Csökkenthető a lefagyás lehetősége a Firefox 3.6.4 bétával

Genda Csongor Zoltán, 2010. április 21. 19:53

A Mozilla kiadta a két héttel ezelőtt Lorentz kódnéven megjelent szoftver Firefox 3.6.4 képében bemutatkozó bétáját, amellyel zökkenőmentesebbé válik az internetezés az önálló folyamatfuttatásnak köszönhetően.

Az alapítvány felismerte, hogy sokkal stabilabbá válik a böngésző, ha a különböző bővítményeket különválasztják a központi motortól, mivel így jelentős mértékben csökkenthető a lefagyás lehetősége. Akárcsak az Internet Explorer esetében, úgy a Firefoxnál is számos esetben a telepített kiegészítők tehetők felelőssé az összeomlásért, ezen kíván változtatni a Mozilla az Out of Process Plugins funkcióval, melynek lényege, hogy különválasztja a browsermotor és a bővítmények működését. Ez azt jelenti, hogy ha az olyan pluginok, mint a Flash, Quicktime vagy a Silverlight felmondják a szolgálatot, akkor ez nem vezet a Firefox összeomlásához, mivel a szoftver a browsermotortól függetlenül kezeli az AddOn-okat, és megpróbálja újraindítani azokat, közben pedig zavartalanul szörfölhetnek tovább a felhasználók.

Akik korábban már telepítették a Lorentz-verziót, azok böngészője az automatikus update-en keresztül frissíthető, akik viszont még nem rendelkeznek az OOP-opcióval felvértezett szoftverrel, azok letölthetik a Firefox 3.6.4 bétáját a Letöltés.com-ról.

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a Java legújabb verziója!

Az Oracle bejelentette a Java 20 elérhetőségét. A világ első számú programozási nyelvének és fejlesztési platformjának legújabb verziója több ezer teljesítménybeli, stabilitási és biztonsági előrelépést kínál, köztük a platformra vonatkozókat, amelyek segítik a fejlesztőket a termelékenység javításában, valamint az innováció és a növekedés támogatásában. 

2023. március 22. 12:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48