PC működő gitárerősítőbe építve

Kiss Ádám Zoltán, 2010. április 18. 19:15

Ezúttal nem az extrém házak mozgalmáról van szó, a neves Orange erősítője teljes értékű hangszer, a beépített PC pedig többek között a hatékonyabb zenefelvételt szolgálja.

Megszokhattuk már, hogy PC költözik a nagymama virágosládájától kezdve a cipősdobozig szinte mindenbe, ám legtöbbször ez csupán technikai kunszt, vagy éppen esztétikai kiáltvány.

Ezúttal a sok évtizede prémium minőséget képviselő Orange erősítőgyártó cég kezdett teljesen új vállalkozásba. Míg eddig is megszokhattuk, hogy digitális modellező egységek, effektek jelentek meg az erősítőkben, ők egy komplett PC pakoltak be egy ilyen dobozba, ráadásul számítástechnika itt nem helyettesíti, hanem kiegészíti a teljes értékű, hagyományos értelemben is működő, 8 colos JBL hangszóróval szerelt erősítőt.A feladatot igen komoly szinten oldották meg, és bár még a fejlesztés fázisában van az O PC névre hallgató masina, már tudni lehet, hogy nem a legolcsóbb megoldást választották. Ugyanis nem valamilyen idiotikus, marketingszagú elképzelésről van szó, például hogy szörfözzünk az interneten erősítőnkkel, így aztán nem is egy egyszerű netbook belseje költözik a ládába. Az O PC külön grafikus kártyával rendelkezik, ami jól is jöhet, ha soksávos zenei szoftvert futtatunk majd rajta, és a Wi-Fi sem hiányzik majd belőle. A hangszeresek szempontjából igen fontos, hogy a bemenő gitárjel azonnal, a legrövidebb úton leosztásra kerül a PC-be, ami azt jelenti, hogy az élő felvételeknél a lehető legkisebb lesz az egyébként zavaró késleltetés, amit a hosszú kábelek és a digitális átalakítás együttesen okozhat. A cég külön alkalmazást is tervez megjelentetni az O PC-hez, ám csak a teljesen megbízható, végleges terméket dobják majd piacra, várhatóan 2-4 hónap múlva, egyelőre ismeretlen áron.


 

Kulcsszavak: PC zene

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Adatközpont-üzemeltetők digitális átállását gyorsítja fel az Eaton legújabb megoldása

A mesterséges intelligencia (MI), a felhőalapú számítástechnika, a virtualizáció és az energetikai átállás térnyerése révén egyre fontosabb az adatközpont-üzemeltetők számára, hogy hatékonyan gazdálkodjanak az eszközeikkel és az erőforrásokkal. Az Eaton intelligens energiagazdálkodási vállalat a rendelkezésre állás további növelésére, a teljesítmény optimalizálására és a fenntarthatóság fokozására tervezett új digitális megoldások portfóliójával támogatja az adatközpontok üzemeltetőit a digitális átállás felgyorsításában.

2023. december 4. 14:30

A Thermaltake bemutatja a Matcha Green termékcsaládot

A Thermaltake, a prémium toronyházak, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bejelentette a Ceres 300 TG ARGB Matcha Green közepes toronyházat és az ARGENT E700 Matcha Green valódi bőr gamer széket. 

2023. december 2. 17:50

Az AGON by AOC két új 34 hüvelykes ultraszéles gaming modellt mutat be

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT tartozék márkája – büszkén mutatja be két új 34 hüvelykes (86 cm) gaming monitorát az ultraszéles monitorok rajongóinak: az AOC GAMING CU34G2XE/BK-t és a gyorsabb, nagyteljesítményű testvérét, a CU34G2XP/BK-t. Ezeket a monitorokat úgy tervezték, hogy kiszélesítsék a magával ragadó játék eddigi határait és kiemelkedő értéket is nyújtsanak. Mind a CU34G2XE/BK, mind a CU34G2XP/BK megfizethető műszaki mérnöki látvány, amely a játékosoknak panorámikus játékteret és magas teljesítmény-paramétereket kínál.

2023. december 2. 14:31

Megjelent a legfrissebb, immár 25. Ericsson Mobility Report

Az év végére 5-ből 1 mobilelőfizetés már az 5G technológiát használja majd a világban, vagyis a számos piacon továbbra is érezhető gazdasági és geopolitikai nehézségek ellenére töretlenül terjed a legújabb hálózati generáció – derül ki az Ericsson Mobility Report legfrissebb, 2023 novemberi kiadásából

2023. november 30. 14:40

Minden, amit a munkavállalóknak tudniuk kell, mielőtt használni kezdik a ChatGPT-t

Az elmúlt hónapok során felerősödtek a mesterséges intelligenciát (AI) alkalmazó eszközökről szóló viták. Mivel segítségükkel növelhető a produktivitás és használatuk időt takaríthat meg, sok munkavállaló beépítette ezen eszközök alkalmazását a mindennapi munkafolyamatokba. Az ESET kiberbiztonsági kutatói szerint azonban mielőtt megpróbáljuk kihasználni az innovatív AI eszközök előnyeit, meg kell tanulnunk biztonságosan, adataink veszélyeztetése nélkül igénybe venni azokat.

2023. november 30. 12:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04