PC működő gitárerősítőbe építve

Kiss Ádám Zoltán, 2010. április 18. 19:15

Ezúttal nem az extrém házak mozgalmáról van szó, a neves Orange erősítője teljes értékű hangszer, a beépített PC pedig többek között a hatékonyabb zenefelvételt szolgálja.

Megszokhattuk már, hogy PC költözik a nagymama virágosládájától kezdve a cipősdobozig szinte mindenbe, ám legtöbbször ez csupán technikai kunszt, vagy éppen esztétikai kiáltvány.

Ezúttal a sok évtizede prémium minőséget képviselő Orange erősítőgyártó cég kezdett teljesen új vállalkozásba. Míg eddig is megszokhattuk, hogy digitális modellező egységek, effektek jelentek meg az erősítőkben, ők egy komplett PC pakoltak be egy ilyen dobozba, ráadásul számítástechnika itt nem helyettesíti, hanem kiegészíti a teljes értékű, hagyományos értelemben is működő, 8 colos JBL hangszóróval szerelt erősítőt.A feladatot igen komoly szinten oldották meg, és bár még a fejlesztés fázisában van az O PC névre hallgató masina, már tudni lehet, hogy nem a legolcsóbb megoldást választották. Ugyanis nem valamilyen idiotikus, marketingszagú elképzelésről van szó, például hogy szörfözzünk az interneten erősítőnkkel, így aztán nem is egy egyszerű netbook belseje költözik a ládába. Az O PC külön grafikus kártyával rendelkezik, ami jól is jöhet, ha soksávos zenei szoftvert futtatunk majd rajta, és a Wi-Fi sem hiányzik majd belőle. A hangszeresek szempontjából igen fontos, hogy a bemenő gitárjel azonnal, a legrövidebb úton leosztásra kerül a PC-be, ami azt jelenti, hogy az élő felvételeknél a lehető legkisebb lesz az egyébként zavaró késleltetés, amit a hosszú kábelek és a digitális átalakítás együttesen okozhat. A cég külön alkalmazást is tervez megjelentetni az O PC-hez, ám csak a teljesen megbízható, végleges terméket dobják majd piacra, várhatóan 2-4 hónap múlva, egyelőre ismeretlen áron.


 

Kulcsszavak: PC zene

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mesterséges intelligenciára épülő számítástechnikai erőmű

A Huawei a Connect 2019 innovációs kiállítás keretében, Sanghajban mutatta be legújabb fejlesztéseit.  Az idei rendezvény témája a „Fejlett Intelligencia” volt, célja pedig egy nyitott, együttműködő, közös platform létrehozása a felhasználók és partnerek számára, amelyben mindannyian felfedezhetik az intelligens jövő új lehetőségeit. 

2019. szeptember 20. 16:42

Új forgalmazói partnere van a Sophosnak

A Sophos forgalmazói megállapodást írt alá a RelNettel. A biztonsági ágazat és channel szolgáltatások szakértője a Sophos biztonsági megoldásait terjeszti Magyarországon. A RelNet a Sophos megoldásainak teljes választékát terjeszteni fogja, beleértve az endpoint biztonsággal, a titkosítással és adatvesztés elleni védelemmel (Data Loss Prevention, DLP), a web és email védelemmel, a vezetéknélküli és mobil biztonsággal, egységesített veszélyforrás menedzsmenttel (Unified Threat Management, UTM) kapcsolatos termékeit és következő generációs tűzfalát is.

2019. szeptember 20. 11:55

A HP a V4 Future Sports Festivalon mutatja be legújabb OMEN gaming eszközeit

 A HP az OMEN termékek széles kínálatát mutatja be szeptember 21-én és 22-én a V4 Future Sports Festivalon. A kilátogató játékosok megismerhetik az OMEN 15 és OMEN X 17 laptopokat, amelyek a Tempest hűtési technológiának köszönhetően kiemelkedő teljesítményre képesek és az új OMEN Desktop asztali gépet, amely minden elemében játékosoknak készült. A vállalat emellett olyan kiegészítőket mutat be, mint például az OMEN Photon vezeték nélküli egér, amely könnyedén személyre szabható és Proaktív Vezeték nélküli Technológiájával 0,2 ms-os válaszidőre képes. A HP ezek mellett bemutatja a játékosoknak OMEN kijelzőit is, köztük a 32 colos vagy 27 colos monitorait NVIDIA® G-SYNC® technológiával. 

2019. szeptember 19. 14:17

Vírushelyzetkép a mobil-világban

Az ESET átfogó áttekintést készített arról, hogyan alakult a mobilbiztonsági helyzete a 2019-es esztendő első félévében. Az elemzés tanulságai szerint az iOS operációs rendszerben észlelt sebezhetőségek és a platformot támadó rosszindulatú programok száma nőtt az előző időszakhoz képest, míg az Android esetében a bejelentett biztonsági rések száma ugyan csökkent, a kritikus hibák száma viszont emelkedett.

2019. szeptember 19. 11:30

Új minősítés: szemkímélő kijelző

Komoly elismerésben részesültek az LG OLED paneljei: a kijelzők teljesítették a független minősítési eljárások globális vezető vállalata, a német TÜV Rheinland szigorú feltételeit, így kiérdemelték a szervezet „szemkímélő kijelző” minősítését.

 

2019. szeptember 18. 10:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás