HP Mini 210-es netbookok átlag fölötti tudással

Kiss Ádám Zoltán, 2010. április 17. 18:05

A Mini 210-es netbookokban a kis méret ellenére szinte minden benne van, amire egy átlagos laptoptulajdonosnak szüksége lehet, ráadásul három színben is elérhető.

A HP Mini 210-esek is kicsik, alig 3 cm vastagok és a 10 colos kijelző miatt alig 26 cm az átmérőjük. Könnyűek, de az 1,22 kg-os súlyuk ellenére az akkumulátoruk hosszú-hosszú órákig biztosítja számunkra például az internetezést a szabadban. Minden téren hű társunk, ha ki szeretnénk kapcsolódni egy kicsit, vagy van néhány óra, amit kellemesen akarunk eltölteni, például egy hosszú út során, vagy egy unalmas óra alatt az egyetemen. Multimédiás tudása zenehallgatásra és filmnézésre kiválóan alkalmas, de cseveghetünk  is az ismerőseinkkel a webkamera és a mikrofon segítségével. A PDA-knál vagy okostelefonoknál sokkal kényelmesebb, a hagyományos laptop billentyűk méretét 93 százalékosan megközelítő klaviatúra mellett az HP által kattintó táblának keresztelt tapipad egyszerre több érintést is felismer, amelyekkel a vezérlőfunkciók számos variációját kapjuk. Az adatokat a három USB kapu mellett Bluetooth kapcsolaton, SD, MM, MS és xD memória kártyán mozgathatjuk.

A HP Minik a Windows 7 Starter operációs rendszerrel kerülnek forgalomba. Az Intel ATOM N450-es processzor 1 GB DDR2 667-es memóriát kapott társnak. Egy további bővítő hely áll rendelkezésre a memória megnöveléséhez. Az adatokat és programokat egy 250 GB-os SATA merevlemezen tárolhatjuk. A 1024 x 600 pixeles képernyőt Intel GMA 3150-es hajtja meg. A képet HDMI csatlakozón át küldhetjük egy külső megjelenítőre. Egy sor exkluzív szoftvernek köszönhetően minden kötöttség nélkül férhetünk hozzá zenéinkhez, fotóinkhoz, videóinkhoz vagy dokumentumainkhoz. A mailjeink elolvasásához még az operációs rendszer betöltését sem kell megvárnunk, a HP QuickWeb megnyomásával néhány másodperc múlva már szörfözhetünk is a weben. Az otthoni PC-n tárolt dokumentumainkat a QuickSync automatikusan szinkronizálja a Minivel, mindkét gépen mindig az aktuális változaton dolgozhatunk. A QuickConnect fájljaink biztonságos tárolását teszi lehetővé az automatikus back-up és szinkronizációs szolgáltatással. A QuickStream-mel úgy érhetünk el tartalmakat a HP Mini-vel az interneten, hogy a fájlokat át sem kell másolnunk. A HP QuickDrive virtuális tároló szolgáltatás 100 GB adatot is képes tárolni.

Kulcsszavak: HP notebook

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány Fehér bot napi rendezvényéről

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2019. október 18-án, a Vakok Általános Iskolájának Nádor Termében tartotta a Nemzetközi fehér bot napja alkalmából  szervezett ünnepi rendezvényét. Az alapítvány immár 16 éve adományoz képernyőolvasó és – nagyító szoftvereket, felújított számítógépeket és digitális diktafonokat vak és gyengénlátó emberek számára. A képernyőolvasó és –nagyító szoftverek hallhatóvá vagy sokszoros felnagyításban láthatóbbá teszik a vak és gyengénlátó emberek számára a számítógép képernyőjén megjelenő információkat. Ezáltal biztosítják számukra az inkluzív tanulás, munkavégzés és a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.

2019. október 20. 14:17

Közel félszáz szakképzési centrumban segíti az oktatást 3D nyomtató

A hazai szakképzés alapját jelentő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alá tartozó 44 db szakképzési centrumnak, egy hazai és EU-s forrást egyaránt tartalmazó pályázati projektnek köszönhetően lehetősége van egy úgynevezett Digitális Közösségi Alkotólabor létesítésére, ahol a tanulók megismerhetik számos digitális tárgyalkotási technológia alapjait. Ezek között szerepel a 3D tervezés és nyomtatás is, és örömteli, hogy a centrumok jelentős része, a világszínvonalú, teljes egészében magyar mérnökök által fejlesztett CraftBot 3D nyomtatókat választotta. 

2019. október 18. 17:06

Az új Epson SureColor nyomtatók kivételes minőséget és sokoldalúságot biztosítanak

Az Epson bemutatja első, 12 színkomponenst használó nagy formátumú nyomtatóit, amelyek minden eddiginél szélesebb színteret biztosítanak 99%-os Pantone-lefedettséggel*. 

2019. október 17. 18:33

SUSE CaaS Platform 4: a felügyelő, akire bátran rábízhatja konténereit

Már elérhető a SUSE CaaS Platform 4, a SUSE konténerfelügyeleti platformjának legfrissebb kiadása. A megoldás egyszerűsíti a legszélesebb körben használt konténerfelügyeleti megoldás, a Kubernetes használatát, ezáltal lehetővé teszi a fejlesztő és DevOps csapatok számára a konténeralapú szolgáltatások bevezetését és üzemeltetését mind a helyszínen, mind pedig hibrid vagy többfelhős környezetben. 

2019. október 17. 13:44

Napjaink memóriakártyái

Szinte az összes napi használatú elektronikai eszközünk elsődleges vagy másodlagos mentési helyként ezt használja. Gondolunk itt a mobiltelefonra vagy az elektronikus könyvolvasóra, de az MP3 lejátszó és a digitális fényképezőgép sem kivétel. Jellemzően az eszközök nagyobbik része az SD típusú memóriakártyákat alkalmazza. Ezért ki is jelenthetjük, hogy napjaink legjellemzőbb memóriakártya típusa ez.

2019. október 17. 12:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás