NFÜ: kiépülnek az önkormányzati e-szolgáltató központok a régiókban

MTI Sajtóadatbank, 2010. április 16. 09:15

Kiépülnek az elektronikus közigazgatási szolgáltatási (ASP) központok a régiókban várhatóan 2011 második feléig - mondta be Mosonyi Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Regionális Operatív Program (ROP) irányító hatóságának vezetője, főigazgató csütörtökön sajtóbeszélgetésen, Budapesten.

Elmondta: a térségi közigazgatási és közszolgáltatási informatika rendszerek továbbfejlesztésére kiírt pályázatra 13-an jelentkeztek, közülük a szegedi, a pécsi, a debreceni, a miskolci, a székesfehérvári, az érdi és a szombathelyi önkormányzatok nyertek támogatást az ASP-központok kialakítására.

Az ASP központok kiépítésére és a települési önkormányzatok csatlakozására régiónként 1,5 milliárd forint, többségében uniós forrás áll rendelkezésre, a nyertes önkormányzatok 10 százalékos önrészt adnak a projekthez.

Mosonyi Balázs elmondta, hogy a települési önkormányzatok csatlakozhatnak a jövő év második felére elkészülő elektronikus szolgáltató központokhoz, és több hatósági eljárás intézése válik egyablakos on-line formában lehetővé.

A települési önkormányzatok a régiós központhoz uniós támogatással csatlakozhatnak, a település méretétől függően 15-85 millió forintos pályázati támogatással.

A főigazgató hangsúlyozta, hogy az elektronikus önkormányzati ügyintézés fejlesztés és széles körű elterjesztése uniós kötelezettség is. A fejlesztések révén lehetővé válik a hatékonyabban önkormányzati működés, a településenkénti eltérő gyakorlat egységesítése a régiókban.

Kulcsszavak: közigazgatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar fejlesztésű szoftver mentheti meg a szabadulószobákat

A szabadulószoba egy olyan világhírű hungarikum, mely mára minden országban elterjedt. A jelenlegi járványhelyzetben azonban a túlélésért küzdenek a kijutós játékok.

2020. április 5. 15:59

Díjmentes 100 perc a kiemelten veszélyeztetett korosztály számára a Vodafone-tól

A Vodafone Magyarország szeretné ügyfeleit támogatni a koronavírus miatt kialakult helyzetben, ennek részeként a leginkább veszélyeztetett korosztály számára, a 65 éves és annál idősebb, feltöltőkártyás ügyfeleinek plusz 100 perc díjmentes lebeszélhetőséget biztosít. A szolgáltató április 6-án éjféltől minden érintett ügyfele számára automatikusan aktiválja a kedvezményt. Kifejezetten ennek a korosztálynak segít a feltöltőkártyás adategyeztetési kötelezettség felfüggesztése is, amit már márciustól megszüntetett a Vodafone Magyarország.

2020. április 5. 12:36

Hogyan védekezzünk adatvédelmi visszaélések ellen otthoni munkavégzés idején?

A vállalkozások jelentős része az elmúlt hetekben kénytelen volt otthoni munkavégzésre átállni. Az ezzel együttjáró kommunikációs problémákat ráadásul sok esetben eddig nem használt új technológia alkalmazásával tudták csak megoldani. A home office és az új megoldások használata azonban olyan információbiztonsági és adatvédelmi kockázatokkal járnak, amelyekre a cégek nem biztos, hogy felkészültek. A Deloitte szakértői segítségként összegyűjtötték, melyik a tíz legfenyegetőbb sérülékenység és hogyan lehet elkerülni a bajt?

2020. április 5. 12:35

Az új egyensúlymutatvány: távmunka kiberbiztonsági kockázatok nélkül

A koronavírus-világjárvány soha nem látott mértékben teszi próbára, milyen mértékben képesek a modern és rugalmas munkavégzési módszerek biztosítani a felhasználók számára a tér- és időbeli korlátoktól mentes, tetszőleges eszközön történő, produktív hozzáférést. Napjaink nagyvállalati mobiltechnológiáival a dolgozók távolról csatlakozhatnak a munkájukhoz szükséges adatokhoz és erőforrásokhoz – amikor és amilyen eszközön éppen szeretnének.

2020. április 5. 10:21

Tízezer könyvvel támogatja a Libri a Kórházszövetséget

A Libri Könyvkereskedelmi Kft. szeretne segíteni azoknak az egészségügyi dolgozóknak és betegeknek, akik a koronavírus idejére karanténba szorultak. A Libri a Magyar Kórházszövetségen keresztül 13 budapesti kórházba juttatja el könyvadományait. 

2020. április 4. 13:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás