Kisebb az igény felnőtt tartalmakra és online játékokra

MTI Sajtóadatbank, 2010. április 23. 14:04

Tavaly szinte minden célcsoportot figyelembe véve nőtt a közösségi- ezen belül kiemelten a videómegosztó oldalak látogatottsága és használatuk intenzitása is- derül ki az Ipsos Zrt. és a Gemius SA piackutató intézetek közös felméréséből. Eközben a felnőtt tartalmakat és az online játék lehetőségeit kínáló weboldalak iránt csökkent az érdeklődés.

A videómegosztó oldalak használatának intenzitása leginkább a 18 év alatti korosztályban nőtt igazán jelentősen 2009 januárja és az idén január közötti időszakban. A felmérés szerint a növekedés mértéke a 30-39 éves korosztály körében is komoly volt. A 40-49 évesek körében klasszikus közösségi oldalakon töltött idő csökkent, miközben a korcsoport tagjai egyre inkább a fórumokat, a blogokat és a videómegosztókat keresték.

 A felmérés szerint a tavalyi év vesztesei a felnőtt tartalmat és az online játék lehetőségét kínáló weboldalak voltak. E két utóbbi kategória felhasználóinak száma gyakorlatilag stagnált, a piackutatók szerint az internet hozzáférést frissen megszerzők elkerülték ezeket a tartalmakat. Az ilyen jellegű oldalakon eltöltött idő csaknem minden célcsoport esetén visszaesett. Ez alól csak az 50-59 évesek jelentenek kivételt. A felmérésből kiderül, hogy a nők aránya a felnőtt tartalmat kínáló oldalakon néhány százalékpontos növekedést mutat és már az átlagosan eltöltött idő tekintetében sincs eltérés a férfiakhoz képest.

 Az online közönségmérés szerint a trend változásával párhuzamosan csökkent a munkahelyi internetezés időtartama is.

 Miközben folyamatosan nőtt az interneteléréssel rendelkezők száma - ezen belül kiemelten az otthoni hozzáféréssel rendelkezőké - a demográfiai megoszlásuk alig változik. Az online eltöltött idő tekintetében ugyanakkor jelentős növekedés volt a 18-29 évesek, a szakmunkás végzettségűek, illetve általában az intenzív – havonta legalább 21 napon internetezők körében, elsősorban a közösségi portáloknak köszönhetően - derül ki az Ipsos Zrt. és a Gemius SA felméréséből.
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új eljárás a kiberbiztonságban

Lezárult a Quadron Kibervédelmi Kft., a BME és a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium (MILab) közös tudományos kutatási projektjének első szakasza. A kutatás központjában egy olyan algoritmus áll, amely mesterséges intelligencia képességgel tudja érzékelni egy informatikai rendszer nem megszokott működését, amelyek támadásokra utalhatnak, jóval azelőtt, hogy a károkozás bekövetkezne.

2022. szeptember 26. 13:57

A Continental járművek beltereihez mutat be fenntartható felületi megoldásokat

Az IAA Transportation szakkiállításon a Continental a vezetőfülke változatos követelményeinek megfelelő fenntartható és funkcionális felületi megoldásokat mutatott be.

2022. szeptember 26. 12:41

Új trend a napelemeknél: felértékelődött az energiatárolás

Az energiaválság hatására a napenergia hasznosítása minden eddiginél kiemelkedőbb figyelmet kap napjainkban. Sokan már ellátási gondoktól is tartanak, ezért érdemes élni a korszerű, jövőbe mutató technológiával és függetleníteni magunkat a szolgáltatótól. Ugyanakkor a fogyasztók több buktatóba is beleszaladhatnak. 

2022. szeptember 26. 11:22

Vontatási kínálatának bővítéséhez az ABB felvásárolja a PowerTech Convertert

Az ABB bejelentette, hogy felvásárolja a PowerTech Converter (PTC) vállalatot, amely a könnyű vasúti járművek (LRV) és metrók kiegészítő áramátalakítóinak vezető beszállítója. Az akvizíció fontos része az ABB Motion külső növekedési stratégiájának.

2022. szeptember 26. 09:55

Magasabb szintű védelem a jövőbeni cyber-támadások ellen

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat Check Point Horizon néven jelentett be iparágvezető, a megelőzésre fókuszáló biztonsági műveleteket és szolgáltatásokat tartalmazó csomagot, mely kombinálja a proaktív MDR/MPR, XDR/XPR és Events menedzsment megoldásokat. Mindez egyetlen gombnyomással működtethető, illetve az iparág vezető elemzőinek, kutatóinak és innovatív MI technológiájának a támogatásával bír.

2022. szeptember 25. 15:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38

Digitalizálódó vállalatok vezetői az IVSZ elnökségében

2022. augusztus 31. 14:17