Sms technológiát vásárol a Twitter

Milkovits Gábor, 2010. április 25. 08:39

A Twitter megvásárolta a Cloudhopper nevű céget, amely sms technológiájával elsősorban abban segítheti közösségi mikroblog-szolgáltatót, hogy közvetlenül, az eddiginél hatékonyabban csatlakozhasson a mobilhálózatokra.

A Twitter fő vonzereje a hagyományos közösségi oldalakkal szemben eddig is az volt, hogy az oldalon megjelenő, maximum 140 karakteres bejegyzések mobilhálózatokon, sms-formátumban is kezelhetők. A megoldás már most havonta közel egymilliárd sms-t kezel, a szolgáltató célja pedig az, hogy ezt a számot még följebb tornássza. Ebben segíthet a Cloudhopper sms üzenetkezelő infrastruktúrája; a két vállalat a felvásárlást megelőző nyolc hónap folyamán már szoros együttműködést alakított ki egymással.

A Twitter üzemeltetői az utóbbi időben gőzerővel dolgoznak azon, hogy pénzzé tegyék a szolgáltatás hatalmas népszerűségét. Ennek egyik eleme a blogokban történő keresésekhez kapcsolódó reklámok értékesítésének minapi bevezetése volt, de fontosak azok az új alkalmazások is, amelyek a különböző okostelefonokon könnyítik meg a Twitter használatát. Ilyen például az iPhone-os Tweetie, amelyet nemrég vett meg a cég.
 

Mobilszolgáltatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több mint 900 településen érhető el a DIGI mobilszolgáltatása

A  28  újonnan  csatlakoztatott  településsel  októbertől kezdődően több mint 900 településen érhető el a DIGIMobil szolgáltatás, ezzel az lakosság több mint 90%-nak biztosítva a kültéri lefedettséget.

2021. október 28. 13:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20