Kisebb az igény felnőtt tartalmakra és online játékokra

MTI Sajtóadatbank, 2010. április 23. 14:04

Tavaly szinte minden célcsoportot figyelembe véve nőtt a közösségi- ezen belül kiemelten a videómegosztó oldalak látogatottsága és használatuk intenzitása is- derül ki az Ipsos Zrt. és a Gemius SA piackutató intézetek közös felméréséből. Eközben a felnőtt tartalmakat és az online játék lehetőségeit kínáló weboldalak iránt csökkent az érdeklődés.

A videómegosztó oldalak használatának intenzitása leginkább a 18 év alatti korosztályban nőtt igazán jelentősen 2009 januárja és az idén január közötti időszakban. A felmérés szerint a növekedés mértéke a 30-39 éves korosztály körében is komoly volt. A 40-49 évesek körében klasszikus közösségi oldalakon töltött idő csökkent, miközben a korcsoport tagjai egyre inkább a fórumokat, a blogokat és a videómegosztókat keresték.

 A felmérés szerint a tavalyi év vesztesei a felnőtt tartalmat és az online játék lehetőségét kínáló weboldalak voltak. E két utóbbi kategória felhasználóinak száma gyakorlatilag stagnált, a piackutatók szerint az internet hozzáférést frissen megszerzők elkerülték ezeket a tartalmakat. Az ilyen jellegű oldalakon eltöltött idő csaknem minden célcsoport esetén visszaesett. Ez alól csak az 50-59 évesek jelentenek kivételt. A felmérésből kiderül, hogy a nők aránya a felnőtt tartalmat kínáló oldalakon néhány százalékpontos növekedést mutat és már az átlagosan eltöltött idő tekintetében sincs eltérés a férfiakhoz képest.

 Az online közönségmérés szerint a trend változásával párhuzamosan csökkent a munkahelyi internetezés időtartama is.

 Miközben folyamatosan nőtt az interneteléréssel rendelkezők száma - ezen belül kiemelten az otthoni hozzáféréssel rendelkezőké - a demográfiai megoszlásuk alig változik. Az online eltöltött idő tekintetében ugyanakkor jelentős növekedés volt a 18-29 évesek, a szakmunkás végzettségűek, illetve általában az intenzív – havonta legalább 21 napon internetezők körében, elsősorban a közösségi portáloknak köszönhetően - derül ki az Ipsos Zrt. és a Gemius SA felméréséből.
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az IOI Tudományos Bizottságának tagjává választották az ELTE oktatóját

Németh Zsoltot, az ELTE Informatikai Karának oktatóját a  Nemzetközi Informatikai Diákolimpia Tudományos Bizottságába választották 5 éves időtartamra.

2021. január 25. 19:26

Együttműködik a Team Vitality és a Philips monitors

A Team Vitality globális esports szervezet örömmel jelenti be, hogy szövetségre lépett az MMD-vel, a vezető képernyő-specialistával és a Philips monitors márka licencpartnerével. A Philips monitors a partnerség keretében támogatja a Team Vitality FIFA csapatát, akik kizárólag a Philips Momentum prémium terméksorozaton fognak játszani. A Philips monitors megjelenik a FIFA csapat hivatalos mezén is és a felek szorosan együttműködnek a személyre szabott tartalmak és az egyedi történtek megformálásában.

2021. január 25. 18:14

Online gyermekvédelmi kampányt indít a Magyar Telekom

A Magyar Telekom a Hintalovon Alapítvánnyal partnerségben, véleményvezérek bevonásával indít edukációs programot Digitális Szülő vagyok! néven. A kampány célja, hogy felhívja a szülők figyelmét a gyermekek online térben való megjelenésének lehetséges veszélyeire és iránymutatást adjon, hogyan lehet tudatosan és biztonságosan tartalmakat megosztani a közösségi média felületeken. 

2021. január 25. 16:33

Az ABB környezetbarát szuperjachthoz szállít Azipod elektromos hajtást

A luxusjachtokat építő, holland Oceanco vállalattal kötött, az Azipod-technológia beépítését célzó projekthez kapcsolódó első szerződés megalapozza a két vállalat együttműködését a fenntartható elektromos hajtások piacán, amelynek forgalma 2025-re várhatóan meghaladja a 10 milliárd dollárt is. 

2021. január 25. 14:59

A Vodafone Csoport 20 millió eurót fektet a digitális készségek és oktatás fejlesztésébe világszerte

Az oktatás világnapja alkalmából a Vodafone Csoport bejelentette, hogy a Vodafone Alapítvány a következő 5 évben 20 millió euróval támogatja a helyi Alapítványok digitális készségeket fejlesztő és oktatási programjait. A támogatás így a hazai oktatás mellett az Albániában, Csehországban, Németországban, Görögországban, Írországban, Olaszországban, Luxemburgban, Hollandiában, Portugáliában, Romániában, Spanyolországban, Törökországban és az Egyesült Királyságban tanuló diákokat fogja segíteni. A befektetés 2025-re várhatóan 16 millió tanulót fog elérni.* 

2021. január 25. 13:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás