások AMD ATI Mobility Radeon 5000 sorozatú GPU-kat tartalmaznak.

Az Acer Timeline X modellek 6-cellás teleppel kerülnek forgalomba, amelyek 8 óra üzemidőt biztosítanak. Nem sokkal később kaphatók lesznek 9-cellás telepek is, amelyekkel 12 órán keresztül használhatók.

Az Aspire Ethos 8943G noteszgép csak június végén érkezik. Ez a modell 18,4 hüvelykes, 1920x1080 képpontfelbontású LCD képernyőt, igazi 5.1 hang-alrendszert (a frontoldali hangszóróknak és mélysugárzónak köszönhetően), maximum két 640 GB-os merevlemezes meghajtót, 802.11n Wi-Fi és Bluetooth 2.1 vezeték nélküli modulokat, valamint Gigabit Ethernet csatolót tartalmaz, de felszerelték még egy olyan érintő-párnával is, amely egy hátsó megvilágítású vezérlő panel.

Az Acer képviselője elmondta, hogy az Ethos modellek Intel Core i5 és Core i7 processzorokat, valamint ATI Mobility Radeon 5000-sorozatú GPU-kat foglalnak magukba. Az Ethos gépek nem lesznek kaphatók integrált grafikus processzorral. A kezdeti modellek többformátumú DVD íróval kerülnek az üzletekbe, de később kaphatók lesznek Kék-sugár meghajtóval is. A harmadik negyedévben 15,6 hüvelykes képernyővel felszerelt modelleket is lehet majd vásárolni.

Kulcsszavak: Acer notebook

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Agresszív zsarolóvírus-taktikákról és tömeges jelszó-feltörő támadásokról számol be az ESET új vírusriportja

A kiberbiztonsági megoldásokat fejlesztő ESET közzétette a 2021 második harmadát vizsgáló vírusriportját, amely összefoglalja észlelőrendszereinek legfontosabb statisztikáit és kutatási eredményeit. Az ESET legújabb vírusriportja több aggasztó tendenciát is kiemel, köztük az egyre agresszívabb zsarolóvírus-taktikákat, az egyre intenzívebb brute-force támadásokat, valamint a gyakori, megtévesztő adathalász-kampányokat, melyek az otthonról dolgozókat célozzák.

2021. október 14. 12:27

Modern támogatások és biztonsági megoldások a Dell Technologiestól

A Dell Technologies bejelentette új támogatását és biztonsági megoldásait, amelyek elősegítik, hogy az informatikai vezetők modern, intelligens és biztonságos felhasználói élményt nyújthassanak az alkalmazottaknak. A ProSupport Suite for PCs új funkciói a mesterséges intelligenciára és a folyamatos rendelkezésre állásra épülnek, így az informatikai támogatás leegyszerűsödik és testre szabhatóbb lesz. Az új biztonsági megoldások az üzleti számítógépeket új biztonsági ellenőrzési funkciókkal bővítik, és kiegészítő védelmi megoldásokat biztosítanak az operációs rendszer alatti szinteken.

2021. október 13. 18:26

Népszerű a szálláshelyek okmányolvasásához kifejlesztett furfangos magyar szoftver

Nincs több haladék - szeptember elsejétől minden magyarországi szálláshelyre érvényes az új adatszolgáltatási kötelezettség. A kormányrendelet újabb kihívásokat és költségeket jelent a pandémia miatt nehéz helyzetbe került turizmus vállalkozásai számára. A problémára a GoodID készített költséghatékony és szakszerű megoldást, így eszközberuházás helyett egy meglévő okostelefon is megteszi. 

2021. október 9. 16:13

Fejlettebb kiberbiztonsági védelmet biztosít a Nebula Felhő Hálózati Megoldáshoz a Zyxel

A Zyxel Networks bejelentette, hogy csúcskategóriás, fejlett fenyegetésvédelmi (ATP) tűzfalainak sorozata is támogatja mostantól a központosított felhőalapú kezelést, további, a kis- és középvállalkozásokat és menedzselt szolgáltatókat támogató funkciófrissítésekkel a Nebulán keresztül, hiszen mára a hibrid munkavégzés alaphelyzetté vált.

2021. október 9. 13:49

A Kingston Technology DDR5 memóriáját validálták elsőként az Intel platformra

A Kingston Technology Europe Co LLP bejelentette, hogy bevezetés előtt álló DDR5 UDIMM-memóriáit validálták az Intel platformra. Ez az első és legfontosabb mérföldkő a Kingston DDR5 memóriamegoldásai és a DDR5-öt alkalmazó Intel platformok közötti kompatibilitás igazolásának folyamatában.

2021. október 8. 17:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20