Sms technológiát vásárol a Twitter

Milkovits Gábor, 2010. április 25. 08:39

A Twitter megvásárolta a Cloudhopper nevű céget, amely sms technológiájával elsősorban abban segítheti közösségi mikroblog-szolgáltatót, hogy közvetlenül, az eddiginél hatékonyabban csatlakozhasson a mobilhálózatokra.

A Twitter fő vonzereje a hagyományos közösségi oldalakkal szemben eddig is az volt, hogy az oldalon megjelenő, maximum 140 karakteres bejegyzések mobilhálózatokon, sms-formátumban is kezelhetők. A megoldás már most havonta közel egymilliárd sms-t kezel, a szolgáltató célja pedig az, hogy ezt a számot még följebb tornássza. Ebben segíthet a Cloudhopper sms üzenetkezelő infrastruktúrája; a két vállalat a felvásárlást megelőző nyolc hónap folyamán már szoros együttműködést alakított ki egymással.

A Twitter üzemeltetői az utóbbi időben gőzerővel dolgoznak azon, hogy pénzzé tegyék a szolgáltatás hatalmas népszerűségét. Ennek egyik eleme a blogokban történő keresésekhez kapcsolódó reklámok értékesítésének minapi bevezetése volt, de fontosak azok az új alkalmazások is, amelyek a különböző okostelefonokon könnyítik meg a Twitter használatát. Ilyen például az iPhone-os Tweetie, amelyet nemrég vett meg a cég.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39