Nemzetközi szaktekintélyek a 7. Simonyi Konferencián

forrás Prim Online, 2010. április 20. 12:57

Április 20-án, 13:00-kor a Műegyetem Informatikai épületében kerül megrendezésre a 7. Simonyi Konferencia, ahol az informatikai és villamosmérnöki szakma nagyjai mutatják be a legfrissebb fejlesztéseket. A konferencia előadásait a http://simonyi.bme.hu/konferencia oldalon követheti élőben.

A konferencián előad Berki T. Lukács a Google Zurichben dolgozó mérnöke, aki a keresőcég fejlesztőeszközeibe enged majd bepillantást. Előadásából megtudhatjuk hogyan lesz a Google-nél egy ötletből kész alkalmazás, milyen eszközöket és módszereket használnak a cégnél fejlesztés közben.

Nagy Marcell az Avatar utómunkálataiban is résztvevő magyar szakember arról fog beszélni, hogy milyen a nagy külföldi filmstúdiók világa. Előadásában bepillantást nyerhetünk abba a profizmusba, ami ezeket a cégeket jellemzi. Egy másik filmes vonatkozású témánk is lesz: idén egy magyar csapat, a Colorfront nyerte el a legjobb filmtechnikai újításért járó Oscar-díjat. A magyar Oscar-díjasok is jelen lesznek, és bemutatják azokat a technológiákat, amelyeket a például a Karib-tenger kalózaiban, a Da Vinci kód-ban és a Gyűrűk urában is felhasználták.

A konferencián előad a Nod32 vírusirtót gyártó ESET cég víruslaborjának a vezetője, tőle megtudhatjuk, hogy milyen biztonsági problémák okozzák a legnagyobb fejtörtést 2010-ben. Itt lesz Csermely Péter világhírű magyar hálózatkutató, biokémikus, aki a  válsághelyzetek hálózatokra gyakorolt hatásairól beszél.
Ezen kívül még számos érdekes témával várjuk az érdeklődőket, lesz szó a RFID beléptető rendszerek feltöréséről, az autók aktív biztonsági rendszereiről, a paksi atomerőmű bővítéséről is. A részletes program megtalálható a konferencia honlapján: http://simonyi.bme.hu/konferencia/program


 

Kulcsszavak: konferencia kutatás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20