Virtuális falu lesz Ivád

MTI Sajtóadatbank, 2010. április 7. 10:25

Ferdepályás focimeccséről, spontán esküvőjéről, batyus galoppjáról is elhíresült Heves megyei Ivád lakói most a játékpiacot alapjaiban megrengető módon a valóságot összekötnék a virtuális valósággal, a falu virtuális mását kívánja létrehozni a község önkormányzata. Mindez azt jelenti, hogy a játékosok virtuális fejlesztései a valóságban is megvalósulhatnának. Ennek érdekében keresik az együttműködés lehetőségét a szoftvergyártó cégekkel - tájékoztatta az MTI-t Ivády Gábor polgármester.

A virtuális világok kialakítását elősegítő, ma is népszerű internetes játékoktól az különbözteti meg az ivádiak kezdeményezését, hogy a számítógépen megvalósított fejlesztések a való világban is létrejöhetnének, ami hozzájárulna a község fejlődéséhez - mondta Ivády.

 A faluvezető emlékeztetett arra: a világon legnépszerűbb számítógépes játékok keretében virtuális világokban kell megállnunk a helyünket. Példaként említette, hogy a SIMS elnevezésű programból például több mint 100 millió példányt vásároltak szerte a világban. Ugyanakkor saját elképzelésük szerint Ivád esetében a játékpiacot alapjaiban megrengető módon a valóságot összekötnék a virtuális valósággal. Mindez azt jelenti, hogy a játékosok virtuális fejlesztései a valóságban is megvalósulhatnának.

 Ivády Gábor példaként említette, hogy ha a játékos a számítógépen egy kutat ás, azt Ivádon pontosan úgy megvalósítanák, vagy elültetnék a számítógépen megjelölt helyen a játékos által vásárolt tulipánhagymát. Közlése szerint az egész játék Ivádon, és a falunak az interneten kialakított tökéletes másán zajlana. Szerinte ez finanszírozható volna, például abból az 500 forintnyi "kommunális adóból", amelyet a játékosok fizetnének a játékban való részvételért. Ugyancsak példaként említette, hogy száz résztvevő összefogása esetén már akár egy falusi szálláshely is kialakítható lenne a 400 lakosú településen. De a virtuális ivádiakkal együtt állíthatnák össze a község rendezvénynaptárát, vagy akár azt is közösen döntenék el, hogy mi legyen a menü az aktuális falunapon - sorolta a polgármester. Ugyanakkor a "virtuális ivádi lakosok" ott ülhetnek a képviselőtestületi üléseken, online hozzászólhatnának a tervekhez, a költségvetéshez, vagy a különböző döntésekhez.

 Amennyiben az elképzelés megvalósul, a faluban tucatnyi webkamerát fognak elhelyezni, hogy a játékosok folyamatosan nyomon tudják követni a való világban történő eseményeket – ismertette elképzeléseiket a polgármester.

 Az ivádi faluvezető ismert az országos figyelmet is kiváltó akciókról. Korábban, a többi között batyus galoppot rendezett a Nemzeti Vágta parodizálására, meghirdette, hogy eladóak a településen található közterületek elnevezései, vagy magyar-szlovák polgármesterek részvételével focimeccset szervezett a két nemzet békéltetése érdekében.
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Új tagokkal bővült a G-Shock női karóráinak választéka

A Casio bemutatta a G-Shock márka legújabb ütésálló karóráit. A kompakt, analóg-digitális számlappal rendelkező karórák a nőiességet ünneplik és rózsaarany (ú.n. rose gold) színben tündökölnek. Mint ismeretes ez az árnyalat eredetileg az ékszereknél jelent meg, de ma már a karórákon is hódít. 

2023. október 1. 13:36

20 éves jubileumát ünnepli a Budapest Design Week

Idén 20. alkalommal rendezik meg 2023. október 5. és 15. között a Budapest Design Weeket (BDW), amelyre jubileumi programsorozattal készül a Magyar Formatervezési Tanács. A fesztivál fókuszában a BDW elmúlt 20 évének legkiemelkedőbb szereplői, alkotásai és eseményei állnak, emellett számos izgalmas programmal, köztük kerekasztal-beszélgetésekkel, szakértői előadásokkal és neves hazai designvállalkozások bemutatásával ünnepelnek. A visszatekintés mellett kiemelt szerepet kap a jövőtervezés is.

2023. október 1. 11:49

Karrierváltás: 600 ezerhez közelít a junior informatikusok átlagbére

A recesszió ellenére is keresettek a hazai munkaerőpiacon az informatikusok: egy jellemzően 5-6 hónapos képzés után egy éven belül átlagosan havi bruttó 596 ezer forintot vihetnek haza azok, akik a karrierváltás mellett döntenek. 

2023. október 1. 10:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38