PC működő gitárerősítőbe építve

Kiss Ádám Zoltán, 2010. április 18. 19:15

Ezúttal nem az extrém házak mozgalmáról van szó, a neves Orange erősítője teljes értékű hangszer, a beépített PC pedig többek között a hatékonyabb zenefelvételt szolgálja.

Megszokhattuk már, hogy PC költözik a nagymama virágosládájától kezdve a cipősdobozig szinte mindenbe, ám legtöbbször ez csupán technikai kunszt, vagy éppen esztétikai kiáltvány.

Ezúttal a sok évtizede prémium minőséget képviselő Orange erősítőgyártó cég kezdett teljesen új vállalkozásba. Míg eddig is megszokhattuk, hogy digitális modellező egységek, effektek jelentek meg az erősítőkben, ők egy komplett PC pakoltak be egy ilyen dobozba, ráadásul számítástechnika itt nem helyettesíti, hanem kiegészíti a teljes értékű, hagyományos értelemben is működő, 8 colos JBL hangszóróval szerelt erősítőt.A feladatot igen komoly szinten oldották meg, és bár még a fejlesztés fázisában van az O PC névre hallgató masina, már tudni lehet, hogy nem a legolcsóbb megoldást választották. Ugyanis nem valamilyen idiotikus, marketingszagú elképzelésről van szó, például hogy szörfözzünk az interneten erősítőnkkel, így aztán nem is egy egyszerű netbook belseje költözik a ládába. Az O PC külön grafikus kártyával rendelkezik, ami jól is jöhet, ha soksávos zenei szoftvert futtatunk majd rajta, és a Wi-Fi sem hiányzik majd belőle. A hangszeresek szempontjából igen fontos, hogy a bemenő gitárjel azonnal, a legrövidebb úton leosztásra kerül a PC-be, ami azt jelenti, hogy az élő felvételeknél a lehető legkisebb lesz az egyébként zavaró késleltetés, amit a hosszú kábelek és a digitális átalakítás együttesen okozhat. A cég külön alkalmazást is tervez megjelentetni az O PC-hez, ám csak a teljesen megbízható, végleges terméket dobják majd piacra, várhatóan 2-4 hónap múlva, egyelőre ismeretlen áron.


 

Kulcsszavak: PC zene

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így intézd biztonságosan a karácsonyi internetes vásárlásokat

Az ünnepi időszak lehetőséget biztosít a zavarosban halászó bűnözőknek, hogy egy kis extra bevételhez jussanak, ezért ilyenkor megszaporodnak az adathalász e-mailek és az átverős oldalak is – figyelmeztet a G DATA.

2021. december 8. 13:52

Az Eplan bemutatta az eManage új, kibővült funkcionalitású verzióját

Az eManage ingyenes verziója már korábban is lehetővé tette a felhasználók számára az Eplan Platform projektek felhőkörnyezetben történő feltöltését, megosztását és kezelését. Az Eplan most bemutatta a szoftver teljes funkcionalitású verzióját, amely lényegesen több hozzáadott értéket tartalmaz: a felhőben elérhetők a törzsadatok, valamint a kiegészítő dokumentumok, a kapacitást pedig nagyobb teljesítmény növeli. Az OEM-eket, rendszerintegrátorokat, gépgyártókat és üzemeltetőket összekapcsoló alkalmazás középpontjában az együttműködés áll.

2021. december 8. 09:47

Három évig tartó fejlesztési munkálatok végéhez ért a DIGI

Három évig tartó vezetékes hálózat fejlesztési munkálatokat zár le 2021 decemberében a DIGI. Az újításoknak köszönhetően a vállalat 16 vidéki nagyvárost is lefedő gerinchálózata saját optikai hálózaton kapcsolódik a budapesti központhoz. 

2021. december 6. 16:50

A Fujitsu maximumra növeli a munkahely rugalmasságát és a mobilitást

A Fujitsu új technológiákat vezetett be napjaink változó otthoni és irodai munkavégzéssel kapcsolatos igények kiszolgálására: a nagy teljesítményű és ultramobil, AMD processzoros LIFEBOOK U9311A  noteszgépet és a 10. generációs Fujitsu kijelzőt.

2021. december 6. 11:10

Budapesten beszélt a jövő hálózatáról az Ericsson technológiai vezetője

A jövő egyik meghatározó hálózati trendje az érzékek internetének megjelenése lehet, mely különböző szenzorok segítségével új szintre emeli majd a távoli kapcsolattartást, és a felhasználók úgy léphetnek majd kapcsolatba emberekkel, gépekkel vagy éppen robotokkal távolról, mintha a közvetlen közelükben lennének – mondta el Erik Ekudden, az Ericsson globális technológiai igazgatója (CTO) a vállalat magyarországi és közép-európai ügyfeleinek tartott előadásában.

2021. december 5. 14:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Egy évtized alatt 260-szorosára nőtt a mobil adatforgalom

2021. december 8. 18:01

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45