Akár főzni is lehetne az Nvidia GTX480-al

Genda Csongor Zoltán, 2010. április 6. 08:31

Az Nvidia hivatalosan is megerősítette a hírt, miszerint a GTX 470-es és 480-as csipekkel szerelt kártyák adott esetben túlhevülhetnek, és elérhetik a forrási hőmérsékletet is.

Drew Henry, a videokártya-gyártó egyik menedzsere a cég hivatalos blogjában azt írja, hogy igaznak bizonyultak a korábban pletykaszinten terjedésnek induló híresztelések, melyek az új GPU túlmelegedéséről számoltak be. Az alig egy hete piacra dobott termékek bizonyos esetben annyira felmelegedhetnek, hogy azok felületi hőmérséklete elérheti a 100 C fokot is. A teszteredmények szerint a 480-as teljesítményben felülmúlja az ATI Radeon HD 5870-esét, ennek viszont az az ára, hogy az Nvidia kártyák hamarabb felmelegednek nagy terhelés alatt. Henry bevallotta, hogy az ilyen nagy erejű VGA-k energiaszükséglete sokkal nagyobb az átlag termékekénél, ez pedig gyorsabb felhevüléshez vezet. Mindazon felhasználók tehát, akik nem használnak új kártyájukhoz speciális hűtőberendezést, azok nagy megterhelés alatt rendszerösszeomlásra számíthatnak, ám a gyengébb kábelek megolvadását és a félvezetők megégését sem lehet kizárni. A GPU-ban azonban még ez a magas hőmérséklet sem tehet kárt, ám ez az érvelés valószínűleg nem nyugtatja meg a 480-as csippel szerelt kártyák felhasználóit.
 

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új minősítés: szemkímélő kijelző

Komoly elismerésben részesültek az LG OLED paneljei: a kijelzők teljesítették a független minősítési eljárások globális vezető vállalata, a német TÜV Rheinland szigorú feltételeit, így kiérdemelték a szervezet „szemkímélő kijelző” minősítését.

 

2019. szeptember 18. 10:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás