HP Mini 210-es netbookok átlag fölötti tudással

Kiss Ádám Zoltán, 2010. április 17. 18:05

A Mini 210-es netbookokban a kis méret ellenére szinte minden benne van, amire egy átlagos laptoptulajdonosnak szüksége lehet, ráadásul három színben is elérhető.

A HP Mini 210-esek is kicsik, alig 3 cm vastagok és a 10 colos kijelző miatt alig 26 cm az átmérőjük. Könnyűek, de az 1,22 kg-os súlyuk ellenére az akkumulátoruk hosszú-hosszú órákig biztosítja számunkra például az internetezést a szabadban. Minden téren hű társunk, ha ki szeretnénk kapcsolódni egy kicsit, vagy van néhány óra, amit kellemesen akarunk eltölteni, például egy hosszú út során, vagy egy unalmas óra alatt az egyetemen. Multimédiás tudása zenehallgatásra és filmnézésre kiválóan alkalmas, de cseveghetünk  is az ismerőseinkkel a webkamera és a mikrofon segítségével. A PDA-knál vagy okostelefonoknál sokkal kényelmesebb, a hagyományos laptop billentyűk méretét 93 százalékosan megközelítő klaviatúra mellett az HP által kattintó táblának keresztelt tapipad egyszerre több érintést is felismer, amelyekkel a vezérlőfunkciók számos variációját kapjuk. Az adatokat a három USB kapu mellett Bluetooth kapcsolaton, SD, MM, MS és xD memória kártyán mozgathatjuk.

A HP Minik a Windows 7 Starter operációs rendszerrel kerülnek forgalomba. Az Intel ATOM N450-es processzor 1 GB DDR2 667-es memóriát kapott társnak. Egy további bővítő hely áll rendelkezésre a memória megnöveléséhez. Az adatokat és programokat egy 250 GB-os SATA merevlemezen tárolhatjuk. A 1024 x 600 pixeles képernyőt Intel GMA 3150-es hajtja meg. A képet HDMI csatlakozón át küldhetjük egy külső megjelenítőre. Egy sor exkluzív szoftvernek köszönhetően minden kötöttség nélkül férhetünk hozzá zenéinkhez, fotóinkhoz, videóinkhoz vagy dokumentumainkhoz. A mailjeink elolvasásához még az operációs rendszer betöltését sem kell megvárnunk, a HP QuickWeb megnyomásával néhány másodperc múlva már szörfözhetünk is a weben. Az otthoni PC-n tárolt dokumentumainkat a QuickSync automatikusan szinkronizálja a Minivel, mindkét gépen mindig az aktuális változaton dolgozhatunk. A QuickConnect fájljaink biztonságos tárolását teszi lehetővé az automatikus back-up és szinkronizációs szolgáltatással. A QuickStream-mel úgy érhetünk el tartalmakat a HP Mini-vel az interneten, hogy a fájlokat át sem kell másolnunk. A HP QuickDrive virtuális tároló szolgáltatás 100 GB adatot is képes tárolni.

Kulcsszavak: HP notebook

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Agresszív zsarolóvírus-taktikákról és tömeges jelszó-feltörő támadásokról számol be az ESET új vírusriportja

A kiberbiztonsági megoldásokat fejlesztő ESET közzétette a 2021 második harmadát vizsgáló vírusriportját, amely összefoglalja észlelőrendszereinek legfontosabb statisztikáit és kutatási eredményeit. Az ESET legújabb vírusriportja több aggasztó tendenciát is kiemel, köztük az egyre agresszívabb zsarolóvírus-taktikákat, az egyre intenzívebb brute-force támadásokat, valamint a gyakori, megtévesztő adathalász-kampányokat, melyek az otthonról dolgozókat célozzák.

2021. október 14. 12:27

Modern támogatások és biztonsági megoldások a Dell Technologiestól

A Dell Technologies bejelentette új támogatását és biztonsági megoldásait, amelyek elősegítik, hogy az informatikai vezetők modern, intelligens és biztonságos felhasználói élményt nyújthassanak az alkalmazottaknak. A ProSupport Suite for PCs új funkciói a mesterséges intelligenciára és a folyamatos rendelkezésre állásra épülnek, így az informatikai támogatás leegyszerűsödik és testre szabhatóbb lesz. Az új biztonsági megoldások az üzleti számítógépeket új biztonsági ellenőrzési funkciókkal bővítik, és kiegészítő védelmi megoldásokat biztosítanak az operációs rendszer alatti szinteken.

2021. október 13. 18:26

Népszerű a szálláshelyek okmányolvasásához kifejlesztett furfangos magyar szoftver

Nincs több haladék - szeptember elsejétől minden magyarországi szálláshelyre érvényes az új adatszolgáltatási kötelezettség. A kormányrendelet újabb kihívásokat és költségeket jelent a pandémia miatt nehéz helyzetbe került turizmus vállalkozásai számára. A problémára a GoodID készített költséghatékony és szakszerű megoldást, így eszközberuházás helyett egy meglévő okostelefon is megteszi. 

2021. október 9. 16:13

Fejlettebb kiberbiztonsági védelmet biztosít a Nebula Felhő Hálózati Megoldáshoz a Zyxel

A Zyxel Networks bejelentette, hogy csúcskategóriás, fejlett fenyegetésvédelmi (ATP) tűzfalainak sorozata is támogatja mostantól a központosított felhőalapú kezelést, további, a kis- és középvállalkozásokat és menedzselt szolgáltatókat támogató funkciófrissítésekkel a Nebulán keresztül, hiszen mára a hibrid munkavégzés alaphelyzetté vált.

2021. október 9. 13:49

A Kingston Technology DDR5 memóriáját validálták elsőként az Intel platformra

A Kingston Technology Europe Co LLP bejelentette, hogy bevezetés előtt álló DDR5 UDIMM-memóriáit validálták az Intel platformra. Ez az első és legfontosabb mérföldkő a Kingston DDR5 memóriamegoldásai és a DDR5-öt alkalmazó Intel platformok közötti kompatibilitás igazolásának folyamatában.

2021. október 8. 17:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20