Magyarországon elsőként: Oracle (anti)hackertréning

Kovács Attila, 2010. április 26. 10:11

A Kancellar.hu Zrt. 2010. május 10-14. és június 14-18. között Budapesten ötnapos exkluzív Oracle (anti)hackertréninget szervez, Magyarországon elsőként.

A tréner nem kisebb szaktekintély lesz, mint Alexander Kornbrust, a Red-Database-Security GmbH alapítója és ügyvezetője, aki cége küldetéseként az Oracle szoftverek és alkalmazások biztonságos installációját és az Oracle felhasználók legértékesebb adatainak védelmét tekinti. Kornbrust 1992-óta foglalkozik Oracle termékekkel, éveken át dolgozott közvetlenül a németországi majd a svájci Oracle-nek, s az elmúlt hat évben nem kevesebb, mint 300 „security bug”-ot ismert fel az Oracle termékekben.

Az angol nyelvű egyhetes  tréning májusi része a DBA tudású szakembereknek, míg a júniusi rendezvény pedig biztonsági szakértőknek szól. A program többek között a következő elemeket tartalmazza: biztonságos Oracle Architektúrák létrehozása; biztonsági funkciók és kijátszásuk; audit és annak megkerülése; DOS; puffertúlcsordulásos támadások kivitelezése és védekezés ellenük; szerver oldali támadási technikák; kliensoldali támadási technikák; XMLD támadás; backdoor beépítés és felfedezés; Oracle forensics; Oracle virus koncepció; Oracle rootkitek; használható eszközök (nyílt forráskódú és kereskedelmi); Oracle szerver és kliensoldali hardening.

További információ: info@kancellar.hu

Kulcsszavak: Oracle hacker

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Széllessáv Világfórumon debütál a Zyxel MPro Mesh megoldása

A tajvani Zyxel ma bejelentette, hogy a WiFi 6 portfolióját egy teljesen új menedzselt vezeték nélküli megoldással bővíti ki. Az MPro Mesh-re keresztelt jellemző mellett a 10G PON is megjelenik az eszközökben, így a szolgáltatók kiaknázhatják a hálózatukban rejlő teljes potenciált, és multi-gigabites kapcsolatot nyújthatnak ügyfeleiknek. A megoldást a ma induló amszterdami Szélessáv Világfórumon (BBWF) mutatják be.

2019. október 15. 14:09

VMware Ready tanúsítást szereztek a Kingston nagyvállalati SSD-i

A Kingston Digital Europe Co LLP bejelentette, hogy nagyvállalati kategóriájú, DC500 sorozatú SSD-i VMware Ready tanúsítást szereztek. Eszerint alapos validálási eljárást követően a VMware szoftvercég a legmagasabb szintű támogatásban részesíti a Kingston DC500R és DC500M meghajtóit, és kifejezetten javasolja használatukat a VMware vSAN és vSphere környezetekben.

2019. október 15. 10:33

A kvantumfölény IT biztonsági és GDPR kockázatai

Az összeesküvés elméletek rajongói már biztosra veszik, hogy a ma használt technológiát a kvantumszámítógépekkel már vissza tudják fejteni, ha nekünk „pór” népnek már elkotyogták, hogy a Google és az NSA 3,5 perc alatt oldott meg egy feladatot kvantumszámítógéppel amire a mai szuperszámítógépeknek még 10 000 évre lenne szükségük.

2019. október 14. 09:04

Az egyik legnagyobb ománi cégcsoporttal kötött együttműködési megállapodást a magyar QUADRON Kibervédelmi Kft.

Exkluzív stratégiai partnerségi megállapodást kötött a magyar QUADRON Kibervédelmi Kft. az egyik legnagyobb ománi cégcsoporttal, a Zubair Corporationnel. A megállapodás keretében a Zubair a QUADRON kizárólagos ománi partnereként értékesíti majd a magyar vállalkozás kibervédelmi szolgáltatásait Ománban. A felek a megállapodástól a következő egy év során közel 300 millió forint (egymillió dollár) értékű üzleti potenciál felderítését várják. 

2019. október 13. 12:55

Új biztonságos csatlakozási technológiát mutatott be a Fujitsu

A Fujitsu által bemutatott DigitalSuite EnterpriseConnect a nagy produktivitású workflow-automatizációs és webfolyamat-innovációs felhőplatformokat szállító Fujitsu RunMyProcess üzletág legújabb nagyvállalati kategóriájú biztonságos csatlakozási megoldása. 

2019. október 10. 12:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás