Virtuális falu lesz Ivád

MTI Sajtóadatbank, 2010. április 7. 10:25

Ferdepályás focimeccséről, spontán esküvőjéről, batyus galoppjáról is elhíresült Heves megyei Ivád lakói most a játékpiacot alapjaiban megrengető módon a valóságot összekötnék a virtuális valósággal, a falu virtuális mását kívánja létrehozni a község önkormányzata. Mindez azt jelenti, hogy a játékosok virtuális fejlesztései a valóságban is megvalósulhatnának. Ennek érdekében keresik az együttműködés lehetőségét a szoftvergyártó cégekkel - tájékoztatta az MTI-t Ivády Gábor polgármester.

A virtuális világok kialakítását elősegítő, ma is népszerű internetes játékoktól az különbözteti meg az ivádiak kezdeményezését, hogy a számítógépen megvalósított fejlesztések a való világban is létrejöhetnének, ami hozzájárulna a község fejlődéséhez - mondta Ivády.

 A faluvezető emlékeztetett arra: a világon legnépszerűbb számítógépes játékok keretében virtuális világokban kell megállnunk a helyünket. Példaként említette, hogy a SIMS elnevezésű programból például több mint 100 millió példányt vásároltak szerte a világban. Ugyanakkor saját elképzelésük szerint Ivád esetében a játékpiacot alapjaiban megrengető módon a valóságot összekötnék a virtuális valósággal. Mindez azt jelenti, hogy a játékosok virtuális fejlesztései a valóságban is megvalósulhatnának.

 Ivády Gábor példaként említette, hogy ha a játékos a számítógépen egy kutat ás, azt Ivádon pontosan úgy megvalósítanák, vagy elültetnék a számítógépen megjelölt helyen a játékos által vásárolt tulipánhagymát. Közlése szerint az egész játék Ivádon, és a falunak az interneten kialakított tökéletes másán zajlana. Szerinte ez finanszírozható volna, például abból az 500 forintnyi "kommunális adóból", amelyet a játékosok fizetnének a játékban való részvételért. Ugyancsak példaként említette, hogy száz résztvevő összefogása esetén már akár egy falusi szálláshely is kialakítható lenne a 400 lakosú településen. De a virtuális ivádiakkal együtt állíthatnák össze a község rendezvénynaptárát, vagy akár azt is közösen döntenék el, hogy mi legyen a menü az aktuális falunapon - sorolta a polgármester. Ugyanakkor a "virtuális ivádi lakosok" ott ülhetnek a képviselőtestületi üléseken, online hozzászólhatnának a tervekhez, a költségvetéshez, vagy a különböző döntésekhez.

 Amennyiben az elképzelés megvalósul, a faluban tucatnyi webkamerát fognak elhelyezni, hogy a játékosok folyamatosan nyomon tudják követni a való világban történő eseményeket – ismertette elképzeléseiket a polgármester.

 Az ivádi faluvezető ismert az országos figyelmet is kiváltó akciókról. Korábban, a többi között batyus galoppot rendezett a Nemzeti Vágta parodizálására, meghirdette, hogy eladóak a településen található közterületek elnevezései, vagy magyar-szlovák polgármesterek részvételével focimeccset szervezett a két nemzet békéltetése érdekében.
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Genesis termékei már a Media Marktban is kaphatók

Az elsősorban gamer perifériákat gyártó Genesis termékei mostantól már a Media Marktban is kaphatók. Elsőként billentyűzetek, egerek, egérpadok, fejhallgatók kaptak helyet a kínálatban, mely a jövőben fokozatosan tovább bővül. Ennek a lépésnek köszönhetően a magyar gamerek számára még könnyebben elérhetővé váltak a kedvező áron jó minőséget nyújtó márka termékei.

2021. november 27. 19:26

Erősödik a GuideVision európai és hazai ügyfélportfóliója

A GuideVision cseh központú európai vállalat 2020 őszén vált az Infosys részévé. A közel 14 milliárd Ft értékű ügylet kiemeltnek számít a IT szektorban. Az egy éve rendkívüli hatékonysággal működő társulás mindkét vállalat számára új távlatokat nyitott: ebből kiemelkedik a német prémium luxusautókat gyártó Daimlerrel kötött szerződés, amely az Infosys és GuideVision történetének egyik legjelentősebb projektje. 

2021. november 27. 17:59

Új okosórát hoz a magyar piacra a HUAWEI

Klasszikus karórákra emlékeztető dizájnnal, nagyobb kijelzővel, vékonyabb készülékházzal, forgatható koronával és még strapabíróbb borítással ékezik Magyarországra a Watch GT 3. A HUAWEI legújabb, valódi stílusikon okosórájának előlapja rozsdamentes acélból, hátlapja polimer szálas kompozit anyagból készült, ami egyrészt ellenállóbbá teszi a környezeti behatásokkal szemben, másrészt igazán egyedi és különleges stílus-kiegészítővé válik a csuklón. És emellett akár két hétig is bírja egyetlen feltöltéssel. 

2021. november 27. 16:22

Csúcsvezetők a nappaliban

Napról napra változó piaci környezet, távmunka, széteső csapatok és hektikus üzletmenet – az elmúlt két évben lassan hozzászokhattak a vezetők a koronavírussal érkező bizonytalansághoz és a folyamatos újratervezéshez, most viszont ideje a jövőre koncentrálni. Míg a 2020-as Strech konferencia a COVID-válság által felvetett akut problémákkal és gyakorlati tippekkel várta a felső vezetőket és menedzsereket, idén már a hosszabb távú stratégiák, a válságálló és tartós sikert hozó megoldások kerülnek a nemzetközi menedzsment konferencia fókuszába december 7. és 9. között. A szervezők többek között a Morgan Stanley és a Prezi világhírű szakembereivel, sőt, a magyar férfi vízilabda válogatottat sikerre vezető Kemény Dénessel keresik a választ a kérdésre: mitől lesz valaki nem csak jó, de eredményes menedzser a 21. században?

2021. november 27. 14:55

Pályázat a magyar e-kereskedelem helyzetét felmérő kutatás lefolytatására

A Digitális Kereskedelmi Szövetség (DKSZ) meghirdette a magyar digitális kereskedelem helyzetét felmérő és bemutató kutatás lefolytatására felhívó pályázatát, amelyre piackutató cégek jelentkezését várják. A kutatás célja, hogy átfogó képet adjon a digitális kereskedelem helyzetéről, megalapozza azt a stratégiát és kijelölje azokat az irányokat, amelyek a hazai kereskedelem digitális felzárkóztatását célozzák. A DKSZ alapító partnerei között van az Adevinta Hungary, a Google, az IVSZ, a DHL, a Mastercard, a Growww Digital és a Webshippy. A szövetség létrehozásának célja a magyar digitális kereskedelem helyzetének előmozdítása, ezt a munkát segíti a tervezett kutatás. 

2021. november 27. 13:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12