Mától az iWiW-en is lehet csiripelni

forrás Prim Online, 2010. április 8. 18:54

Az április 8-tól megnyílt iWiW Kapuban legelőször ún. Csiripeket lehet majd továbbítani és megosztani. Így a Turulcsirip, a legnagyobb hazai Twitter site csatlakozik elsőként az iWiW rendszeréhez. Ezt követi hamarosan a Netpincér rendszere.

A hazai fejlesztők szerda esti, önszerveződő Meetup mini-konferenciáján jelentették be az iWiW és a Turulcsirip (Blogter) munkatársai, hogy az április 8-tól megnyíló iWiW Kapuban legelőször csiripes üzeneteket lehet majd továbbítani és megosztani.

Az iWiW Kapu várja a külső közösségi rendszerek, website-ok csatlakozását.

Tóth Benedek, a Turulcsirip vezetője elmondta, hogy ezt követően a csiripeket, azaz mikroüzeneteket publikáló felhasználók egyszerűen beállíthatják, hogy az üzeneteik párhuzamosan a Twitteren, iWiW-en egyszerre jelenjenek meg. Illetve az iWiW-es felhasználók is kapcsolódhatnak a Csirip üzeneteihez, rendszeréhez. Ezzel a Csirip jelenlegi napi 40 ezres rövidüzenet száma várhatóan tovább növekszik.

A Csiripen a napokban futott le az első fizetős mikroüzenet reklám. A Szponzorált Retweet-et legelőször a T-Mobile rendelte meg és a formátum lényege, hogy a csirip, azaz rövid üzenet folyamba bekerülve és „lemozogva” jelenik meg minden csiripes felhasználónak. A rövid szöveges, ám feltűnő reklámüzenet így a napi üzenet folyam részeként, integrált üzenetként jelenik meg. 

A hirdetési forma újszerűségét az adja, hogy a Twitteren jelenleg nem lehet hirdetni. Viszont így a hazai hirdetők elérhetik a magyar Twitter, a Csirip folyamatosan bővülő táborát.


Kulcsszavak: iWiW Twitter

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan alakul az üvegszálas adatátvitel technológia jövője?

Jelenleg vitathatatlan az üvegszálas technológiák szerepe a szélessávú internethálózatokban. Azonban ezek a hálózatok elsősorban a nagyvárosokat és környéküket szolgálják ki, így jogos a kérdés, hogyan fejlődik majd ez az iparág a következő években 2030-ig. A Deloitte tanulmánya négy szélsőséges forgatókönyvet vázol fel a piac fejlődésével kapcsolatban, melyekben azt igyekeztek megbecsülni, milyen irányt vehet az üvegszálas adatátvitel technológia jövője, kik lehetnek a legfontosabb szereplők, illetve hogyan alakulhatnak a fogyasztói szokások. 

2021. december 4. 11:54

Egymillió oktatási intézmény internethozzáférését térképezték fel az Ericsson segítségével

Egy évvel azután, hogy az Ericsson globális partnerségre lépve támogatni kezdte a Giga Kezdeményezés elnevezésű, az iskolai internetellátottságot feltérképező programot, mérföldkőhöz érkezett a közös munka, hiszen világszerte egymillió iskola internet hozzáférési lehetőségeit sikerült már felmérni.

2021. november 4. 21:25

Évi kétmillió mérés az NMHH független netsebességmérő oldalán

Ha az internetsebességünk rendszeresen elmarad a szolgáltató által garantált értékektől, érdemes a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH)  mérőszolgálatához fordulnunk. A Szélessáv.net oldalon elérhető internetsebességmérő most megújult, pontosabban dokumentált mérési jegyzőkönyvvel segíti a fogyasztó védelmét. Az elmúlt évben a külső felhasználók több mint kétmillió mérést végeztek el a független hatósági felületen.

2021. október 21. 15:38

Bemutatja 10 Gbit/s sávszélességű lakossági szolgáltatását a DIGI

A DIGI Magyarországon elsőként indítja el a 10 Gbit/s sávszélességet biztosító szolgáltatását, a jelenlegi piacon legnagyobb sávszélességgel bíró Fiberlink 10G-t. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat az első magyarországi távközlési szolgáltató, amely 10 Gbit/s-ot elérő szolgáltatást biztosít, ezzel a technológiai fejlődés új fejezetét elindítva a piacon.

2021. október 19. 18:42

A 3G küszöbön álló búcsúja során a hírközlési hatóság a fogyasztók védelmére összpontosít

A mobiltelefon-hálózatokban használt 3G-technológia felett eljárt az idő, lassú, drága és nem hatékony – ezt erősítették meg a mobilszolgáltatók és az állami szereplők is a 3G jövőjéről szervezett konferencián csütörtökön. A kivezetés időpontjáról a szolgáltatók döntenek, a hatóság célja a fogyasztók védelme, a tudatos döntésekhez szükséges információ biztosítása – mondta Kollár Péter, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szakértője.  

2021. október 1. 18:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58