PC működő gitárerősítőbe építve

Kiss Ádám Zoltán, 2010. április 18. 19:15

Ezúttal nem az extrém házak mozgalmáról van szó, a neves Orange erősítője teljes értékű hangszer, a beépített PC pedig többek között a hatékonyabb zenefelvételt szolgálja.

Megszokhattuk már, hogy PC költözik a nagymama virágosládájától kezdve a cipősdobozig szinte mindenbe, ám legtöbbször ez csupán technikai kunszt, vagy éppen esztétikai kiáltvány.

Ezúttal a sok évtizede prémium minőséget képviselő Orange erősítőgyártó cég kezdett teljesen új vállalkozásba. Míg eddig is megszokhattuk, hogy digitális modellező egységek, effektek jelentek meg az erősítőkben, ők egy komplett PC pakoltak be egy ilyen dobozba, ráadásul számítástechnika itt nem helyettesíti, hanem kiegészíti a teljes értékű, hagyományos értelemben is működő, 8 colos JBL hangszóróval szerelt erősítőt.A feladatot igen komoly szinten oldották meg, és bár még a fejlesztés fázisában van az O PC névre hallgató masina, már tudni lehet, hogy nem a legolcsóbb megoldást választották. Ugyanis nem valamilyen idiotikus, marketingszagú elképzelésről van szó, például hogy szörfözzünk az interneten erősítőnkkel, így aztán nem is egy egyszerű netbook belseje költözik a ládába. Az O PC külön grafikus kártyával rendelkezik, ami jól is jöhet, ha soksávos zenei szoftvert futtatunk majd rajta, és a Wi-Fi sem hiányzik majd belőle. A hangszeresek szempontjából igen fontos, hogy a bemenő gitárjel azonnal, a legrövidebb úton leosztásra kerül a PC-be, ami azt jelenti, hogy az élő felvételeknél a lehető legkisebb lesz az egyébként zavaró késleltetés, amit a hosszú kábelek és a digitális átalakítás együttesen okozhat. A cég külön alkalmazást is tervez megjelentetni az O PC-hez, ám csak a teljesen megbízható, végleges terméket dobják majd piacra, várhatóan 2-4 hónap múlva, egyelőre ismeretlen áron.


 

Kulcsszavak: PC zene

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kulcsszerepe lehet az okostechnológiának a tanulásban

Sokat tehetnek a szülők az iskolakezdésre készülve is azért, hogy megkönnyítsék gyerekeiknek a tanulást. Ebben kulcsszerep az okoseszközöknek juthat, amelyek a hagyományos tankönyvekkel szemben nem csak az információt bocsátják rendelkezésre, hanem az agy bal és jobboldali féltekét egyszerre működtetve hatékonyan segítik az információ megértés és rögzítését, élményt kínálva a gyerekeknek. A MediaMarkt egy tanulásmódszertani tréner segítségével járta körbe, hogy melyek a legfontosabb eszközök az élménytanuláshoz.

2022. augusztus 14. 13:46

A Deloitte ismét vezető minősítést kapott a felhőalapú IT-szolgáltatások terén

A Deloitte a Gartner Magic Quadrant for Public Cloud IT Transformation Services 2022 jelentésében vezető minősítést kapott, a legmagasabb helyezést elérve az „Ability to Execute” (megvalósítási képesség) és a „Completeness of Vision” (teljeskörű vízió) terén. 

2022. augusztus 12. 13:59

Megérkezett a Huawei új, nagy teljesítményű zászlóshajó notebookja

Új csúcskategóriás notebookkal bővül a HUAWEI MateBook-széria: augusztus 15-től Magyarországon is elérhető a HUAWEI MateBook X Pro. A modell ultravékony magnézium fémházzal, 14,2 hüvelykes 3,1K-os HUAWEI Real Color FullView kijelzővel rendelkezik. 

2022. augusztus 11. 17:25

Augusztustól itthon is kapható a Huawei legújabb, nagy képernyős notebookja

Hazánkba is megérkezik a Huawei legújabb notebookja, az új HUAWEI MateBook D 16, amely 15.6”-es gépházban 16”-es FullView kijelzőt kínál. Ez a gépméret könnyű hordozhatóságot, míg a nagyméretű kijelző, valamint a gyártó által elsőként ebben a modellben alkalmazott 16:10-es képarány kényelmes és hatékony feladatvégzést tesz lehetővé. 

2022. augusztus 11. 15:42

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24