NFÜ: kiépülnek az önkormányzati e-szolgáltató központok a régiókban

MTI Sajtóadatbank, 2010. április 16. 09:15

Kiépülnek az elektronikus közigazgatási szolgáltatási (ASP) központok a régiókban várhatóan 2011 második feléig - mondta be Mosonyi Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Regionális Operatív Program (ROP) irányító hatóságának vezetője, főigazgató csütörtökön sajtóbeszélgetésen, Budapesten.

Elmondta: a térségi közigazgatási és közszolgáltatási informatika rendszerek továbbfejlesztésére kiírt pályázatra 13-an jelentkeztek, közülük a szegedi, a pécsi, a debreceni, a miskolci, a székesfehérvári, az érdi és a szombathelyi önkormányzatok nyertek támogatást az ASP-központok kialakítására.

Az ASP központok kiépítésére és a települési önkormányzatok csatlakozására régiónként 1,5 milliárd forint, többségében uniós forrás áll rendelkezésre, a nyertes önkormányzatok 10 százalékos önrészt adnak a projekthez.

Mosonyi Balázs elmondta, hogy a települési önkormányzatok csatlakozhatnak a jövő év második felére elkészülő elektronikus szolgáltató központokhoz, és több hatósági eljárás intézése válik egyablakos on-line formában lehetővé.

A települési önkormányzatok a régiós központhoz uniós támogatással csatlakozhatnak, a település méretétől függően 15-85 millió forintos pályázati támogatással.

A főigazgató hangsúlyozta, hogy az elektronikus önkormányzati ügyintézés fejlesztés és széles körű elterjesztése uniós kötelezettség is. A fejlesztések révén lehetővé válik a hatékonyabban önkormányzati működés, a településenkénti eltérő gyakorlat egységesítése a régiókban.

Kulcsszavak: közigazgatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már több mint 75 ezren töltötték le a VírusRadar alkalmazást

Már több mint 75 ezren töltötték le a VírusRadar alkalmazást, amelyhez hasonló applikációk Európa több országában bizonyították, hogy rendkívül hasznosak a kontaktok beazonosításában, és életeket menthetnek a koronavírus-járvány második szakaszában - idézte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében a digitalizációért felelős helyettes államtitkárt.

2020. szeptember 27. 16:10

Virtuális bemutatóteremben ismerhetjük meg az LG legújabb üzleti kijelzőit és szolgáltatásait

Az online bemutatótermek nem újkeletűek, a 2020-as év példátlan körülményei miatt azonban értékük és jelentőségük a fogyasztói és üzleti márkák, valamint a vásárlók körében is megnőtt. A virtuális kiállításokkal a vállalatok könnyen megmutathatják az általuk kínált szolgáltatások és termékek előnyeit anélkül, hogy az érdeklődőknek ehhez el kellene látogatniuk egy adott helyszínre — a termékek ilyen jellegű megismerése pedig a megalapozott vásárlási döntések meghozatalában különösen fontos.

2020. szeptember 27. 14:57

Jövő héten startol a think.BDPST

Věra Jourovának, az Európai Bizottság alelnökének részvételével zajló beszélgetéssel nyílik meg jövő pénteken az egyik legfontosabb regionális innovációs konferencia Budapesten. A transzparenciáért és értékekért felelős biztos először vesz részt magyar szervezésű konferencián. Az Antall József Tudásközpont által szervezett think.BDPST ingyenesen követhető eseményén többek között szó esik a transzparencia és a demokrácia biztosításának lehetőségeiről a digitális innováció jelentette kihívások keretei közt, valamint az európai értékek védelméről is beszél majd a cseh biztos. 

2020. szeptember 27. 12:29

A Bridgestone abroncsa lett a kategóriaelső az ADAC idei téligumi-tesztjén

Az ADAC idei téligumi-tesztjének egyértelmű győztese a Bridgestone vezető téli gumija, a Blizzak LM005, amely a vizsgált 15 garnitúra személyautó-abroncs közül a legmagasabb pontszámot (2,0) kapta a német autóklub szakértőitől. A gumiabroncs-gyártó zászlóshajójának számító terméke az első olyan téli gumi, amely minden elérhető méretre a nedves tapadási tulajdonságáért megkapta az EU ‘A’ fokozatú minősítést, emellett magas pontszámot kapott kiegyensúlyozott teljesítmény-jellemzőiért is. 

2020. szeptember 27. 11:06

Elhunyt Varga László matematikus

Életének 89. évében elhunyt Varga László matematikus, az ELTE Informatikai Karának professor emeritusa, az ELTE díszdoktora, a matematikai tudományok doktora, a hazai programozáselméleti iskola egyik nemzetközileg is elismert vezető képviselője.

2020. szeptember 26. 15:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás