Jobs üzeni: Blu-ray helyett használd a YouTube-ot!

Genda Csongor Zoltán, 2010. április 20. 19:06

Steve Jobs kissé irónikus stílusban reagált az Apple-t Blu-ray ellenessége miatt kérdőre vonók társaságának, azt üzente nekik, hogy az új technológia helyett érjék be a YouTube-al.

Sokak számára érthetetlen, hogy az amerikai számítógépgyártó miért ódzkodik annyira a kéklézeres megoldástól, emiatt már számtalan esetben érte bírálat a vállalatot. Többek között az egyik lelkes felhasználó is szóvá tette ezt, és e-mailben rákérdezett, hogy mikortól lesz lehetőségük az almás gépek tulajdonosainak a nagyfelbontású tartalmak lejátszására és terjesztésére, vagyis konkrétan arra volt kíváncsi, hogy mikortól tervezi beépíteni rendszereibe a Blu ray-t az elektronikai óriás. Az Apple-vezér azonban a tőle megszokott kurta választ adta, s kijelentette, hogy a YouTube már támogatja a HD anyagokat, utalva ezzel arra, hogy a kéklézer helyett használják inkább a videómegosztó portált a felhasználók.
Steve Jobs korábban már magyarázattal szolgált arra vonatkozóan, hogy miért nem szerelik fel termékeiket az új technológiával. Az indoklás szerint túl magasak volnának a licencköltségek, s ez nagyon megnövelné az Apple-gépek árát, így inkább egyéb úton, például az iTunes-os HD-anyagok terjesztése által próbálja meg pótolni a Blu-ray hiányát a vállalat.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05

Egy Waldorf-iskola nyerte a VISZ digitalizációs pályázatát

2020. december 11. 16:40
online sportfogadás