Ellenséges lépésként értékelte a Flash nélküli iPad-et az Adobe

Milkovits Gábor, 2010. április 22. 08:18

Az Adobe bejelentette, hogy nem fejleszt több Flash alkalmazást az Apple iPhone okostelefonjára, miután az új iPad mini-tablet számítógép nem támogatja a Flash platformot.

Az Adobe ellenséges lépésként értékelte, hogy az Apple Flash-támogatás nélkül dobta piacra az iPad-et, amit heves nyilatkozat-háború is követett a két cég között. Az Adobe szerint az Apple a lépéssel még inkább saját platformjához akarja kötni a szoftverfejlesztőket és a felhasználókat, hiszen a Flash-re írt tartalmak a legtöbb népszerű szoftverkörnyezettel kompatibilisek. Az Apple viszont amellett, hogy negatívan nyilatkozott az Adobe szoftveréről, azzal védekezik, hogy éppen a fejlesztőknek és a felhasználóknak kedvez azzal, hogy a Flash helyett legalább azzal egyenértékű, ugyanakkor nyílt forráskódú megoldásokat használ.

Mike Chambers, az Adobe szóvivője a sajtónak azt nyilatkozta, hogy az okostelefon-fronton a jövőben elsősorban az Android platformra koncentrálják erőfeszítéseiket. A cég a Google-al közösen már dolgozik is a  Flash Player 10.1 és az Adobe AIR 2.0 alkalmazások Android-alapú verzióin. Az Adobe emellett fontosnak tekinti a Windows Phone 7, a Symbian, a RIM Blackberry, a Linux és a Palm szoftverplatformokat is.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás