Virtuális falu lesz Ivád

MTI Sajtóadatbank, 2010. április 7. 10:25

Ferdepályás focimeccséről, spontán esküvőjéről, batyus galoppjáról is elhíresült Heves megyei Ivád lakói most a játékpiacot alapjaiban megrengető módon a valóságot összekötnék a virtuális valósággal, a falu virtuális mását kívánja létrehozni a község önkormányzata. Mindez azt jelenti, hogy a játékosok virtuális fejlesztései a valóságban is megvalósulhatnának. Ennek érdekében keresik az együttműködés lehetőségét a szoftvergyártó cégekkel - tájékoztatta az MTI-t Ivády Gábor polgármester.

A virtuális világok kialakítását elősegítő, ma is népszerű internetes játékoktól az különbözteti meg az ivádiak kezdeményezését, hogy a számítógépen megvalósított fejlesztések a való világban is létrejöhetnének, ami hozzájárulna a község fejlődéséhez - mondta Ivády.

 A faluvezető emlékeztetett arra: a világon legnépszerűbb számítógépes játékok keretében virtuális világokban kell megállnunk a helyünket. Példaként említette, hogy a SIMS elnevezésű programból például több mint 100 millió példányt vásároltak szerte a világban. Ugyanakkor saját elképzelésük szerint Ivád esetében a játékpiacot alapjaiban megrengető módon a valóságot összekötnék a virtuális valósággal. Mindez azt jelenti, hogy a játékosok virtuális fejlesztései a valóságban is megvalósulhatnának.

 Ivády Gábor példaként említette, hogy ha a játékos a számítógépen egy kutat ás, azt Ivádon pontosan úgy megvalósítanák, vagy elültetnék a számítógépen megjelölt helyen a játékos által vásárolt tulipánhagymát. Közlése szerint az egész játék Ivádon, és a falunak az interneten kialakított tökéletes másán zajlana. Szerinte ez finanszírozható volna, például abból az 500 forintnyi "kommunális adóból", amelyet a játékosok fizetnének a játékban való részvételért. Ugyancsak példaként említette, hogy száz résztvevő összefogása esetén már akár egy falusi szálláshely is kialakítható lenne a 400 lakosú településen. De a virtuális ivádiakkal együtt állíthatnák össze a község rendezvénynaptárát, vagy akár azt is közösen döntenék el, hogy mi legyen a menü az aktuális falunapon - sorolta a polgármester. Ugyanakkor a "virtuális ivádi lakosok" ott ülhetnek a képviselőtestületi üléseken, online hozzászólhatnának a tervekhez, a költségvetéshez, vagy a különböző döntésekhez.

 Amennyiben az elképzelés megvalósul, a faluban tucatnyi webkamerát fognak elhelyezni, hogy a játékosok folyamatosan nyomon tudják követni a való világban történő eseményeket – ismertette elképzeléseiket a polgármester.

 Az ivádi faluvezető ismert az országos figyelmet is kiváltó akciókról. Korábban, a többi között batyus galoppot rendezett a Nemzeti Vágta parodizálására, meghirdette, hogy eladóak a településen található közterületek elnevezései, vagy magyar-szlovák polgármesterek részvételével focimeccset szervezett a két nemzet békéltetése érdekében.
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány Fehér bot napi rendezvényéről

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2019. október 18-án, a Vakok Általános Iskolájának Nádor Termében tartotta a Nemzetközi fehér bot napja alkalmából  szervezett ünnepi rendezvényét. Az alapítvány immár 16 éve adományoz képernyőolvasó és – nagyító szoftvereket, felújított számítógépeket és digitális diktafonokat vak és gyengénlátó emberek számára. A képernyőolvasó és –nagyító szoftverek hallhatóvá vagy sokszoros felnagyításban láthatóbbá teszik a vak és gyengénlátó emberek számára a számítógép képernyőjén megjelenő információkat. Ezáltal biztosítják számukra az inkluzív tanulás, munkavégzés és a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.

2019. október 20. 14:17

5 alapfeltétel a sikeres digitális átálláshoz

Hogyan alakítja át a negyedik ipari forradalom és az azt működtető innovatív technológia a vállalkozások ügyfélkapcsolatait és folyamatait? Hol tartanak a hazai vállalatok a digitális átállás folyamatában? Milyen tanulsága van az eddig végrehajtott projekteknek?  A Deloitte szakértői az idei Salesforce Basecamp Budapest rendezvényen egy kerekasztal beszélgetés során ezekben az izgalmas kérdésekben osztották meg gyakorlati tapasztalataikat.

2019. október 20. 13:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás