Hányni fogsz a 3D TV-től

Genda Csongor Zoltán, 2010. április 19. 16:10

Ezt a kijelentést nem a technológiát ellenző tudósok tették, hanem az egyik legnagyobb gyártó állítja, hogy a háromdimenziós televízió káros lehet az egészségre.

A CNN hírül adta, hogy a Samsung elektronikai óriás weboldalán felhívja a felhasználók figyelmét a 3D TV lehetséges veszélyeire, s bizonyos kritériumokat szab annak használatára vonatkozóan. Így például terhes nők, az alvászavarral küszködők, az epilepsziában szenvedők, a gyermekek, az idősek és az alkoholos befolyás alatt álló személyek számára nem javasolt a modern tévék nézése, ugyanis különböző problémákat idézhet elő a háromdimenziós kép. A Samsung szerint a fejfájástól kezdve a szédülésen és a hányingeren át az epilepsziás rohamokig számos tünet előfordulása lehetséges. A vállalat azt javasolja még az egészséges felhasználóknak is, hogy rendszeresen tartsanak rövid szüneteket, hogy elkerüljék a szemizmok kifáradását, és az ennek következtében megjelenő mellékhatásokat. Nagy valószínűséggel kijelenthetjük azonban, hogy a gyártó által kiadott figyelmeztetésnek amolyan megelőző szerepe van, ugyanis a vállalat így akarja elkerülni az esetleges pereskedéseket abban az esetben, ha egyik-másik felhasználó rosszul lenne tévézés közben.
 

Kulcsszavak: 3D TV egészségügy

TV ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony bemutatja az új „INZONE” PC-s gaming periféria márkát

A Sony bejelentette az INZONE-t, egy új játékkiegészítő-márkát PC-s játékosok számára, amely élesíti az érzékeket és maximális játékbeli teljesítményt biztosít. Az INZONE monitorok elképesztő, nagy felbontású és dinamikatartományú képpel, a fejhallgatók pedig kiváló hangzással és 360 Spatial Sound for Gaming funkcióval rendelkeznek. 

2022. június 30. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24

Átadták az Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjait

2022. június 13. 17:27