NFÜ: kiépülnek az önkormányzati e-szolgáltató központok a régiókban

MTI Sajtóadatbank, 2010. április 16. 09:15

Kiépülnek az elektronikus közigazgatási szolgáltatási (ASP) központok a régiókban várhatóan 2011 második feléig - mondta be Mosonyi Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Regionális Operatív Program (ROP) irányító hatóságának vezetője, főigazgató csütörtökön sajtóbeszélgetésen, Budapesten.

Elmondta: a térségi közigazgatási és közszolgáltatási informatika rendszerek továbbfejlesztésére kiírt pályázatra 13-an jelentkeztek, közülük a szegedi, a pécsi, a debreceni, a miskolci, a székesfehérvári, az érdi és a szombathelyi önkormányzatok nyertek támogatást az ASP-központok kialakítására.

Az ASP központok kiépítésére és a települési önkormányzatok csatlakozására régiónként 1,5 milliárd forint, többségében uniós forrás áll rendelkezésre, a nyertes önkormányzatok 10 százalékos önrészt adnak a projekthez.

Mosonyi Balázs elmondta, hogy a települési önkormányzatok csatlakozhatnak a jövő év második felére elkészülő elektronikus szolgáltató központokhoz, és több hatósági eljárás intézése válik egyablakos on-line formában lehetővé.

A települési önkormányzatok a régiós központhoz uniós támogatással csatlakozhatnak, a település méretétől függően 15-85 millió forintos pályázati támogatással.

A főigazgató hangsúlyozta, hogy az elektronikus önkormányzati ügyintézés fejlesztés és széles körű elterjesztése uniós kötelezettség is. A fejlesztések révén lehetővé válik a hatékonyabban önkormányzati működés, a településenkénti eltérő gyakorlat egységesítése a régiókban.

Kulcsszavak: közigazgatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még biztonságosabbá vált a bankolás a Budapest Banknál

A 2019. szeptember 14-én hatályba lépő új, európai uniós pénzforgalmi irányelv két fő újdonságot hoz a mindennapi bankolásban: egyfelől az eddiginél is biztonságosabbá válnak a banki tranzakciók, másfelől megnyílik az út az új, innovatív szolgáltatások bevezetése előtt. Az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges megerősítő (SMS) kód (3DS) kiküldése Budapest Bank ügyfelei esetében már idén január óta működik. 

2019. szeptember 15. 09:48

IBM-mel gyorsítják a digitális transzformációt Délkelet-Európa vezető pénzintézetei

Egyre több délkelet-európai országban bővül az internetes bankolás lehetősége. A technológiai fejlődés, új szabályozások mind-mind hatással vannak a bankszektor digitalizációjára.

2019. szeptember 13. 15:18

Gamification a bankolásban

A digitális világ és a mobilizáció drámaian formálja át a bankrendszert: a gamification és az élményalapú platformokon történő tranzakcióké a jövő az elkövetkező 10 évben.

2019. szeptember 13. 11:09

A V4 Future Sports Festival döntőjének mezőnye

Counter Strike: Global Offensive (CS:GO), Fortnite, Gran Turismo, FIFA, NBA2k20, Tekken - különféle játékokban mérhetik össze erejüket a több mint 110 millió forint összdíjazású tornán az e-sport világ profi és amatőr szereplői.  A szeptember 21-22. között a budapesti Hungexpón megrendezett eseményen az izgalmas kiállítások mellett VR-állomások, szimulátorok, és youtuber színpad várja az érdeklődőket.   

2019. szeptember 10. 16:04

Milyen technológiai innovációk színesíthetik a diákéletet?

A Red Bull szeptember 9-én elindította a jelentkezést a Red Bull Basement University programjára. A kezdeményezés keretein belül a világ minden pontjáról várják az egyetemisták ötleteit arra, hogy hogyan lehetne a technológiai innováción keresztül fejleszteni a diákéletet a campusokon innen és túl. Magyarországon október 28-ig lehet nevezni a weboldalon.

2019. szeptember 10. 12:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás