SPSS konferencia - kilencedszer

Kovács Attila, 2010. április 16. 22:52

2010. április 21-én immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az SPSS Adatbányászati és adatelemzési konferencia, melynek egyik fő témája idén az adatvédelem. A rendezvény kettős mottója: "Adatvédelem: elvek és gyakorlat - Adatbányászat: lehetőségek és korlátok". A Gerbaud-házban megtartandó szakmai esemény vendége és előadója lesz Jóri András adatvédelmi biztos.

A témához kapcsolódva kerekasztal beszélgetést is szerveznek, amelynek résztvevői többek között különböző szektorok nagy cégeinek vezetői, szakértői: Vereczki András, az AEGON vezérigazgató-helyettese; Hoffmann Márta, a Hoffmann Research International stratégiai igazgatója; Tóth Tamás, az OTP adatbányászati és elemzési osztályának vezetője; Vada Gergely, független üzleti coach; Jóri András, adatvédelmi biztos.

A szervezők azért választották délelőtti fő témának idén az adatvédelmet, mert ez az adatbányászati technológiák fejlődésének köszönhetően egyre inkább előtérbe kerül. Ez a technológiai fejlődés és az információk internetes megosztásának és elérésének elterjedése tette lehetővé, hogy az adatbányászat immár a szöveg- és webbányászattal is kiegészüljön. A személyes adatok védelmének problémája emiatt ma és a jövőben is heves viták tárgyát képezi majd.

A várható délutáni program, előadások, illetve várható előadók: Az adatbányászok már a spájzban vannak (Kovács Gyula, Data Research); Clemvoice -- hangból információ (Pancza Judit, SPSS Hungary); Megváltozott adatbáényászati fókuszok (Kurucsai János, Lombard Lízing); Hogyan hatott a válság az adatbányászok munkájára? (Szabó Norbert, OTP Bank); Pediktív analitika a weboldalak mögött --Ügyfélviselkedés alapú üzleti megoldások(Gáspár-Papanek Csaba, BME); SPSS Statistics 18.0 programcsomag újdonságai (Könyves Tóth Előd, SPSS Hungary).  

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Túllépnének a pedagógusok az iskolai kereteken a műszaki pályaorientációban

Több, külsős szakmai forrásból származó ismeretre, támogatásra lenne szüksége az általános- és középiskolai tanároknak, hogy a diákjaik pályaválasztását hathatósan segítsék, és körükben a műszaki szakmákat eredményesebben népszerűsítsék – derült ki az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ) által szervezett 21. századi STEM pedagógus konferencián

2019. november 19. 18:45

Hónapokba telik betölteni egy megüresedő állást

Vajon mennyi idő alatt lehet betölteni egy megüresedő állást ma Magyarországon? A Profession.hu legfrissebb adatai szerint a tapasztalt szakértők, vezetők esetében a kiválasztási folyamat akár hosszú hónapokig is eltarthat. Ráadásul, a cégek többségének véleménye szerint ez az idő a jövőben még tovább fog növekedni.

2019. november 19. 17:14

Lezárult az OTT-ONE szerverberuházása

Lezárultak az OTT-ONE 1,1 milliárd forintból megvalósuló szerverberuházásának előkészítő munkálatai: a beszerzett szerverek 2019. december 1-től állnak majd üzembe. A teljes egészében saját forrásból finanszírozott szerverkapacitás amellett, hogy támogatja a vállalatot a meglévő ügyfelek magas szintű kiszolgálásában, új lehetőségeket is teremt a társaság számára: a mintegy 800 kiszolgáló egységből álló szerverkapacitás igénybevételére már meg is kötötték az első szolgáltatási szerződést. 

2019. november 19. 12:50

Sikeresen mutatkoztak be a magyar startupok az ázsiai fintech csúcstalálkozón

A Startup Campus és Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA)  együttműködésében három hazai startup mutatkozott be az Ázsia FinTech Roadshow ötnapos, intenzív üzletfejlesztési túrán a globális pénzügyi innováció élvonalának Szingapúr, Kuala Lumpur és Jakarta érintésével. A résztvevő Brokerchooser, Péntech és Scolvo egyaránt hosszútávú ázsiai együttműködések reményében tértek haza.

2019. november 19. 10:13

A Fujitsu modellje új szintre emeli az automatizációval elérhető megtakarítást

A robotalapú folyamatautomatizáció (RPA) széles körű alkalmazásnak korlátait megszüntetve, a Fujitsu új modelje 12-16% közötti megtakarítást tesz lehetővé a működési költségben. A Fujitsu észak- és nyugat-európai ügyfelek számára elérhető, új ipari automatizációs működési modellje kiiktatja az RPA terjedését eddig gátló akadályokat, ami komoly változást hozhat tekintettel arra, hogy jelenleg világszerte csak a szervezetek 4%-a alkalmazza széles körben az RPA-technológiát. 

2019. november 18. 18:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás