Máris több száz játékprogram tölthető le az iPad-re

Milkovits Gábor, 2010. április 9. 08:00

A játékstúdiók láthatóan felismerték, mekkora lehetőségeket tartogat számukra az Apple iPad mini-tablet gépe, mivel már rögtön a piaci premier után mintegy 850 új, a készülékre szabott játékprogramot lehet hozzá letölteni.

Fontos megjegyezni, hogy a fenti mennyiségben nincs benne az a közel 25 000 játék, amelyeket az iPhone-ra és az iPod Touch-ra fejlesztettek és egyébként szintén futnak az iPad-en. A cégeket nyilvánvalóan az Apple is ösztönözte, no meg ők maguk is rájöhettek éppen az előbb említett készülékek kapcsán, hogy mennyire népszerűek lehetnek a játékprogramok az ilyen érintőképernyős, hordozható készülékeken. Ráadásul az iPad nagyobb képernyője miatt kifejezetten ideális lehet a játékprogramokhoz, sőt már most vannak olyan termékek, amelyeket egy iPad-en egyszerre többen is játszhatnak. Ilyen például az UNO virtuális kártyajáték, vagy a kooperatív megoldásokat igénylő, repülőgépek sorozatos landolását imitáló Flight Control HD. Az érintőképernyő emellett új funkciók bevezetését is támogatja a játékokban: a  N.O.V.A Near Orbit Vanguard Alliance játékban például lehet két ujjal gránátot hajítani, vagy egy kézzel körberajzolt területen rakétával megsemmisíteni az ellenséget.

Peter Farago, a Flurry piackutató alelnöke a Reuters-nek nyilatkozva elmondta, nem véletlen, hogy az iPad-re most letölthető mintegy 2300 alkalmazás jó harmada játékprogram. Az Apple ugyanis az iPod Touch tapasztalatai alapján tudja, mennyire fontosak lehetnek a játékok a készülékek népszerűségének szempontjából. Katy Huberty, a Morgan Stanley elemzője éppen emiatt azt prognosztizálja, hogy a játékok révén az Apple az eredetileg megcélzott 5 millió helyett akár 8-10 millió iPad-et is eladhat az idén.

Kulcsszavak: iPad játék

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Biomasszából készült okosórával köszönti a tavaszt a Casio

Vadonatúj modellel bővül az ütésálló G-Shock márkához tartozó, sportolásra tervezett G-Squad termékcsalád kínálata. A GBD-H2000-res négy új színben érkezik meg, amelyek közös jellemzője, hogy minden eddiginél könnyebb kivitelben készülnek, ezáltal pedig kényelmesebb viseletet biztosítanak. 

2023. március 31. 15:51

A tévé továbbra is stabil társ a háztartásokban

A tévénézési szokások generációról generációra változnak, de a televíziók helye egyelőre megingathatatlannak tűnik a háztartásokban – derül ki a Samsung reprezentatív felméréséből*. Azonban egyre bővül azon szituációk és tevékenységek köre, ahogyan és amikor bekapcsoljuk a készüléket.

2023. március 28. 14:09

Így nézd a tévét, és a rezsiszámlán is spórolhatsz

Az elmúlt évtizedekben az otthoni szórakozás egyik fő eszköze lett a televízió, ami a mai napig szinte minden háztartásban megtalálható. Friss adatok szerint a magyar lakosság napi közel 5 órán át használja a tévéképernyőt*, ami az otthon összenergia-fogyasztására is hatással van. A közelgő Föld Órája kezdeményezés éppen az ökológiai lábnyomunk csökkentésére – tehát részben a villanyáram-fogyasztásunk mérséklésére – igyekszik felhívni a figyelmet. Az LG szakértői ennek alkalmából összegyűjtöttek pár tippet, melyekkel gazdaságosabbá tehetjük a televíziónk használatát.

2023. március 25. 17:02

Kis és közepes méretű épületek intelligensebb és egyszerűbb kezelése

A most bejelentett Connect Box nyílt és könnyen kezelhető IoT-megoldást ad kis- és középméretű épületek felügyeletéhez. A teljesítmény felhasználóbarát monitorozásával és optimalizálásával lehetővé teszi az energiahatékonyság akár 30 százalékos növelését, valamint a beltéri levegőminőség jelentős javítását olyan létesítményekben, mint az iskolák, kiskereskedelmi üzletek, lakások és kis irodák.

2023. március 24. 19:28

Új csúcskategóriás okoseszközöket mutat be a Huawei Európában

Számos új csúcskategóriás terméket mutatott be a Huawei március 23-án Kínában. Az innovatív eszközök között szerepel a HUAWEI P60 Pro és a HUAWEI Mate X3 zászlóshajó okostelefon, a HUAWEI MateBook X Pro notebook, a HUAWEI WATCH Ultimate okosóra és a HUAWEI FreeBuds 5 vezeték nélküli fülhallgató. Az új termékek hamarosan Európában is elérhetőek lesznek, a bemutatót május 9-én, Münchenben tartja a gyártó.

2023. március 23. 16:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08