Nem lesz teljesen XP-kompatibilis az új Windows Live

Milkovits Gábor, 2010. április 22. 07:57

A Microsoft bejelentette, hogy a megújuló Windows Live online szoftvercsomag egyes elemei nem futnak majd a régebbi, Windows XP operációs rendszeren.

A Microsoft a közeljövőben jelentősen átszabni készül internet-alapú szolgáltatásait: többek között a következő generációs „Wave 4” része lesz első alkalommal az Office Web Apps, amely a Word, Excel, PowerPoint, és OneNote szoftverek online változatait tartalmazza. Az új Windows Live-on a Hotmail és a Messenger is megújul, és az Essentials programok is átszabásra kerülnek. Ez utóbbiak között találhatók azok, például a Windows Live Movie Maker videószerkesztó és a Windows Live Photo Gallery képmegosztó, amelyeknek új verziói már nem fogják támogatni az XP-t. Chris Jones Microsoft-alelnök szerint a lépést az indokolta, hogy az új termékekkel ki szeretnék használni a Vista és a Windows 7 nagyobb teljesítményű grafikus motorját, ezért azonban fel kellett áldozni az XP-kompatibilitást. Jones kihangsúlyozta, hogy a programok régebbi, XP-n futó verzióihoz egyelőre továbbra is teljes terméktámogatást kínálnak majd.

Chris Jones egy fontos újdonságot is kiemelt a Microsoft Windows Live-stratégiáját illetően. A tervek szerint nem kívánnak túlságosan szerteágazó, minden területen saját alkalmazást kínáló szolgáltatáscsomagot fejleszteni. Ezzel szemben egy olyan platformot szeretnének kialakítani, amelyen a különböző, eltérő szoftverhátterű webes megoldások és tartalmak szinkronizálhatók egymással. Hogy ez a gyakorlatban mit jelent, arról valószínűleg csak az új Windows Live startja után fogunk bővebbet megtudni.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38